Darıca 3 Bin Hayvana Ev Sahipliği Yapıyor

Darıca 19.10.2018 - 10:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca 3 Bin Hayvana Ev Sahipliği Yapıyor

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 250’den fazla bitki türü ve 3000’den fazla hayvana ev sahipliği yaparak Kocaeli’nin gözdesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

1990 yılında kurulmuş olan Darıca Hayvanat Bahçesi, 28 yıllık tecrübesiyle eşsiz bir bahçe tarihine sahip. 250’den fazla tür ve 3000’den fazla hayvan, Darıca Hayvanat Bahçesinde yaşıyor. Ülkemizde en çok canlı türüne sahip olan en modern hayvanat bahçesi unvanını elinde bulunduran Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Avrupa’da kurulmuş olan ‘Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliğinin’ tam üye sıfatını kazanmış ilk hayvanat bahçesidir. NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLARDA VAR Darıca Hayvanat Bahçesi, sadece ülkemizde değil; Dünyada nesli tükenmekte olan bütün hayvan türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Nesli tükenmekte ve korunma altında olan 62 hayvan türü Darıca Hayvanat Bahçesinde bulunuyor. Aynı zamanda kritik bir koruma gerektiren 52 hayvan türü de, yine bu hayvanat bahçesinde yaşıyor. Tükenme tehlikesi geçiren 16 Anadolu türü hayvan, Darıca Hayvanat Bahçesi içerisinde özel şartlarda yetiştiriliyor. Bunun yanı sıra 400’den fazla bitki türü ve 8000’ü aşkın bitki sayısı ile çok zengin bir botanik bahçesi olarak görev yapıyor. Tüm bu özelliklerinin yanında yılda 150 bin öğrenciye ve 500 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, doğa bilincini aşılıyor. GİRİŞ ÜCRETİ Hayvanat Bahçesi’ne 09.30- 18.00 arasında ziyarete gelen ziyaretçiler geziler ve turlardan faydalanabiliyor. Hayvanat bahçesinde giriş ücretleri kişilerin öğrencilik durumuna ve çocuklarının yaşına göre belirleniyor. İşte giriş ücretleri;  0 ile 3 yaş arasındaki çocuklar Darıca Hayvanat Bahçesinden ücretsiz olarak, öğrenciler 30 TL, yetişkinler ise 40 TL ödeyerek Darıca Hayvanat Bahçesini gezebiliyor. 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşların giriş ücreti 15 TL. Ayrıca 20 kişi ve üzeri gruplar için belirli kampanyalar düzenleniyor. Bu sayıyı sağlayan gruplar Darıca Hayvanat Bahçesini gezmek istediklerinde; öğrencilerden 20 TL, yetişkinlerden 25 TL giriş ücreti alınıyor.
Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 250’den fazla bitki türü ve 3000’den fazla hayvana ev sahipliği yaparak Kocaeli’nin gözdesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

1990 yılında kurulmuş olan Darıca Hayvanat Bahçesi, 28 yıllık tecrübesiyle eşsiz bir bahçe tarihine sahip. 250’den fazla tür ve 3000’den fazla hayvan, Darıca Hayvanat Bahçesinde yaşıyor. Ülkemizde en çok canlı türüne sahip olan en modern hayvanat bahçesi unvanını elinde bulunduran Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Avrupa’da kurulmuş olan ‘Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliğinin’ tam üye sıfatını kazanmış ilk hayvanat bahçesidir.

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLARDA VAR

Darıca Hayvanat Bahçesi, sadece ülkemizde değil; Dünyada nesli tükenmekte olan bütün hayvan türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Nesli tükenmekte ve korunma altında olan 62 hayvan türü Darıca Hayvanat Bahçesinde bulunuyor. Aynı zamanda kritik bir koruma gerektiren 52 hayvan türü de, yine bu hayvanat bahçesinde yaşıyor. Tükenme tehlikesi geçiren 16 Anadolu türü hayvan, Darıca Hayvanat Bahçesi içerisinde özel şartlarda yetiştiriliyor. Bunun yanı sıra 400’den fazla bitki türü ve 8000’ü aşkın bitki sayısı ile çok zengin bir botanik bahçesi olarak görev yapıyor. Tüm bu özelliklerinin yanında yılda 150 bin öğrenciye ve 500 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, doğa bilincini aşılıyor.

GİRİŞ ÜCRETİ

Hayvanat Bahçesi’ne 09.30- 18.00 arasında ziyarete gelen ziyaretçiler geziler ve turlardan faydalanabiliyor. Hayvanat bahçesinde giriş ücretleri kişilerin öğrencilik durumuna ve çocuklarının yaşına göre belirleniyor. İşte giriş ücretleri;  0 ile 3 yaş arasındaki çocuklar Darıca Hayvanat Bahçesinden ücretsiz olarak, öğrenciler 30 TL, yetişkinler ise 40 TL ödeyerek Darıca Hayvanat Bahçesini gezebiliyor. 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşların giriş ücreti 15 TL. Ayrıca 20 kişi ve üzeri gruplar için belirli kampanyalar düzenleniyor. Bu sayıyı sağlayan gruplar Darıca Hayvanat Bahçesini gezmek istediklerinde; öğrencilerden 20 TL, yetişkinlerden 25 TL giriş ücreti alınıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.