GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Darıca'da araba değerindeki papağanları ağızlarıyla besliyorlar

Darıca 27.03.2017 - 10:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca'da araba değerindeki papağanları ağızlarıyla besliyorlar

Darıca'da hayvanat bahçesinde bulunan otomobil değerindeki papağanlar, vatandaşların ilgisini çekiyor. Bakıcıları ise zaman zaman papağanları ağızlarıyla besliyor Darıca'da ki Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkında bulunan otomobil değerinde ki 22 adet “Ara Papağanı” parkı gezmeye gelen vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliğine bağlı hayvanat bahçelerinden gelen papağanların fiyatı ise 10 bin TL. Neredeyse bir araba fiyatında olan papağanlar, hayvanat bahçelerine koruma amaçlı verildiği için bedelsiz olarak gönderiliyor. Papağanları çok sevdiğini belirten ve eliyle besleyen Muharrem Tekne isimli bir ziyaretçi, “Buraya geldik çocuklarımızı eğlendirmeye. Çocuğum papağanı besledi, çokta sevindi. Çok mutluyuz burada olduğumuz için. Çok güzel bir yer burası herkese tavsiye ediyoruz. Daha önce hiç papağan beslememiştik. Besleyince çok mutlu olduk” dedi.   “İnsan ömrü ile doğru orantılı yaşıyorlar” Ara papağanları hakkında bilgiler veren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Hayvanat Bahçemizin en çok ilgi gören barınağı olan Ara Papağanlarının içindeyiz. Onlar genellikle fıstık, ceviz ve çekirdekle besleniyorlar. Zaman zaman ziyaretçilerimiz de beslenme saatlerinde bakıcılarımızın yardımıyla bu canlıları besleme fırsatı buluyorlar. Özellikle çocuklar çok yoğun ilgi gösteriyor çünkü hoşlarına gidiyor. Rengarenk oluşları ve ilginç sesler çıkarmalarıyla ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı başardılar. Burada yirminin üzerinde Ara Papağanımız var. İnsan ömrü ile doğru orantılı yaşıyorlar. Bazen yem için ilginç görüntüler oluşturabiliyorlar” şeklinde konuştu.   “70 yıl civarında yaşıyorlar” Papağanların bakıcılarını anneleri olarak bildiğini belirten Aydın, “70 yıl civarında yaşıyorlar. Burada baya yaşlı olan ve yavru yaşında olan papağan var. Bakıcısını annesi olarak biliyor. Küçük yaştan itibaren bakıcılar yavru papağanlara kendileri bakıyorlar. Anneler genellikle yavrularına bakmayı reddediyorlar. Böylece bakıcı yanlarından geçtiği sırada papağanlar annelerinin geçtiğini düşünüyorlar ve hoş sesler çıkarıyorlar” ifadelerini kullandı. Parkı gezmeye gelen ziyaretçiler papağanların bol bol fotoğrafını çekmeyi ihmal etmiyor.
Darıca'da hayvanat bahçesinde bulunan otomobil değerindeki papağanlar, vatandaşların ilgisini çekiyor. Bakıcıları ise zaman zaman papağanları ağızlarıyla besliyor

Darıca'da ki Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkında bulunan otomobil değerinde ki 22 adet “Ara Papağanı” parkı gezmeye gelen vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliğine bağlı hayvanat bahçelerinden gelen papağanların fiyatı ise 10 bin TL. Neredeyse bir araba fiyatında olan papağanlar, hayvanat bahçelerine koruma amaçlı verildiği için bedelsiz olarak gönderiliyor. Papağanları çok sevdiğini belirten ve eliyle besleyen Muharrem Tekne isimli bir ziyaretçi, “Buraya geldik çocuklarımızı eğlendirmeye. Çocuğum papağanı besledi, çokta sevindi. Çok mutluyuz burada olduğumuz için. Çok güzel bir yer burası herkese tavsiye ediyoruz. Daha önce hiç papağan beslememiştik. Besleyince çok mutlu olduk” dedi.

 

“İnsan ömrü ile doğru orantılı yaşıyorlar”

Ara papağanları hakkında bilgiler veren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Hayvanat Bahçemizin en çok ilgi gören barınağı olan Ara Papağanlarının içindeyiz. Onlar genellikle fıstık, ceviz ve çekirdekle besleniyorlar. Zaman zaman ziyaretçilerimiz de beslenme saatlerinde bakıcılarımızın yardımıyla bu canlıları besleme fırsatı buluyorlar. Özellikle çocuklar çok yoğun ilgi gösteriyor çünkü hoşlarına gidiyor. Rengarenk oluşları ve ilginç sesler çıkarmalarıyla ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı başardılar. Burada yirminin üzerinde Ara Papağanımız var. İnsan ömrü ile doğru orantılı yaşıyorlar. Bazen yem için ilginç görüntüler oluşturabiliyorlar” şeklinde konuştu.

 

“70 yıl civarında yaşıyorlar”

Papağanların bakıcılarını anneleri olarak bildiğini belirten Aydın, “70 yıl civarında yaşıyorlar. Burada baya yaşlı olan ve yavru yaşında olan papağan var. Bakıcısını annesi olarak biliyor. Küçük yaştan itibaren bakıcılar yavru papağanlara kendileri bakıyorlar. Anneler genellikle yavrularına bakmayı reddediyorlar. Böylece bakıcı yanlarından geçtiği sırada papağanlar annelerinin geçtiğini düşünüyorlar ve hoş sesler çıkarıyorlar” ifadelerini kullandı. Parkı gezmeye gelen ziyaretçiler papağanların bol bol fotoğrafını çekmeyi ihmal etmiyor.

20170327aw022133_05.jpg

20170327aw022133_06.jpg

20170327aw022133_03.jpg

20170327aw022133_01.jpg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.