Darıca ATA'sını andı!

Darıca 10.11.2017 - 13:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca ATA'sını andı!

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yılında Darıca’da çeşitli anma programları yapıldı. Saat 09.05’i gösterdiğinde ise Darıca genelinde sirenler çaldı. Darıcalı vatandaşlar, Ata’mıza saygı duruşunda bulunarak, Atamıza olan sevgisini bir kez daha gösterdiler.

Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çelenk sunma töreninin ardından saat 09.05’te Darıca’nın her yerinde sirenler çalmaya başladı. Darıca’nın ana caddelerinde ve sokaklarında araçlar durdu, şöförler araçlarından inip, saygı duruşunda bulundu. Bu esnada bazı vatandaşların oldukça duygulandığı görüldü. Daha sonra, Deniz Yıldızları TML’nde Atatürk’ü anma programı başladı. Programa Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, Darıcalı muhtarlar, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.  OĞUZ; ATATÜRK, BAĞIMSIZLIK RUHUNU BİZLERE BIRAKTI Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz programda yaptığı konuşmada ‘’Eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk’ü burada bir kez daha anıyoruz. Atatürk’ün savaşlardaki askeri ve devrimlerdeki dehası herkesin hayranlığını kazandı. İnsanlığın yetiştirdiği en büyük isimlerden biri. Dünyamızda yaşanan tüm gelişimleri hızlı okuyabilmemiz lazım. Dün olduğu gibi bugün de tarihi iyi bilmek zorundayız. Bu çerçevede Atatürk’ün öngörülerini ve tespitlerini iyi bilmek lazım. Bağımsızlık ruhunu bize miras bıraktı. Büyük Önder Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi.  KARABACAK; ATATÜRK’Ü ANLAMAMIZ LAZIM Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise yaptığı konuşmada ‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü çok iyi anlamak lazım. Bize bir emanet olarak bırakılan ülkemizde yaşayanların en büyük vazifesi bu ülkeye hizmet etmektir. Gençler olarak sizlerden çok umutluyuz. Dünya ile rekabet etmeliyiz. Biz yerel yöneticilere ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Ulu Önder’in bize gösterdiği yol haritasını anlamalıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehitlerimizi en derin duygularımla rahmet anıyorum’’ dedi.  KARAMAN; ATATÜRK, MAZLUM ULUSLARIN ÖNDERİDİR Programda son olarak konuşan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ‘’Mustafa Kemal Atatürk, Dünyanın takdirini ve bütün ulusların takdirini kazandı. Mazlum ulusların önderi olarak doğdu. Büyük liderler, güneşin batışı gibidir. Onlar hiç bir zaman kaybolmayacaktır. Ulu Önder, hayalleri olan ve bunları icraate döken bir liderdir. Ona olan minnettarlığımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Büyük önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum’’ dedi. Şiir, resim ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmada  dereceye giren öğrencilere Darıca Protokolü tarafından çeşitli hediyeler verildi.  
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yılında Darıca’da çeşitli anma programları yapıldı. Saat 09.05’i gösterdiğinde ise Darıca genelinde sirenler çaldı. Darıcalı vatandaşlar, Ata’mıza saygı duruşunda bulunarak, Atamıza olan sevgisini bir kez daha gösterdiler.

Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çelenk sunma töreninin ardından saat 09.05’te Darıca’nın her yerinde sirenler çalmaya başladı. Darıca’nın ana caddelerinde ve sokaklarında araçlar durdu, şöförler araçlarından inip, saygı duruşunda bulundu. Bu esnada bazı vatandaşların oldukça duygulandığı görüldü. Daha sonra, Deniz Yıldızları TML’nde Atatürk’ü anma programı başladı. Programa Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, Darıcalı muhtarlar, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

OĞUZ; ATATÜRK, BAĞIMSIZLIK RUHUNU BİZLERE BIRAKTI

Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz programda yaptığı konuşmada ‘’Eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk’ü burada bir kez daha anıyoruz. Atatürk’ün savaşlardaki askeri ve devrimlerdeki dehası herkesin hayranlığını kazandı. İnsanlığın yetiştirdiği en büyük isimlerden biri. Dünyamızda yaşanan tüm gelişimleri hızlı okuyabilmemiz lazım. Dün olduğu gibi bugün de tarihi iyi bilmek zorundayız. Bu çerçevede Atatürk’ün öngörülerini ve tespitlerini iyi bilmek lazım. Bağımsızlık ruhunu bize miras bıraktı. Büyük Önder Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi. 

KARABACAK; ATATÜRK’Ü ANLAMAMIZ LAZIM

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise yaptığı konuşmada ‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü çok iyi anlamak lazım. Bize bir emanet olarak bırakılan ülkemizde yaşayanların en büyük vazifesi bu ülkeye hizmet etmektir. Gençler olarak sizlerden çok umutluyuz. Dünya ile rekabet etmeliyiz. Biz yerel yöneticilere ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Ulu Önder’in bize gösterdiği yol haritasını anlamalıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehitlerimizi en derin duygularımla rahmet anıyorum’’ dedi. 

KARAMAN; ATATÜRK, MAZLUM ULUSLARIN ÖNDERİDİR

Programda son olarak konuşan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ‘’Mustafa Kemal Atatürk, Dünyanın takdirini ve bütün ulusların takdirini kazandı. Mazlum ulusların önderi olarak doğdu. Büyük liderler, güneşin batışı gibidir. Onlar hiç bir zaman kaybolmayacaktır. Ulu Önder, hayalleri olan ve bunları icraate döken bir liderdir. Ona olan minnettarlığımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Büyük önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum’’ dedi. Şiir, resim ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmada  dereceye giren öğrencilere Darıca Protokolü tarafından çeşitli hediyeler verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.