Darıca’da ev hanımları çırak oluyor

Darıca 03.05.2016 - 16:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Darıca’da ev hanımları çırak oluyor

İŞKUR ve Gebze Halk Eğitim Merkezi işbirliği ve Erzurumlular Derneğinin katkıları ile açılan kursta 50 kursiyer yaklaşık 3 aylık kurs görecek.

Darıca Kaymakamı  Ömer Karaman, kursun açılışında ev kadınlarının bu kursla, yemek yapmayı pratikleştirmenin yanı sıra iş sahibi olabilme fırsatını bulacaklarını söyledi.Kadınların ev ekonomisine de katkı sağlayacaklarını aktaran  Karaman, "Bunun en son örneğini Boşnak böreği kursunda gördük çok büyük talepler oldu. Burada farklılık olması açısından bir kişi bir aile şayet bir iş yeri kurmayacaksa bile evde çoluk çocuğuna farklı, sağlıklı yemekler ile aşçılıkla ilgili almış olduğu eğitimin sonucu sofrada bir vizyon sunabiliyorsa bu da bir hizmettir. Bu hizmete son derece hayırlı ve faydalı görüyorum." şeklinde konuştu.Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saadet Aktürk de kurslarda üniversite mezunu öğretmenlerin ders vereceğini söyledi Kursların, vasıfsız ev kadınlarına meslek edindirmek amacıyla düzenlendiğini anlatan Aktürk, "Kursiyerlerin tüm giderleri ve harçlıkları ile sigortaları İŞKUR tarafından karşılanıyor. Kursu başarıyla bitirenler iş yeri açabilecek ve iş yerlerinde çalışma fırsatı bulabilecek." dedi. Konuşmaların ardından kursiyerlere ilk ders verilmeye başlandı.
İŞKUR ve Gebze Halk Eğitim Merkezi işbirliği ve Erzurumlular Derneğinin katkıları ile açılan kursta 50 kursiyer yaklaşık 3 aylık kurs görecek.

Darıca Kaymakamı  Ömer Karaman, kursun açılışında ev kadınlarının bu kursla, yemek yapmayı pratikleştirmenin yanı sıra iş sahibi olabilme fırsatını bulacaklarını söyledi.Kadınların ev ekonomisine de katkı sağlayacaklarını aktaran  Karaman, "Bunun en son örneğini Boşnak böreği kursunda gördük çok büyük talepler oldu. Burada farklılık olması açısından bir kişi bir aile şayet bir iş yeri kurmayacaksa bile evde çoluk çocuğuna farklı, sağlıklı yemekler ile aşçılıkla ilgili almış olduğu eğitimin sonucu sofrada bir vizyon sunabiliyorsa bu da bir hizmettir. Bu hizmete son derece hayırlı ve faydalı görüyorum." şeklinde konuştu.Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saadet Aktürk de kurslarda üniversite mezunu öğretmenlerin ders vereceğini söyledi
Kursların, vasıfsız ev kadınlarına meslek edindirmek amacıyla düzenlendiğini anlatan Aktürk, "Kursiyerlerin tüm giderleri ve harçlıkları ile sigortaları İŞKUR tarafından karşılanıyor. Kursu başarıyla bitirenler iş yeri açabilecek ve iş yerlerinde çalışma fırsatı bulabilecek." dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlere ilk ders verilmeye başlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.