19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

DARICADA AĞIZLAR OSMANLI ŞERBETİYLE TATLANIYOR.

Darıca 19.06.2015 - 14:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DARICADA AĞIZLAR OSMANLI ŞERBETİYLE TATLANIYOR.

Darıca Belediyesi, mübarek ramazan ayı münasebetiyle her akşam farklı bir camide teravih namazının ardından, cami cemaatine Osmanlı şerbeti ikramında bulunarak Osmanlı dönemine ait güzel bir geleneği devam ettiriyor.

Darıca Belediyesi geçtiğimiz yıllarda başlattığı bir güzel geleneği devam ettirerek tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmaya devam ediyor.Ramazan ayıyla birlikte her akşam farklı bir camide devam ettirilen bu güzel geleneğin gelecek nesillere örnek bırakılması için çabaladıklarını ifade eden Başkan Karabacak  cemaatle birlikte şerbetin tadına bakarken kendisi de vatandaşlara şerbet ikramda bulundu. MAHALLE İFTARLARI BAŞLIYOR Başkan Karabacak konuyla ilgili olarak “ Bizler Osmanlı ve Selçuk medeniyetlerinden gelme bir toplumuz.Çok eskilere dayanan ve ecdadımızdan kalma güzel bir gelenek olan ikram çeşmesi ile Darıca’da kültürümüze ait farklı desenleri görmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz. Darıca’da her akşam ilçemizin farklı bir camisinde teravih namazının ardından vatandaşlara Osmanlı şerbeti ikramıyla programlarımızı devam ettiriyoruz.Bunun yanısıra ilçemizde 10 ayrı mahallede vereceğimiz sokak iftarlarıyla da mahalle halkımızı iftar sofralarında konuk edeceğiz.İlk olarak 21 Haziran Pazar günü Sırasöğütler Mahallesi’nde Barbaros İlkokulu önünde vatandaşlarımızla iftar sorfrasında buluşacağız.Tüm mahalle halkını iftar programlarımıza bekliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.    
Darıca Belediyesi, mübarek ramazan ayı münasebetiyle her akşam farklı bir camide teravih namazının ardından, cami cemaatine Osmanlı şerbeti ikramında bulunarak Osmanlı dönemine ait güzel bir geleneği devam ettiriyor.

Darıca Belediyesi geçtiğimiz yıllarda başlattığı bir güzel geleneği devam ettirerek tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmaya devam ediyor.Ramazan ayıyla birlikte her akşam farklı bir camide devam ettirilen bu güzel geleneğin gelecek nesillere örnek bırakılması için çabaladıklarını ifade eden Başkan Karabacak  cemaatle birlikte şerbetin tadına bakarken kendisi de vatandaşlara şerbet ikramda bulundu.

MAHALLE İFTARLARI BAŞLIYOR

Başkan Karabacak konuyla ilgili olarak “ Bizler Osmanlı ve Selçuk medeniyetlerinden gelme bir toplumuz.Çok eskilere dayanan ve ecdadımızdan kalma güzel bir gelenek olan ikram çeşmesi ile Darıca’da kültürümüze ait farklı desenleri görmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz. Darıca’da her akşam ilçemizin farklı bir camisinde teravih namazının ardından vatandaşlara Osmanlı şerbeti ikramıyla programlarımızı devam ettiriyoruz.Bunun yanısıra ilçemizde 10 ayrı mahallede vereceğimiz sokak iftarlarıyla da mahalle halkımızı iftar sofralarında konuk edeceğiz.İlk olarak 21 Haziran Pazar günü Sırasöğütler Mahallesi’nde Barbaros İlkokulu önünde vatandaşlarımızla iftar sorfrasında buluşacağız.Tüm mahalle halkını iftar programlarımıza bekliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.