19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıca’da dilenci sayısı sıfıra düştü

Darıca 04.04.2019 - 12:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca’da dilenci sayısı sıfıra düştü

Darıca Kaymakamlığı, Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğü, Darıca Zabıta Müdürlüğü, ve son olarak ilçede kuruluş yapılanmasını tamamlayan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda ilçede ki dilenci sayısı sıfıra düştü. Özellikle Darıca Osmangazi Köprüsü- E-5 Bağlantısı kavşağındaki trafik ışıklarını mesken tutan dilencilerin uzun süredir görünmemesi de çalışmaların başarıya ulaştığına gösterge oldu. Bu noktada Tuzla, Pendik gibi ilçelerden gelen dilencilere göz açtırmayan Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü insanların duygularını kullanan ve sömüren art niyetli grup ve şahıslara karşı başarılı bir çalışma yürütüyor. KAYMAKAM KARAMAN ÇOK KARARLI Özellikle Suriyeli insanların dilencilik yapmak suretiyle bir geçim kaynağı oluşturduğu Darıca’da İlçe Kaymakamı Ömer Karaman, “Biz Kaymakamlık olarak eğitiminden, sağlığa, gıdadan giysiye hatta sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına kadar tüm Suriyeli vatandaşların yardımına koşturuyoruz. Her dönemde onların ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek karşılık veriyoruz. Bu çabamıza karşılık onların dilencilik yaptığını tesit edersek kamplarına geri dönüşleri ile karşı karşıya kalırlar. Bu ilçede hiçbir vatandaşımızın dilencilik yapmasına söz yumamayız.” dedi. ZABITADA HASSAS ÇALIŞIYOR Genellikle şehir dışından gelip Darıca halkının manevi duygularını sömüren dilenciler zabıta ekiplerinin rutin düzenlediği operasyonlarla yakalanıp memleketlerine geldikleri ilçelere geri gönderiliyor. Özellikle cami, hastane gibi halkın işlek kalabalık olduğu yerleri mesken tutan dilencilere ekipler istikrarlı çalışması ile fırsat vermiyor. Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, “Özellikle halkımızın bu  insanlara karşı dikkatli olmaları bu tür olumsuzluklarla karşılaştıklarında 153 ALO ZABITA'yı arayarak ihbar etmelerini rica ederiz.” dedi  

Darıca Kaymakamlığı, Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğü, Darıca Zabıta Müdürlüğü, ve son olarak ilçede kuruluş yapılanmasını tamamlayan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda ilçede ki dilenci sayısı sıfıra düştü. Özellikle Darıca Osmangazi Köprüsü- E-5 Bağlantısı kavşağındaki trafik ışıklarını mesken tutan dilencilerin uzun süredir görünmemesi de çalışmaların başarıya ulaştığına gösterge oldu. Bu noktada Tuzla, Pendik gibi ilçelerden gelen dilencilere göz açtırmayan Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü insanların duygularını kullanan ve sömüren art niyetli grup ve şahıslara karşı başarılı bir çalışma yürütüyor.

KAYMAKAM KARAMAN ÇOK KARARLI

Özellikle Suriyeli insanların dilencilik yapmak suretiyle bir geçim kaynağı oluşturduğu Darıca’da İlçe Kaymakamı Ömer Karaman, “Biz Kaymakamlık olarak eğitiminden, sağlığa, gıdadan giysiye hatta sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına kadar tüm Suriyeli vatandaşların yardımına koşturuyoruz. Her dönemde onların ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek karşılık veriyoruz. Bu çabamıza karşılık onların dilencilik yaptığını tesit edersek kamplarına geri dönüşleri ile karşı karşıya kalırlar. Bu ilçede hiçbir vatandaşımızın dilencilik yapmasına söz yumamayız.” dedi.

ZABITADA HASSAS ÇALIŞIYOR

Genellikle şehir dışından gelip Darıca halkının manevi duygularını sömüren dilenciler zabıta ekiplerinin rutin düzenlediği operasyonlarla yakalanıp memleketlerine geldikleri ilçelere geri gönderiliyor. Özellikle cami, hastane gibi halkın işlek kalabalık olduğu yerleri mesken tutan dilencilere ekipler istikrarlı çalışması ile fırsat vermiyor. Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, “Özellikle halkımızın bu  insanlara karşı dikkatli olmaları bu tür olumsuzluklarla karşılaştıklarında 153 ALO ZABITA'yı arayarak ihbar etmelerini rica ederiz.” dedi
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.