DARICA ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER KAYNAŞMASINA HAZIRLANIYOR

Darıca 11.04.2017 - 11:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

DARICA ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER KAYNAŞMASINA HAZIRLANIYOR

Ülkemizin en uzun soluklu şölenlerinden olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması iki yıllık aranın ardından bu yıl temmuz ayında yeniden yapılacak.

Darıca Belediyesi ile ilçedeki dernekler tarafından organize edilen ve sekiz yıl boyunca aralıksız bir şekilde devam eden, fakat ülkemizdeki terör olaylarından dolayı son  iki yıldır yapılamayan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nın bu yıl yeniden yapılması kararlaştırıldı. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak öncülüğünde Darıca Belediyesi Teras Cafe&Restaurant’ta bir araya gelen dernek başkanlarına hazırlıklarla ilgili bilgiler aktarıldı. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Bir Kardeşlik Projesidir Başkan Karabacak toplantıda yaptığı açıklamada, iki yıldır terör olayları dolayısıyla şölenleri yapamadıklarını ifade ederek, “gerek derneklerde ve gerekse değişik ortamlarda bir araya geldiğimiz vatandaşlarımız iki yıldır yapamadığımız şölenlere olan özlemlerini dile getiriyorlar. Ne zaman tekrar yapılacağını merak ediyorlar, itiraf etmek gerekirse bizler de şölenleri özledik. Bu yıl nasip olursa dokuzuncusunu düzenleyeceğimiz Şehirler ve Kültür Kaynaşması ülkemizde eşi benzeri olmayan bir program. 7 dernekle başlayıp 40 derneğe ulaştığımız ülkemizin en uzun soluklu projelerinden olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması bir kardeşlik projesidir. Doğusundan batısına binlerce insanımızı her akşam Darıca sahilinde buluşturduğumuz,Darıca Belediyesi ve tüm il derneklerimizle beraber yaptığımız bu etkinliğe hep beraber imza atacağız. Programa katılan tüm dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı. Önceliğimiz 16 Nisan Referandumu Başkan Karabacak, dernekler şölenine katılacak derneklerin belirlenip, kura çekilmesi ile ilgili olarak ta açıklamalarda bulunurken, “ önceliğimiz 16 Nisan’da ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan referandumdur. İnşallah hafta sonu yapılacak olan referandumda ülkemiz adına güzel sonuçlar çıkacaktır.Bu referandum yönetim sistem değişikliyle ilgili bir seçimdir. Her karara saygı duyuyoruz. Bu ülke insanı 15 Temmuz gecesinde sağcısıyla solcusuyla ülkesine sahip çıkmıştır. Gerisi teferruattır. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın.” diyerek 24 Nisan Pazartesi günü yeniden toplanıp şölenlerle ilgili son ayrıntıları görüşeceklerini söyledi.
Ülkemizin en uzun soluklu şölenlerinden olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması iki yıllık aranın ardından bu yıl temmuz ayında yeniden yapılacak.

Darıca Belediyesi ile ilçedeki dernekler tarafından organize edilen ve sekiz yıl boyunca aralıksız bir şekilde devam eden, fakat ülkemizdeki terör olaylarından dolayı son  iki yıldır yapılamayan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nın bu yıl yeniden yapılması kararlaştırıldı. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak öncülüğünde Darıca Belediyesi Teras Cafe&Restaurant’ta bir araya gelen dernek başkanlarına hazırlıklarla ilgili bilgiler aktarıldı.

Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Bir Kardeşlik Projesidir

Başkan Karabacak toplantıda yaptığı açıklamada, iki yıldır terör olayları dolayısıyla şölenleri yapamadıklarını ifade ederek, “gerek derneklerde ve gerekse değişik ortamlarda bir araya geldiğimiz vatandaşlarımız iki yıldır yapamadığımız şölenlere olan özlemlerini dile getiriyorlar. Ne zaman tekrar yapılacağını merak ediyorlar, itiraf etmek gerekirse bizler de şölenleri özledik. Bu yıl nasip olursa dokuzuncusunu düzenleyeceğimiz Şehirler ve Kültür Kaynaşması ülkemizde eşi benzeri olmayan bir program. 7 dernekle başlayıp 40 derneğe ulaştığımız ülkemizin en uzun soluklu projelerinden olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması bir kardeşlik projesidir. Doğusundan batısına binlerce insanımızı her akşam Darıca sahilinde buluşturduğumuz,Darıca Belediyesi ve tüm il derneklerimizle beraber yaptığımız bu etkinliğe hep beraber imza atacağız. Programa katılan tüm dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Önceliğimiz 16 Nisan Referandumu

Başkan Karabacak, dernekler şölenine katılacak derneklerin belirlenip, kura çekilmesi ile ilgili olarak ta açıklamalarda bulunurken, “ önceliğimiz 16 Nisan’da ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan referandumdur. İnşallah hafta sonu yapılacak olan referandumda ülkemiz adına güzel sonuçlar çıkacaktır.Bu referandum yönetim sistem değişikliyle ilgili bir seçimdir. Her karara saygı duyuyoruz. Bu ülke insanı 15 Temmuz gecesinde sağcısıyla solcusuyla ülkesine sahip çıkmıştır. Gerisi teferruattır. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın.” diyerek 24 Nisan Pazartesi günü yeniden toplanıp şölenlerle ilgili son ayrıntıları görüşeceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.