Darıca’da CHP’liler kendi tekliflerini uygun görmedi!

Darıca 03.01.2020 - 09:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıca’da CHP’liler kendi tekliflerini uygun görmedi!

Darıca Belediyesi’nin yeni yıldaki ilk meclis toplantısı olan Ocak ayı meclis toplantısı gerçekleşirken toplantıda AK Parti ve CHP grubu arasında düğün salonlarının 1 TL olması teklifi esprili tartışmalara yol açtı. Bilindiği gibi Darıca Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri Aralık ayı meclis toplantısında verdikleri önergede düğün salonları TL olsun teklifinde bulunmuşlardı. CHP Meclis grubunun imzasıyla verilen önergede “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeni ile vatandaşlarımızın düğün, nişan gibi cemiyetlerinde belediyemize ait düğün salonlarının kiralama tarifesinin İzmit Belediyesi’nin de uygulamaya koyduğu 1 TL bedele indirilmesini öneriyoruz” demişlerdi.   BAŞKAN BIYIK ‘ŞOV YAPMAYIN’ DEMİŞTİ Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise yaptığı açıklamada dar gelirli vatandaşların her zaman yanında olduklarını ifade ederek CHP’nin 1 TL teklifini ‘şov yapmayın’ diye eleştirmişti. Meclis salonunun şov yapma yeri olmadığını ifade eden Başkan Bıyık, kamu kaynaklarını doğru kullanılması gerektiğini ifade etmişti. Başkan Bıyık, daha sonra CHP grubunun önergesini reddetmeyerek Plan Bütçe Komisyonu’na havale ederek komisyonun gerekli çalışmayı yaptıktan sonra Ocak meclisinde görüşmesini istemişti. CHP’LİLER KENDİ TEKLİFLERİNİ UYGUN GÖRMEDİ Ocak ayı meclis toplantısında ilgili madde görüşülürken Plan Bütçe Komisyonu’nun raporu da okundu. Raporda 16 Aralık’ta toplanan Plan Bütçe Komisyonu oy birliği ile düğün salonlarının 1 TL olması teklifinin uygun görülmediği kararını verdi. CHP Meclis üyeleri Tuncer Saltaş ve Özkan Sarıtoprak’ın da yer aldığı Plan Bütçe Komisyonu’nun kararı oy birliği ile alması sonucu meçli toplantısında da oy birliği ile teklif reddedildi. ESPRİLİ ATIŞMALAR YAPILDI Teklifin reddedilmesinin ardından AK Partili meclis üyeleri, CHP meclis grubunu esprili şekilde “kendi teklifinizi kendiniz de uygun görmediniz” diye eleştirdi. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise araya girerek “Olabilir, arkadaşlarımız o zaman öyle düşünüyorlardı ama komisyonda oy birliği ile doğru karar verilmiş” diyerek tartışmanın büyümesini önledi. Ama kamuoyunda ise CHP’nin şov amacıyla yaptığı teklifi yine kendilerinin uygun görmemesi eleştiri konusu oldu.    

Darıca Belediyesi’nin yeni yıldaki ilk meclis toplantısı olan Ocak ayı meclis toplantısı gerçekleşirken toplantıda AK Parti ve CHP grubu arasında düğün salonlarının 1 TL olması teklifi esprili tartışmalara yol açtı. Bilindiği gibi Darıca Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri Aralık ayı meclis toplantısında verdikleri önergede düğün salonları TL olsun teklifinde bulunmuşlardı. CHP Meclis grubunun imzasıyla verilen önergede “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeni ile vatandaşlarımızın düğün, nişan gibi cemiyetlerinde belediyemize ait düğün salonlarının kiralama tarifesinin İzmit Belediyesi’nin de uygulamaya koyduğu 1 TL bedele indirilmesini öneriyoruz” demişlerdi.

 

BAŞKAN BIYIK ‘ŞOV YAPMAYIN’ DEMİŞTİ

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise yaptığı açıklamada dar gelirli vatandaşların her zaman yanında olduklarını ifade ederek CHP’nin 1 TL teklifini ‘şov yapmayın’ diye eleştirmişti. Meclis salonunun şov yapma yeri olmadığını ifade eden Başkan Bıyık, kamu kaynaklarını doğru kullanılması gerektiğini ifade etmişti. Başkan Bıyık, daha sonra CHP grubunun önergesini reddetmeyerek Plan Bütçe Komisyonu’na havale ederek komisyonun gerekli çalışmayı yaptıktan sonra Ocak meclisinde görüşmesini istemişti.

CHP’LİLER KENDİ TEKLİFLERİNİ UYGUN GÖRMEDİ

Ocak ayı meclis toplantısında ilgili madde görüşülürken Plan Bütçe Komisyonu’nun raporu da okundu. Raporda 16 Aralık’ta toplanan Plan Bütçe Komisyonu oy birliği ile düğün salonlarının 1 TL olması teklifinin uygun görülmediği kararını verdi. CHP Meclis üyeleri Tuncer Saltaş ve Özkan Sarıtoprak’ın da yer aldığı Plan Bütçe Komisyonu’nun kararı oy birliği ile alması sonucu meçli toplantısında da oy birliği ile teklif reddedildi.

ESPRİLİ ATIŞMALAR YAPILDI

Teklifin reddedilmesinin ardından AK Partili meclis üyeleri, CHP meclis grubunu esprili şekilde “kendi teklifinizi kendiniz de uygun görmediniz” diye eleştirdi. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise araya girerek “Olabilir, arkadaşlarımız o zaman öyle düşünüyorlardı ama komisyonda oy birliği ile doğru karar verilmiş” diyerek tartışmanın büyümesini önledi. Ama kamuoyunda ise CHP’nin şov amacıyla yaptığı teklifi yine kendilerinin uygun görmemesi eleştiri konusu oldu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.