Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Yer Tutucu Hizmeti

Darıca 03.03.2017 - 15:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Yer Tutucu Hizmeti

    Süt azı dişleri 11–12 yaşına kadar ağızda kalması gereken dişlerdir. Süt dişleri çeşitli sebeplerle (çürük veya kaza) erken kaybedilebilir. Böyle durumlarda alttan gelen kalıcı diş ağza sürene kadar, yandaki dişler eğilerek kaybedilmiş süt dişinin kalıcı diş için koruması gereken yeri kapatabilirler.   Böylece erken süt dişi çekiminden sonra gelişim kendi haline bırakılırsa meydana gelen bu kalıcı diş ya hiç süremeyecek ya da normal yerinin dışında gelişecektir. İşte yer tutucu denilen bu küçük aparey çocuğun ağzına göre özel olarak hazırlanır ve süt dişinin erken kaybedildiği durumlarda kalıcı diş ağza sürene kadar bu yeri muhafaza eder. Çok basit fakat çocuğun gelecekteki ağız ve diş sağlığını temelden etkileyecek bir apareydir. Darıca Ağız ve Diş Sağlığı  Merkezine başvuran çocuk hastalarımızın ağzından bir ölçü alınarak laboratuvara gönderilir ve dişlere uygun hareketli yer tutucu yapılır. Alttan sürekli diş çıkana kadar 6 ayda bir hekim tarafından kontrol edilir. Çocuğa herhangi bir zarar vermez ve çiğnemesine engel teşkil etmez. Darıca Ağız ve Diş Sağlığı  Merkezinde Pedodonti Kliniğinde hekimlerimiz çocuk hastalarımıza yer tutucu hizmeti vermektedir.

 

 

Süt azı dişleri 11–12 yaşına kadar ağızda kalması gereken dişlerdir. Süt dişleri çeşitli sebeplerle (çürük veya kaza) erken kaybedilebilir. Böyle durumlarda alttan gelen kalıcı diş ağza sürene kadar, yandaki dişler eğilerek kaybedilmiş süt dişinin kalıcı diş için koruması gereken yeri kapatabilirler.   Böylece erken süt dişi çekiminden sonra gelişim kendi haline bırakılırsa meydana gelen bu kalıcı diş ya hiç süremeyecek ya da normal yerinin dışında gelişecektir. İşte yer tutucu denilen bu küçük aparey çocuğun ağzına göre özel olarak hazırlanır ve süt dişinin erken kaybedildiği durumlarda kalıcı diş ağza sürene kadar bu yeri muhafaza eder. Çok basit fakat çocuğun gelecekteki ağız ve diş sağlığını temelden etkileyecek bir apareydir.

Darıca Ağız ve Diş Sağlığı  Merkezine başvuran çocuk hastalarımızın ağzından bir ölçü alınarak laboratuvara gönderilir ve dişlere uygun hareketli yer tutucu yapılır. Alttan sürekli diş çıkana kadar 6 ayda bir hekim tarafından kontrol edilir. Çocuğa herhangi bir zarar vermez ve çiğnemesine engel teşkil etmez.

Darıca Ağız ve Diş Sağlığı  Merkezinde Pedodonti Kliniğinde hekimlerimiz çocuk hastalarımıza yer tutucu hizmeti vermektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.