DARICA’DAN ŞENKAYA’YA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Darıca 25.04.2016 - 08:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DARICA’DAN ŞENKAYA’YA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Darıca Belediyesi,  kardeş şehri Erzurum’un Şenkaya ilçesinden 126 öğrenciyi Çanakkale’ye göndererek, Çanakkale şehitleriyle buluşturdu. Proje kapsamında bütün masrafları Darıca Belediyesi tarafından karşılanan Şenkayalı öğrenciler ve rehber öğretmenler iki gün boyunca Darıca’da konaklayarak, Darıca ve İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Devamında Çanakkale’ye hareket eden grup, rehber eşliğinde Çanakkale’yi ve Çanakkale Şehitlikleri’ni gezerek kurtuluş mücadelesinin yaşandığı yerler hakkında bilgiler edindiler. GENÇ NESİLLERE ÇANAKKALE RUHUNU AŞILIYORUZ Konuyla ilgili düşüncelerini açıklayan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “önceki yıllarda imzaladığımız protokolle kardeş şehir olduğumuz Şenkaya ilçemiz ile ikili ilişkilerimiz güçlenerek devam ediyor. Daha önce gerçekleştirdiğimiz ortak projelere bir yenisini ekleyerek, Şenkaya’nın değişik okullarında eğitim gören öğrencilerimizi iki gün boyunca ilçemizde ağırladık. İki gün boyunca bölgemizin tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı bulan öğrencilerimizi son olarak Çanakkale’ye göndererek, orada yatan şehitlerimizle buluşturduk. Geçmişini bilen, bu vatanın hangi şartlar altında müdafaa edildiğini yerinde gören ve Çanakkale ruhuyla büyüyen bir nesil yetiştirme adına düzenlediğimiz bu etkinliğin çocuklarımızın hayatında önemli bir iz bırakacağını düşünüyorum. Önümüzdeki dönemlerde de değişik alanlarda yapacağımız çalışmalarla kardeş şehrimiz Şenkaya ilçesiyle ikili ilişkilerimizi sürdüreceğiz.” diyerek kardeş şehir Şenkaya ile bundan sonra da ikili ilişkilerin süreceğini ifade etti.

Darıca Belediyesi,  kardeş şehri Erzurum’un Şenkaya ilçesinden 126 öğrenciyi Çanakkale’ye göndererek, Çanakkale şehitleriyle buluşturdu.

Proje kapsamında bütün masrafları Darıca Belediyesi tarafından karşılanan Şenkayalı öğrenciler ve rehber öğretmenler iki gün boyunca Darıca’da konaklayarak, Darıca ve İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Devamında Çanakkale’ye hareket eden grup, rehber eşliğinde Çanakkale’yi ve Çanakkale Şehitlikleri’ni gezerek kurtuluş mücadelesinin yaşandığı yerler hakkında bilgiler edindiler.

GENÇ NESİLLERE ÇANAKKALE RUHUNU AŞILIYORUZ

Konuyla ilgili düşüncelerini açıklayan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “önceki yıllarda imzaladığımız protokolle kardeş şehir olduğumuz Şenkaya ilçemiz ile ikili ilişkilerimiz güçlenerek devam ediyor. Daha önce gerçekleştirdiğimiz ortak projelere bir yenisini ekleyerek, Şenkaya’nın değişik okullarında eğitim gören öğrencilerimizi iki gün boyunca ilçemizde ağırladık. İki gün boyunca bölgemizin tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı bulan öğrencilerimizi son olarak Çanakkale’ye göndererek, orada yatan şehitlerimizle buluşturduk. Geçmişini bilen, bu vatanın hangi şartlar altında müdafaa edildiğini yerinde gören ve Çanakkale ruhuyla büyüyen bir nesil yetiştirme adına düzenlediğimiz bu etkinliğin çocuklarımızın hayatında önemli bir iz bırakacağını düşünüyorum. Önümüzdeki dönemlerde de değişik alanlarda yapacağımız çalışmalarla kardeş şehrimiz Şenkaya ilçesiyle ikili ilişkilerimizi sürdüreceğiz.” diyerek kardeş şehir Şenkaya ile bundan sonra da ikili ilişkilerin süreceğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.