DARICA KUTLU DOĞUM HAFTASINI KUTLUYOR

Darıca 14.04.2016 - 15:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DARICA KUTLU DOĞUM HAFTASINI KUTLUYOR

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Darıca’da düzenlenen konferansta Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, ‘Hz.Peygamber, Tevhid ve Kuran’ konulu konuşmasında Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v.) ,n hayatından kesitler sunarak ,bütün Müslümanların O’nun örnek yaşantısını rehber edinmesi gerektiğini söyledi.

İl Müftüsü Yusuf Doğan, Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerinde bu yıl  “Hz. Peygamber, Tevdit ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” konularını ele aldığını ifade etti. Doğan, “Peygamber Efendimizin ümmeti olmak şereflerin en büyüğüdür.Biz insanoğlunun var oluş sebebi Peygamberimizin yaratılmış olmasıdır. Bu nedenle Hz. Muhammed’in ümmeti olmaktan dolayı Rabbimize ne kadar dua etsek azdır” diyerek Kutlu Doğum Haftası’nın Kocaeli’nin her ilçesinde önemli programlarla kutlanacağını söyledi. KARABACAK ETKİNLİKLERE DAVET ETTİ Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v.)  in dünyaya teşrif etmesi hasebiyle düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde , Peygamber Efendimiz’in hayatının gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması adına herkesin üzerine düşen sorumluluklar olduğunu ifade ederek, “ bizlerde Darıca Belediyesi olarak siz değerli halkımız için değişik programlar hazırladık.Bir hafta boyunca Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) in örnek hayatının anlatılacağı bu etkinliklerimizde hep birlikte olmak temennisiyle, sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum.Bu vesileyle Kutlu Doğum Haftasının,ülkemize, İslâm Alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı. Programın sonunda Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, verdiği bilgilerden dolayı Kocaeli  İl Müftüsü Yusuf Doğan’a teşekkür ederek bir çiçek takdim etti.
Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Darıca’da düzenlenen konferansta Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, ‘Hz.Peygamber, Tevhid ve Kuran’ konulu konuşmasında Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v.) ,n hayatından kesitler sunarak ,bütün Müslümanların O’nun örnek yaşantısını rehber edinmesi gerektiğini söyledi.

İl Müftüsü Yusuf Doğan, Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerinde bu yıl  “Hz. Peygamber, Tevdit ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” konularını ele aldığını ifade etti. Doğan, “Peygamber Efendimizin ümmeti olmak şereflerin en büyüğüdür.Biz insanoğlunun var oluş sebebi Peygamberimizin yaratılmış olmasıdır. Bu nedenle Hz. Muhammed’in ümmeti olmaktan dolayı Rabbimize ne kadar dua etsek azdır” diyerek Kutlu Doğum Haftası’nın Kocaeli’nin her ilçesinde önemli programlarla kutlanacağını söyledi.

KARABACAK ETKİNLİKLERE DAVET ETTİ

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v.)  in dünyaya teşrif etmesi hasebiyle düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde , Peygamber Efendimiz’in hayatının gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması adına herkesin üzerine düşen sorumluluklar olduğunu ifade ederek, “ bizlerde Darıca Belediyesi olarak siz değerli halkımız için değişik programlar hazırladık.Bir hafta boyunca Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) in örnek hayatının anlatılacağı bu etkinliklerimizde hep birlikte olmak temennisiyle, sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum.Bu vesileyle Kutlu Doğum Haftasının,ülkemize, İslâm Alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın sonunda Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, verdiği bilgilerden dolayı Kocaeli  İl Müftüsü Yusuf Doğan’a teşekkür ederek bir çiçek takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.