DARICA FİNAL’DE CUMHURİYET COŞKUSU

Darıca 31.10.2017 - 10:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

DARICA FİNAL’DE CUMHURİYET COŞKUSU

Darıca Final Okulları Cumhuriyetin kuruluşunun 94.yılını coşkuyla kutladı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşu ile başladı. Program İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı birbirinden güzel etkinliklerle devam etti.

Program sunuculuğunu Türkçe olarak Zeynep Elif Yalçın İngilizce olarak Boran Aksoy adlı öğrencilerimiz yaptı. Darıca Final Okulları bünyesinde yapılan öğrenciler arası kompozisyon yarışması Ortaokul 1. Nehir Elçin Aydoğdu ve Anadolu Lisesi 1.si Zehra Kandaz kompozisyonlarını sundular.  Öğretmen Yakup Aksoy rehberliğinde 3-A sınıfı Türk devrimlerini, Gülden Gündüz rehberliğinde 4-A sınıfı öğrencileri Cumhuriyetin kazanımı sunumunu yaptılar.     ATATÜRK’ÜN SESİNDEN SELANİK TÜRKÜSÜ DİNLETİLDİ Atatürk ün kendi sesinden Selanik Türküsü sunumu izlenirken katılımcılar gözyaşlarını tutamadılar. Müzik öğretmeni Çiğdem Dilek yönetimindeki ortaokul öğrencileri ile hazırladığı Cumhuriyet korosu Atatürk ve cumhuriyet şarkılarını katılımcılarla birlikte coşkuyla söylediler. Ortaokul öğrencileri arası şiir yarışmasında 1. Olan Zeynep Bahar Özdemir şiirini okudu. Ortaokul öğrencileri ve A.Lisesi öğrencileri öğretmenleri Tolga GÖKÇE, Başak ÖZTÜRK, Beybin BOLAT önderliğinde Cumhuriyetimiz tiyatrosu ve Cumhuriyet oratoryosunu sundular. 2-A Sınıfının Sınıf öğretmenleri Hüseyin Uysal ve Beden eğitimi öğretmeni Kader Çetin’in rehberliğinde hazırladığı İzmir Marşı rontu kutlama coşkusunu doruğa taşıdı.  Sahne düzenlemesini Görsel sanatlar Öğretmeni Eylem Yılmaz, Teknik sunum desteğini Bilgisayar öğretmenimiz Merve Nalbant yaptı.     KAYA’DAN COŞKULU KONUŞMA Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 94. Yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde okulumuz öğrencileri arasında düzenlenen Atletizm, Satranç, Resim, Şiir, Kompozisyon faaliyetlerinde dereceye giren öğrencilerimize okul idarecileri tarafından Nutuk armağan edildi. Genel Müdür Murat Kaya yaptığı coşkulu konuşma ile Mustafa Kemal Ülküsünün ve Cumhuriyetin kazanımlarının önemi üzerinde durdu.  Cumhuriyet öncesi durumu ve Cumhuriyet sonrası yeniden bir millet olarak tarih sahnesinde var olmanın mücadele onurunu aktardı.  Yaşasın Cumhuriyet .. İlelebet yaşayacak Cumhuriyet .. Okul programına yoğun veli katılımı oldu. Salona sığmayan veliler büyük bir memnuniyet ile Cumhuriyet coşkusunu yaşayarak programdan ayrıldılar.  
Darıca Final Okulları Cumhuriyetin kuruluşunun 94.yılını coşkuyla kutladı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşu ile başladı. Program İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı birbirinden güzel etkinliklerle devam etti.

Program sunuculuğunu Türkçe olarak Zeynep Elif Yalçın İngilizce olarak Boran Aksoy adlı öğrencilerimiz yaptı. Darıca Final Okulları bünyesinde yapılan öğrenciler arası kompozisyon yarışması Ortaokul 1. Nehir Elçin Aydoğdu ve Anadolu Lisesi 1.si Zehra Kandaz kompozisyonlarını sundular.  Öğretmen Yakup Aksoy rehberliğinde 3-A sınıfı Türk devrimlerini, Gülden Gündüz rehberliğinde 4-A sınıfı öğrencileri Cumhuriyetin kazanımı sunumunu yaptılar.

 

 

ATATÜRK’ÜN SESİNDEN SELANİK TÜRKÜSÜ DİNLETİLDİ

Atatürk ün kendi sesinden Selanik Türküsü sunumu izlenirken katılımcılar gözyaşlarını tutamadılar. Müzik öğretmeni Çiğdem Dilek yönetimindeki ortaokul öğrencileri ile hazırladığı Cumhuriyet korosu Atatürk ve cumhuriyet şarkılarını katılımcılarla birlikte coşkuyla söylediler. Ortaokul öğrencileri arası şiir yarışmasında 1. Olan Zeynep Bahar Özdemir şiirini okudu. Ortaokul öğrencileri ve A.Lisesi öğrencileri öğretmenleri Tolga GÖKÇE, Başak ÖZTÜRK, Beybin BOLAT önderliğinde Cumhuriyetimiz tiyatrosu ve Cumhuriyet oratoryosunu sundular. 2-A Sınıfının Sınıf öğretmenleri Hüseyin Uysal ve Beden eğitimi öğretmeni Kader Çetin’in rehberliğinde hazırladığı İzmir Marşı rontu kutlama coşkusunu doruğa taşıdı.  Sahne düzenlemesini Görsel sanatlar Öğretmeni Eylem Yılmaz, Teknik sunum desteğini Bilgisayar öğretmenimiz Merve Nalbant yaptı.

 

 

KAYA’DAN COŞKULU KONUŞMA

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 94. Yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde okulumuz öğrencileri arasında düzenlenen Atletizm, Satranç, Resim, Şiir, Kompozisyon faaliyetlerinde dereceye giren öğrencilerimize okul idarecileri tarafından Nutuk armağan edildi. Genel Müdür Murat Kaya yaptığı coşkulu konuşma ile Mustafa Kemal Ülküsünün ve Cumhuriyetin kazanımlarının önemi üzerinde durdu.  Cumhuriyet öncesi durumu ve Cumhuriyet sonrası yeniden bir millet olarak tarih sahnesinde var olmanın mücadele onurunu aktardı.  Yaşasın Cumhuriyet .. İlelebet yaşayacak Cumhuriyet .. Okul programına yoğun veli katılımı oldu. Salona sığmayan veliler büyük bir memnuniyet ile Cumhuriyet coşkusunu yaşayarak programdan ayrıldılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.