Darıca 'aşı'lanıyor!

Darıca 25.04.2019 - 10:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca 'aşı'lanıyor!

Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu Aşı Haftası hakkında konuştu. Kadıoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi : “Aşıların geliştirilmesi, insanoğlunun sağlıklı ve uzun bir ömür sürmesini sağlayan en önemli buluştur. Aşılar sadece aşılanan kişiyi değil, bulaşıcı hastalıkların topluma yayılmasını engellediği için, tüm toplumu korur. Nitekim aşılama, birey ve toplum sağlığı için yapılanlar arasında içme suyunun klorlanması, tütünün zararlarının ortaya konması gibi çok önemli buluşların önüne geçerek- birinci sırada yer almaktadır. Elli yıl önce çok sayıda çocuğun ölmesine ve sakat kalmasına neden olan bulaşıcı hastalıkları artık görmüyor olmamızın nedeni aşılardır ve toplumda aşılanma oranlarının düşmesi durumunda bu hastalıklar tekrar ciddi salgınlar yapacaktır.” dedi. HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK Kadıoğlu konuşmasının devamında ise : “ Elimizde etkili ve güvenilir aşıların olması hastalıklardan korunmak için yeterli değildir. Hastalıklardan korunmak için doğru ve etkili bağışıklama politikalarıyla aşılanma oranlarının istenilen düzeye çıkartılabilmesi gerekir. Ancak başarıda halkımıza da önemli görevler düşmektedir. Her şeyin başı sağlık sağlığında başı aşı diyoruz. Aşı haftamızın hayırlara vesile olmasını arzu ediyorum." dedi.

Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu Aşı Haftası hakkında konuştu. Kadıoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi : “Aşıların geliştirilmesi, insanoğlunun sağlıklı ve uzun bir ömür sürmesini sağlayan en önemli buluştur. Aşılar sadece aşılanan kişiyi değil, bulaşıcı hastalıkların topluma yayılmasını engellediği için, tüm toplumu korur. Nitekim aşılama, birey ve toplum sağlığı için yapılanlar arasında içme suyunun klorlanması, tütünün zararlarının ortaya konması gibi çok önemli buluşların önüne geçerek- birinci sırada yer almaktadır. Elli yıl önce çok sayıda çocuğun ölmesine ve sakat kalmasına neden olan bulaşıcı hastalıkları artık görmüyor olmamızın nedeni aşılardır ve toplumda aşılanma oranlarının düşmesi durumunda bu hastalıklar tekrar ciddi salgınlar yapacaktır.” dedi.

HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK

Kadıoğlu konuşmasının devamında ise : “ Elimizde etkili ve güvenilir aşıların olması hastalıklardan korunmak için yeterli değildir. Hastalıklardan korunmak için doğru ve etkili bağışıklama politikalarıyla aşılanma oranlarının istenilen düzeye çıkartılabilmesi gerekir. Ancak başarıda halkımıza da önemli görevler düşmektedir. Her şeyin başı sağlık sağlığında başı aşı diyoruz. Aşı haftamızın hayırlara vesile olmasını arzu ediyorum." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.