DARICA ENGELLERİ KURSLARLA AŞIYOR

Darıca 29.04.2016 - 12:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DARICA ENGELLERİ KURSLARLA AŞIYOR

Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi (Daren) düzenlediği kurslarla ilçedeki engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Bu çerçevede Halk Eğitim Merkezi ile yapılan protokol çerçevesinde işaret dili kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi (Daren)’de sertifikaları verildi. Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerinde devam eden DAREN’le birlikte engelli vatandaşlarla aralarında samimi bir köprü kurulduğunu ifade eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak , “Darıca Belediyesi olarak yaklaşık 1200 engelli vatandaşımıza hizmet verdiğimiz Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi sayesinde ilçede yaşayan engelli vatandaşımızla sürekli irtibat halinde olmak kaydıyla,değişik sosyal ve kültürel etkinliklerle onları  topluma kazandırmayı ve toplumla bütünleştirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanı sıra periyotlar halinde düzenlediğimiz bilgisayar,müzik, tiyatro, işaret dili, polyester boyama, el sanatları ve filografi kurslarıyla da engelli vatandaşlarımızın yaşamlarına önemli katkı sağladığımızı düşünüyoruz.Engelli vatandaşlarımızı toplumdan soyutlamadan onları topluma kazandırmak adına aileleriyle birlikte çalışıyoruz. Toplum olarak onların eğitimine ve yaşamlarına değer verip katkı sunmalıyız.Onlara  sahip çıkmak başta fedakar aileleri olmak üzere hepimizin asli görevidir.”diyerek engelli vatandaşlarımız için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler sundu. EL BECERİLERİ KURSU SÜRÜYOR 14 Engelli ve normal vatandaşın kursiyer olarak katıldığı işaret dili kursunda toplamda 120 saat süren eğitimin sonunda sertifikalarını alan vatandaşların sevinci görülmeye değerdi. DAREN’de aynı zamanda yasal eğitim yaşı olan 23 yaşını geçen zihinsel engelli vatandaşlara el becerilerine yönelik kurslar devam ediyor.Toplamda 196 saat sürecek olan kurslar Halk Eğitim Merkezi’nden 3 eğitmen ile yapılıyor.
Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi (Daren) düzenlediği kurslarla ilçedeki engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Bu çerçevede Halk Eğitim Merkezi ile yapılan protokol çerçevesinde işaret dili kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi (Daren)’de sertifikaları verildi.

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerinde devam eden DAREN’le birlikte engelli vatandaşlarla aralarında samimi bir köprü kurulduğunu ifade eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak , “Darıca Belediyesi olarak yaklaşık 1200 engelli vatandaşımıza hizmet verdiğimiz Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi sayesinde ilçede yaşayan engelli vatandaşımızla sürekli irtibat halinde olmak kaydıyla,değişik sosyal ve kültürel etkinliklerle onları  topluma kazandırmayı ve toplumla bütünleştirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanı sıra periyotlar halinde düzenlediğimiz bilgisayar,müzik, tiyatro, işaret dili, polyester boyama, el sanatları ve filografi kurslarıyla da engelli vatandaşlarımızın yaşamlarına önemli katkı sağladığımızı düşünüyoruz.Engelli vatandaşlarımızı toplumdan soyutlamadan onları topluma kazandırmak adına aileleriyle birlikte çalışıyoruz. Toplum olarak onların eğitimine ve yaşamlarına değer verip katkı sunmalıyız.Onlara  sahip çıkmak başta fedakar aileleri olmak üzere hepimizin asli görevidir.”diyerek engelli vatandaşlarımız için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler sundu.

EL BECERİLERİ KURSU SÜRÜYOR

14 Engelli ve normal vatandaşın kursiyer olarak katıldığı işaret dili kursunda toplamda 120 saat süren eğitimin sonunda sertifikalarını alan vatandaşların sevinci görülmeye değerdi. DAREN’de aynı zamanda yasal eğitim yaşı olan 23 yaşını geçen zihinsel engelli vatandaşlara el becerilerine yönelik kurslar devam ediyor.Toplamda 196 saat sürecek olan kurslar Halk Eğitim Merkezi’nden 3 eğitmen ile yapılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.