19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıca’da Dillere destan Kutlama

Darıca 29.10.2018 - 15:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca’da Dillere destan Kutlama

Protokolünden vatandaşına, öğrencisinden, muhtarından, gazisine, yaşlısından pusetteki bebeğine, muhalefetinden iktidarına kadar büyük bir katılımla gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı , İzmir Marşları, Mehter Marşları ve kemençelerle, görülmeye değer bir coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı gününün erken saatlerinde Darıca Kaymakamlığı’nda Kaymakam Ömer Karaman ve Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, protokolü resepsiyon da kabulü etti. Gaziler, muhtarlar, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, daire birim müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin resepsiyon kutlamalarının ardından tüm protokol ve okullar Çınaraltı’ndan törenlerin gerçekleşeceği Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej oluşturarak yürüdüler. KARAMAN VE KARABACAK SELAMLADI Tören alanında Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın öğrencilerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamasının ardından tören saygı duruşu ve İstikalal Marşı’nın okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları yine Kaymakam Karaman ve Başkan Karabacak gerçekleştirdi. Törende Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramını kutlayan mesajında okunmasının ardından  Dünya Tarihinde yer edinen Türk Devletlerini simgeleyen öğrenciler tarafından bir orotoryo gerçekleştirildi. Duygulu anların yaşandığı bu gösteri sonrası Karadeniz Ekibinden oluşan bir folklör gösterisi de vatandaşlara eğlenceli anlar yaşattı. DARICA DEV TÜRK BAYRAĞI’NA SARILDI Marşların söylenmesi, şiirlerin okunması, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilerin ödül alması ve değişik gösterilerin ardından Darıca Cumhuriyet Meydanı’nın tamamını kaplayacak büyüklükte hazırlanan dev bir Türk Bayrağı tüm Darıcalılar tarafından açıldı. Vatandaşların, protokolün ve öğrencilerin hep birlikte dalgalandırdığı Türk Bayrağı ile coşkunun üst boyutlara tırmandığı tören bando ve flamaların protokolü selamlayarak geçişi ile sona eRDİ. Haber: Adnan Ayvaz
Protokolünden vatandaşına, öğrencisinden, muhtarından, gazisine, yaşlısından pusetteki bebeğine, muhalefetinden iktidarına kadar büyük bir katılımla gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı , İzmir Marşları, Mehter Marşları ve kemençelerle, görülmeye değer bir coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı gününün erken saatlerinde Darıca Kaymakamlığı’nda Kaymakam Ömer Karaman ve Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, protokolü resepsiyon da kabulü etti. Gaziler, muhtarlar, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, daire birim müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin resepsiyon kutlamalarının ardından tüm protokol ve okullar Çınaraltı’ndan törenlerin gerçekleşeceği Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej oluşturarak yürüdüler.

KARAMAN VE KARABACAK SELAMLADI

Tören alanında Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın öğrencilerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamasının ardından tören saygı duruşu ve İstikalal Marşı’nın okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları yine Kaymakam Karaman ve Başkan Karabacak gerçekleştirdi. Törende Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramını kutlayan mesajında okunmasının ardından  Dünya Tarihinde yer edinen Türk Devletlerini simgeleyen öğrenciler tarafından bir orotoryo gerçekleştirildi. Duygulu anların yaşandığı bu gösteri sonrası Karadeniz Ekibinden oluşan bir folklör gösterisi de vatandaşlara eğlenceli anlar yaşattı.

DARICA DEV TÜRK BAYRAĞI’NA SARILDI

Marşların söylenmesi, şiirlerin okunması, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilerin ödül alması ve değişik gösterilerin ardından Darıca Cumhuriyet Meydanı’nın tamamını kaplayacak büyüklükte hazırlanan dev bir Türk Bayrağı tüm Darıcalılar tarafından açıldı. Vatandaşların, protokolün ve öğrencilerin hep birlikte dalgalandırdığı Türk Bayrağı ile coşkunun üst boyutlara tırmandığı tören bando ve flamaların protokolü selamlayarak geçişi ile sona eRDİ.

Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.