Darıca'da “14 Şubat nedeniyle aslanları bir araya getirdik”

Darıca 14.02.2017 - 10:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca'da “14 Şubat nedeniyle aslanları bir araya getirdik”

Darıca'daki hayvanat bahçesinde bulunan aslan çifti ile Türkiye’nin ilk gergedanları 14 Şubat Sevgililer Günü sebebiyle bir araya getirildi. Bazı hayvanlara ise kalp şeklinde kutularda hediyeler verildi.

  Darıca'daki Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkında bulunan hayvanlara 14 Şubat Sevgililer günü nedeniyle çeşitli hediyeler verildi. Yaklaşık üç yıldır birlerinden ayrı yaşayan Duruk ve Sinem isimli aslanlar birleştirilmeye çalışıldı. Türkiye’nin ilk zırhlı gergedanları Samir ile Komala ise ilk defa birbirlerinin çok yakınına geldi. Nisan ayından sonra bir araya getirilmesi düşünülen gergedanlar ilk defa birbirlerine çok yaklaştılar. Parkta çift olarak değil de yalnız yaşayan hayvanlardan Sherlock isimli aslana, ayılara ve kapuçin cinsi maymunlara kalp şeklinde kutularla hediyeler verildi. “14 Şubat nedeniyle aslanları bir araya getirdik” Yaklaşık üç yıldır birbirlerinden ayrı olarak yaşan Duruk ile Sinem isimli aslanlar ile ilgili açıklama yapan Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “14 Şubat nedeniyle aslanları bir araya getirdik. Uzun süredir erkek ve dişi aslan ayrıydı. Çünkü erkek yavruları sahiplenmemişti. Yavruları geçen hafta Antalya’ya gönderdik. 14 Şubat’ı da bahane ederek aslanları bir araya getirdik ama erkek aslan biraz huzursuzluk çıkardı. Dişiyi sahiplenmedi. İlerleyen dönemlerde tekrar bir araya getirme işlemleri devam edecek” dedi. Aslanların uzun süredir birlikte olduklarını söyleyen Aydın, “İlk dünyaya getirdikleri yavru Sherlock. Ama ne yazık ki ilk doğum olduğu için ona da bakmadılar. O şimdi ayrı tutuluyor. Ardından üçüz dünyaya getirdiler. Onlar da belirli bir yaşa geldikten sonra biz Antalya’ya gönderdik. Aslında uyumlu bir çiftler ama bu 14 Şubat’ta bir araya gelmeyi reddettiler. Şu an için sadece birbirlerine bakıyorlar. Çok yakınlaştıklarında da birbirlerine saldırıyorlar” şeklinde konuştu.
Darıca'daki hayvanat bahçesinde bulunan aslan çifti ile Türkiye’nin ilk gergedanları 14 Şubat Sevgililer Günü sebebiyle bir araya getirildi. Bazı hayvanlara ise kalp şeklinde kutularda hediyeler verildi.

 

Darıca'daki Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkında bulunan hayvanlara 14 Şubat Sevgililer günü nedeniyle çeşitli hediyeler verildi. Yaklaşık üç yıldır birlerinden ayrı yaşayan Duruk ve Sinem isimli aslanlar birleştirilmeye çalışıldı. Türkiye’nin ilk zırhlı gergedanları Samir ile Komala ise ilk defa birbirlerinin çok yakınına geldi. Nisan ayından sonra bir araya getirilmesi düşünülen gergedanlar ilk defa birbirlerine çok yaklaştılar. Parkta çift olarak değil de yalnız yaşayan hayvanlardan Sherlock isimli aslana, ayılara ve kapuçin cinsi maymunlara kalp şeklinde kutularla hediyeler verildi.

“14 Şubat nedeniyle aslanları bir araya getirdik”
Yaklaşık üç yıldır birbirlerinden ayrı olarak yaşan Duruk ile Sinem isimli aslanlar ile ilgili açıklama yapan Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “14 Şubat nedeniyle aslanları bir araya getirdik. Uzun süredir erkek ve dişi aslan ayrıydı. Çünkü erkek yavruları sahiplenmemişti. Yavruları geçen hafta Antalya’ya gönderdik. 14 Şubat’ı da bahane ederek aslanları bir araya getirdik ama erkek aslan biraz huzursuzluk çıkardı. Dişiyi sahiplenmedi. İlerleyen dönemlerde tekrar bir araya getirme işlemleri devam edecek” dedi.
Aslanların uzun süredir birlikte olduklarını söyleyen Aydın, “İlk dünyaya getirdikleri yavru Sherlock. Ama ne yazık ki ilk doğum olduğu için ona da bakmadılar. O şimdi ayrı tutuluyor. Ardından üçüz dünyaya getirdiler. Onlar da belirli bir yaşa geldikten sonra biz Antalya’ya gönderdik. Aslında uyumlu bir çiftler ama bu 14 Şubat’ta bir araya gelmeyi reddettiler. Şu an için sadece birbirlerine bakıyorlar. Çok yakınlaştıklarında da birbirlerine saldırıyorlar” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.