Darbe Gecesi Turkcell Veri Merkezine Girenler Tutuklandı

Gebze 24.07.2016 - 12:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Darbe Gecesi Turkcell Veri Merkezine Girenler Tutuklandı

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 zanlı tutuklandı.

İletişimi kesmek amacıyla Turkcell'in Gebze Veri Merkezi'ne giren 13 asker ile aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir öğretmen, Gebze Adliyesinde savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi. Gebze İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdülkadir Öz ve Eskihisar Jandarma Karakol Komutanı Teğmen Ahmet Akalın'ın da aralarında bulunduğu 13 asker ile bir öğretmen, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Zanlıların, darbe girişiminin gerçekleştirildiği gece Gebze Organize Sanayi Bölgesinde inşası yeni tamamlanan veri merkezine gidip iletişimi kesme teşebbüsünde bulunduğu ancak henüz faaliyette olmadığı anlaşılınca binadan ayrıldıkları belirtilmişti.
Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 zanlı tutuklandı.

İletişimi kesmek amacıyla Turkcell'in Gebze Veri Merkezi'ne giren 13 asker ile aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir öğretmen, Gebze Adliyesinde savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi.

Gebze İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdülkadir Öz ve Eskihisar Jandarma Karakol Komutanı Teğmen Ahmet Akalın'ın da aralarında bulunduğu 13 asker ile bir öğretmen, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Zanlıların, darbe girişiminin gerçekleştirildiği gece Gebze Organize Sanayi Bölgesinde inşası yeni tamamlanan veri merkezine gidip iletişimi kesme teşebbüsünde bulunduğu ancak henüz faaliyette olmadığı anlaşılınca binadan ayrıldıkları belirtilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.