19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıca'da Bir cennet Köşesi Daha!

Darıca 05.07.2018 - 14:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca'da Bir cennet Köşesi Daha!

Geçtiğimiz aylarda yapılan anlaşma ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi’ne devredilen ve yaklaşık 900 dönümden oluşan Darıca askeri alanda iş makineleri, kamyonlar ve çalışan personel yoğunluğu hummalı bir çalışma içinde.

Geçtiğimiz aylarda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ile Darıca askeri arazisini gezen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, böylesi büyük ve önemli bir araziyi Darıca halkına kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu ifade etmiş, askeri arazinin  tamamen boşaltılacağını ve buradaki çalışmaların hemen başlayacağının müjdesini  vermişti. Aradan geçen süre içerisinde arazinin özellikle sahil kısmında başlayan çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. KAMU BİNALARI BURAYA TAŞINACAK Zeytinlik alanlara zarar vermeden sürdürülen çalışmalar çerçevesinde 900 dönümlük alanda spor alanları, yeşil alanlar, sosyal tesisler, kafeler, günü birlik tesisler, halk plajları, liseler kampüsü ile birlikte Darıca’daki kamu binaları bu noktaya taşınacak.Darıca sahilden yapılacak bağlantı yolları ile birlikte bölgeyi vatandaşın hizmetine sunmayı planları aksamdan çalışmalarda devam ediyor. Sahill kısmında başlayan çalışmalar kapsamında yapılan bir dalgakıran ile de özellikle yürüyüş yollarının tamamen tamamlandığı da görüldü. GÖRÜNÜM HARİKA  Tamamlandığında Darıca'ya  değer katacak önemli bir bölge olan eski askeri alan da güvenlik Darıca Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı personel tarafından sağlanıyor. Çalışmalar boyunca halkın girişi ve çıkışına kapalı olan bölge tamamlandığında sadece Darıcalıların değil bir çok ilçeen vatandaşında sosyal yaşam alanında ihtiyacına cevap verecek bir donanıma sahip olacak. Buraya Darıca Kaymakamlığı, Darıca Belediyesi ve diğer kamu binalarınının yapımına başlama planlaması da devam ederken  aynı şekilde halkın hizmetine sunulması planlanan spor alanları, yeşil alanlar, sosyal tesisler, kafeler, halk plajları ve liseler kampüsü ile birlikte çok özel bir bölgeye dönüşmesi bekleniliyor.  ESKİHİSAR'A YAYA VE BİSİKLET BAĞLANTISI Darıca ve Eskihisar gibi bölgenin en önemli sahil şeridinde yer alan iki güzide nokta arasında bağlantı yolu yapılması da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun planlamaları dahilinde. Ancak bu bağlantı yolunun kesinlikle araçl trafiği çerçevesinde olmayacağı da net olarak açıklanmıştı. Yayalar için düzenlenen yürüyüş yolu ve bisikletlerle sağlanacak bağlantı yolu içinde kepçe vurulmuş hatta yürüyüş yolu zemini de yarılanmış boyuta geldiği görüldü.
Geçtiğimiz aylarda yapılan anlaşma ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi’ne devredilen ve yaklaşık 900 dönümden oluşan Darıca askeri alanda iş makineleri, kamyonlar ve çalışan personel yoğunluğu hummalı bir çalışma içinde.

Geçtiğimiz aylarda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ile Darıca askeri arazisini gezen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, böylesi büyük ve önemli bir araziyi Darıca halkına kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu ifade etmiş, askeri arazinin  tamamen boşaltılacağını ve buradaki çalışmaların hemen başlayacağının müjdesini  vermişti. Aradan geçen süre içerisinde arazinin özellikle sahil kısmında başlayan çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

KAMU BİNALARI BURAYA TAŞINACAK


Zeytinlik alanlara zarar vermeden sürdürülen çalışmalar çerçevesinde 900 dönümlük alanda spor alanları, yeşil alanlar, sosyal tesisler, kafeler, günü birlik tesisler, halk plajları, liseler kampüsü ile birlikte Darıca’daki kamu binaları bu noktaya taşınacak.Darıca sahilden yapılacak bağlantı yolları ile birlikte bölgeyi vatandaşın hizmetine sunmayı planları aksamdan çalışmalarda devam ediyor. Sahill kısmında başlayan çalışmalar kapsamında yapılan bir dalgakıran ile de özellikle yürüyüş yollarının tamamen tamamlandığı da görüldü.

GÖRÜNÜM HARİKA

 Tamamlandığında Darıca'ya  değer katacak önemli bir bölge olan eski askeri alan da güvenlik Darıca Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı personel tarafından sağlanıyor. Çalışmalar boyunca halkın girişi ve çıkışına kapalı olan bölge tamamlandığında sadece Darıcalıların değil bir çok ilçeen vatandaşında sosyal yaşam alanında ihtiyacına cevap verecek bir donanıma sahip olacak. Buraya Darıca Kaymakamlığı, Darıca Belediyesi ve diğer kamu binalarınının yapımına başlama planlaması da devam ederken  aynı şekilde halkın hizmetine sunulması planlanan spor alanları, yeşil alanlar, sosyal tesisler, kafeler, halk plajları ve liseler kampüsü ile birlikte çok özel bir bölgeye dönüşmesi bekleniliyor. 

ESKİHİSAR'A YAYA VE BİSİKLET BAĞLANTISI
Darıca ve Eskihisar gibi bölgenin en önemli sahil şeridinde yer alan iki güzide nokta arasında bağlantı yolu yapılması da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun planlamaları dahilinde. Ancak bu bağlantı yolunun kesinlikle araçl trafiği çerçevesinde olmayacağı da net olarak açıklanmıştı. Yayalar için düzenlenen yürüyüş yolu ve bisikletlerle sağlanacak bağlantı yolu içinde kepçe vurulmuş hatta yürüyüş yolu zemini de yarılanmış boyuta geldiği görüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.