19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıca'da Buzlu Meyve İkramı

Darıca 31.07.2018 - 16:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca'da Buzlu Meyve İkramı

Darıca'daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nın sakinleri, yaz sıcaklarında dondurulmuş meyve ve sebzeyle serinletiliyor, suyla aşırı sıcağın etkisini daha az hmelerine çalışılıyor.

Darıca'daki hayvanat bahçesindeki bakıcılar, sıcaktan bunalan hayvanlara özel hazırlanmış buz kalıpları içinde meyve ve sebze veriyor. Kimi hayvanların yıkanarak serinlemeleri sağlanıyor. Biyolog Pınar Çağdaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanat bahçesinde 286 türde 3 bin 600 hayvanın yaşadığını belirterek, "Sıcak havalardan insanlar kadar hayvanlar da etkileniyor. Biz de ısınan onları serinletmek için elimizden geleni yapıyoruz." dedi. Çağdaş, her hayvanın beslenme diyetine göre buzlu meyve ve sebzeler hazırladıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:  "Hayvanlara buzlu meyve ve sebze vermenin yanında, havuzlarına gün içinde sık sık buz atıyoruz ve serinlemelerine yardımcı oluyoruz. Mesela maymun türlerine sevdikleri buzlu meyve ve sebzeleri veriyoruz. Yırtıcılara da buz şeklinde ikramlarda bulunuyoruz. Bunu hem seviyorlar hem de bunlarla oynamak hoşlarına gidiyor. Ayılar ise daha çok buzlu balıkları seviyor. Hortumla su tutarak bakıcılarımızın yıkadığı hayvanlar da var. 98 yaşındaki Türkiye'nin en yaşlı kaplumbağası 'Tuki'yi hortumla sulayarak serinletiyoruz. Tuki hortumla yıkanıp serinlemekten zevk alıyor." Çağdaş, hayvanların sıcak havalardan etkilenmemesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını anlatarak, ziyaretçilerin de hayvanların serinletilmesi için yapılan çalışmaları ilgiyle izlediğini ifade etti.
Darıca'daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nın sakinleri, yaz sıcaklarında dondurulmuş meyve ve sebzeyle serinletiliyor, suyla aşırı sıcağın etkisini daha az hmelerine çalışılıyor.

Darıca'daki hayvanat bahçesindeki bakıcılar, sıcaktan bunalan hayvanlara özel hazırlanmış buz kalıpları içinde meyve ve sebze veriyor. Kimi hayvanların yıkanarak serinlemeleri sağlanıyor.

Biyolog Pınar Çağdaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanat bahçesinde 286 türde 3 bin 600 hayvanın yaşadığını belirterek, "Sıcak havalardan insanlar kadar hayvanlar da etkileniyor. Biz de ısınan onları serinletmek için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Çağdaş, her hayvanın beslenme diyetine göre buzlu meyve ve sebzeler hazırladıklarını dile getirerek, şöyle devam etti: 

"Hayvanlara buzlu meyve ve sebze vermenin yanında, havuzlarına gün içinde sık sık buz atıyoruz ve serinlemelerine yardımcı oluyoruz. Mesela maymun türlerine sevdikleri buzlu meyve ve sebzeleri veriyoruz. Yırtıcılara da buz şeklinde ikramlarda bulunuyoruz. Bunu hem seviyorlar hem de bunlarla oynamak hoşlarına gidiyor. Ayılar ise daha çok buzlu balıkları seviyor. Hortumla su tutarak bakıcılarımızın yıkadığı hayvanlar da var. 98 yaşındaki Türkiye'nin en yaşlı kaplumbağası 'Tuki'yi hortumla sulayarak serinletiyoruz. Tuki hortumla yıkanıp serinlemekten zevk alıyor."

Çağdaş, hayvanların sıcak havalardan etkilenmemesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını anlatarak, ziyaretçilerin de hayvanların serinletilmesi için yapılan çalışmaları ilgiyle izlediğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.