DARICA’LILAR ÇANAKKALE’YE DEDELERİNE GİDİYOR

Darıca 18.05.2017 - 14:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

DARICA’LILAR ÇANAKKALE’YE DEDELERİNE GİDİYOR

Darıca Belediyesi  “Çanakkale’ye Dedeme Gidiyorum” Projesi kapsamında örnek bir çalışmaya imza atarak ilçedeki bütün ortaokul son sınıf öğrencileri ile vatandaşları Çanakkale’ye göndermeye devam ediyor. Bu kapsamda Darıca Ortaokulu’ndan yola çıkan kafileyi Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve çocukların aileleri birlikte uğurladılar. Başkan Karabacak’ta eşi Teslime Karabacak, meclis üyeleri ve basın mensupları ile birlikte Çanakkale’ye giderek kahramanlık destanının yazıldığı yerleri ziyaret etti. Kafileyi öğrenci aileleriyle birlikte yolcu eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Dedeme Çanakkale’ye Gidiyorum” Projesine vatandaşların yanı sıra öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiklerini ifade ederek, önümüzdeki yıllarda da ilçedeki bütün öğrencilerle birlikte vatandaşları bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale’ye göndererek orada yatan şehitlerimizi ziyaret edeceklerini söyledi. TOPLUMUMUZA ÇANAKKALE RUHUNU AŞILAMALIYIZ Başkan Karabacak öncelikle vatandaşlara yönelik düzenledikleri Çanakkale Gezileri programlarına üç yıldır öğrencileri de dahil ettiklerini ve bu programlara büyük talep olduğunu ifade ederek, ” memnuniyetle gördük ki halkımız geçmişine sahip çıkıyor. Halkımız Çanakkale’de bu vatan için can veren şehitlerine gitmek istiyor. Oradaki manevi havayı teneffüs etmek istiyor. Bizlerde genç nesillerimizi de bu projeye dahil ederek Çanakkale ye götürmeye başladık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol çerçevesinde genç nesillerimize Çanakkale’yi tanıtmak için çalışıyoruz. Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz diyoruz, gençlerimizin o günün şartlarında verilen kahramanca mücadeleyi görmesi gerek diyoruz. Yerel yönetimler olarak geçmişimize sahip çıkıyoruz.” diyerek Çanakkale Gezileri’nin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Darıca Belediyesi  “Çanakkale’ye Dedeme Gidiyorum” Projesi kapsamında örnek bir çalışmaya imza atarak ilçedeki bütün ortaokul son sınıf öğrencileri ile vatandaşları Çanakkale’ye göndermeye devam ediyor.

Bu kapsamda Darıca Ortaokulu’ndan yola çıkan kafileyi Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve çocukların aileleri birlikte uğurladılar. Başkan Karabacak’ta eşi Teslime Karabacak, meclis üyeleri ve basın mensupları ile birlikte Çanakkale’ye giderek kahramanlık destanının yazıldığı yerleri ziyaret etti.

Kafileyi öğrenci aileleriyle birlikte yolcu eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Dedeme Çanakkale’ye Gidiyorum” Projesine vatandaşların yanı sıra öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiklerini ifade ederek, önümüzdeki yıllarda da ilçedeki bütün öğrencilerle birlikte vatandaşları bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale’ye göndererek orada yatan şehitlerimizi ziyaret edeceklerini söyledi.

TOPLUMUMUZA ÇANAKKALE RUHUNU AŞILAMALIYIZ

Başkan Karabacak öncelikle vatandaşlara yönelik düzenledikleri Çanakkale Gezileri programlarına üç yıldır öğrencileri de dahil ettiklerini ve bu programlara büyük talep olduğunu ifade ederek, ” memnuniyetle gördük ki halkımız geçmişine sahip çıkıyor. Halkımız Çanakkale’de bu vatan için can veren şehitlerine gitmek istiyor. Oradaki manevi havayı teneffüs etmek istiyor. Bizlerde genç nesillerimizi de bu projeye dahil ederek Çanakkale ye götürmeye başladık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol çerçevesinde genç nesillerimize Çanakkale’yi tanıtmak için çalışıyoruz. Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz diyoruz, gençlerimizin o günün şartlarında verilen kahramanca mücadeleyi görmesi gerek diyoruz. Yerel yönetimler olarak geçmişimize sahip çıkıyoruz.” diyerek Çanakkale Gezileri’nin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.