DARICA FÜSUN ERDEMİR'DE DİŞ SAĞLIĞI KONUŞULDU!

Darıca 25.11.2016 - 14:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DARICA FÜSUN ERDEMİR'DE DİŞ SAĞLIĞI KONUŞULDU!

Darıca Öğretmen Füsun Erdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı haftası dolayısıyla bir program düzenlendi. Darıca Öğretmen Füsun Erdemir Lisesi’nde Ağız ve Diş Sağlığı haftası dolayısıyla bir program düzenlendi. Düzenlenen programa Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Musa Yöney, Dr. Zerhan Kızılelma, Dr. Fikri Kutlay, Darıca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdülkadir Çalışkan, Veysi Gültekin, Alparslan Şahin ve Darıca Öğretmen Füsun Erdemir Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Program da açılış konuşmasını yapan Darıca Öğretmen Füsun Erdemir Lisesi Müdürü M. Tuncay Koçbay, “Sağlıklı bir yaşam ağız ve diş sağlığı ile başlar. Bu nedenle Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler vücut sağlığını da etkilemektedir. Diş Çürükleri ile dişeti hastalıkları, kalp, damar hastalıkları, kronik solunum yolları hastalıkları, mide, bağırsak hastalıklar, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum gibi hastalıkların riskini arttırmaktadır. Ayrıca baz hastalıkların ilk ve en önemli belirtileri ağızda görüldüğü için ağız ve diş muayenelerinin düzenli aralıklarla yapılması gerekir.” Dedi. Diş fırçalama teknikleri, dişlere zarar veren asitli, şekerli ve sert gıdalarla ilgili de öğrencileri bilgilendiren Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yetkilileri, diş ve diş eti hastalıklarının bireylerde solunum yolu, kalp ve damar, sindirim sistemi gibi hastalıklarını attırdığına dikkat çekerek, öğrencilere diş sağlığı konusunda uyardı. Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Musa Yöney konuşmasında Ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, dişlerin ağrımadan doktora gidilmesinin çok faydalı olduğu ifade etti.

Darıca Öğretmen Füsun Erdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı haftası dolayısıyla bir program düzenlendi.

Darıca Öğretmen Füsun Erdemir Lisesi’nde Ağız ve Diş Sağlığı haftası dolayısıyla bir program düzenlendi. Düzenlenen programa Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Musa Yöney, Dr. Zerhan Kızılelma, Dr. Fikri Kutlay, Darıca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdülkadir Çalışkan, Veysi Gültekin, Alparslan Şahin ve Darıca Öğretmen Füsun Erdemir Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Program da açılış konuşmasını yapan Darıca Öğretmen Füsun Erdemir Lisesi Müdürü M. Tuncay Koçbay, “Sağlıklı bir yaşam ağız ve diş sağlığı ile başlar. Bu nedenle Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler vücut sağlığını da etkilemektedir. Diş Çürükleri ile dişeti hastalıkları, kalp, damar hastalıkları, kronik solunum yolları hastalıkları, mide, bağırsak hastalıklar, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum gibi hastalıkların riskini arttırmaktadır. Ayrıca baz hastalıkların ilk ve en önemli belirtileri ağızda görüldüğü için ağız ve diş muayenelerinin düzenli aralıklarla yapılması gerekir.” Dedi.

Diş fırçalama teknikleri, dişlere zarar veren asitli, şekerli ve sert gıdalarla ilgili de öğrencileri bilgilendiren Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yetkilileri, diş ve diş eti hastalıklarının bireylerde solunum yolu, kalp ve damar, sindirim sistemi gibi hastalıklarını attırdığına dikkat çekerek, öğrencilere diş sağlığı konusunda uyardı. Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Musa Yöney konuşmasında Ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, dişlerin ağrımadan doktora gidilmesinin çok faydalı olduğu ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.