GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Darıca’da ‘Bayram’ tedbirleri

Darıca 08.07.2020 - 19:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıca’da ‘Bayram’ tedbirleri

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ile bir araya gelerek Kurban Bayramı için uygulanacak korona virüs tedbirlerini görüştü. Covid-19 pandemi etkisi altında gireceğimiz Kurban Bayramı’na yönelik Darıca’da önlem alınmak üzere Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ile bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Covid-19 pandemi etkisi altında idrak edeceğimiz Kurban bayramında, vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli bir şeklide dini vecibelerini yerine getirmeleri, hijyen tedbirlerine uygun olarak hazırlanmış hayvan satış yerlerinden kurbanlık temin edebilmeleri, usulüne uygun olarak kesim yapılarak, muhtemel salgın hastalıkların bulaşma ve yayılma risklerinin önlenmesi için dahilinde gerekli tedbirler alınmaktadır. MASKELİ GİRECEKLER Darıca İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz ile Darıca Kaymakamımız Sayın Ömer Karaman’ın başkanlığında toplanarak, Kurban Bayramı için uygulanacak Korona virüs tedbirlerini görüştük. Kurban Bayramı'nın simgelerinden olan pazarlık sonrası tokalaşma yapılmayacak, kurban kesimleri randevu sistemine göre yapılacak ve kurban kesim yerlerinde çalışan ve kurban kestirmek isteyen herkes maske takacak. HAYVAN SATIŞ ALANINA GİRENLER KONTROL EDİLECEK Hayvan satış alanında 8 metrekareye bir kişi (müşteri ve satıcı beraber) olacak şekilde kontrollü insan girişi sağlanacak. Hayvan satış alanının giriş kapılarına ve uygun yerlerine, Kovid-19’dan korunma önlemleri ile ilgili bilgilendirici kuralların olduğu tabelalar asılacak. Hayvan satış alanlarına ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum sıkıntısı olanlar alınmayacak. Hayvan satış yerlerine girenlerin ateşi ölçülecek, vücut sıcaklığı 38 derecenin üstünde olanlar alınmayacak. KURALLARA UYALIM Müşterilerin, hayvan satış alanlarında uzun süre kalmamaları için gerekli uyarılar yapılacak. Hayvan satış alanında insan kalabalığı ve belirli yerlerde yoğunluğu önlemek için uygun hayvan satış üniteleri oluşturulacak. Bu üniteler arası mesafe en az 2 metre olacak. Tüm hemşerilerimize tekrardan Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uymalarını rica ediyorum.” KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? Kurban bayramı tatili için resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak bayram Cuma günü başlayacak ve Pazartesi günü sona erecek. 2020 Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Kurban Bayramı’nın 1. günü 31 Temmuz Cuma, bayramın 2. günü 1 Ağustos Cumartesi, 3. günü 2 Ağustos Pazar ve 4. günü ise 3 Ağustos Pazartesi günü kutlanacak.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ile bir araya gelerek Kurban Bayramı için uygulanacak korona virüs tedbirlerini görüştü.

Covid-19 pandemi etkisi altında gireceğimiz Kurban Bayramı’na yönelik Darıca’da önlem alınmak üzere Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ile bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Covid-19 pandemi etkisi altında idrak edeceğimiz Kurban bayramında, vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli bir şeklide dini vecibelerini yerine getirmeleri, hijyen tedbirlerine uygun olarak hazırlanmış hayvan satış yerlerinden kurbanlık temin edebilmeleri, usulüne uygun olarak kesim yapılarak, muhtemel salgın hastalıkların bulaşma ve yayılma risklerinin önlenmesi için dahilinde gerekli tedbirler alınmaktadır.

MASKELİ GİRECEKLER

Darıca İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz ile Darıca Kaymakamımız Sayın Ömer Karaman’ın başkanlığında toplanarak, Kurban Bayramı için uygulanacak Korona virüs tedbirlerini görüştük. Kurban Bayramı'nın simgelerinden olan pazarlık sonrası tokalaşma yapılmayacak, kurban kesimleri randevu sistemine göre yapılacak ve kurban kesim yerlerinde çalışan ve kurban kestirmek isteyen herkes maske takacak.

HAYVAN SATIŞ ALANINA GİRENLER KONTROL EDİLECEK

Hayvan satış alanında 8 metrekareye bir kişi (müşteri ve satıcı beraber) olacak şekilde kontrollü insan girişi sağlanacak. Hayvan satış alanının giriş kapılarına ve uygun yerlerine, Kovid-19’dan korunma önlemleri ile ilgili bilgilendirici kuralların olduğu tabelalar asılacak. Hayvan satış alanlarına ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum sıkıntısı olanlar alınmayacak. Hayvan satış yerlerine girenlerin ateşi ölçülecek, vücut sıcaklığı 38 derecenin üstünde olanlar alınmayacak.

KURALLARA UYALIM

Müşterilerin, hayvan satış alanlarında uzun süre kalmamaları için gerekli uyarılar yapılacak. Hayvan satış alanında insan kalabalığı ve belirli yerlerde yoğunluğu önlemek için uygun hayvan satış üniteleri oluşturulacak. Bu üniteler arası mesafe en az 2 metre olacak. Tüm hemşerilerimize tekrardan Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uymalarını rica ediyorum.”

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban bayramı tatili için resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak bayram Cuma günü başlayacak ve Pazartesi günü sona erecek. 2020 Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Kurban Bayramı’nın 1. günü 31 Temmuz Cuma, bayramın 2. günü 1 Ağustos Cumartesi, 3. günü 2 Ağustos Pazar ve 4. günü ise 3 Ağustos Pazartesi günü kutlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.