Darıca'da Gazetecilere Eğitim

Darıca 10.10.2017 - 23:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca'da Gazetecilere Eğitim

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yarımcısı Cem Elçin, " İŞKUR ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programları' ile  Kocaeli,  İstanbul,  Bursa,  Samsun ve  Ankara illerinde yeni gazeteci adaylarına eğitim verilmiş ve bu eğitimi alan birçok kişinin de gazetelerde istihdam edilmesi sağlanmıştır." dedi. Elçin, BİK'in  Darıca Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ve iki gün süren "Basın Mensupları Eğitim Semineri"nin kapanışında konuştu. Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen basın mensuplarına verilen eğitimin verimli olması temennisinde bulunan Elçin, "BİK, gazetelerde istihdam edilen personelin niteliğinin artması için çeşitli kurumlarla işbirliği içindedir. Kurumumuz resmi ilan ve reklamların süreli yayınlarda yayınlatılmasına aracılık etmenin dışında gazeteciliğin, dolayısıyla gazetelerde istihdam edilen personelin niteliğinin ve kalitesinin arttırılması için de KOSGEB,  İŞKUR ve Kalkınma Ajanslarıyla iş birliği içinde çalışmaktadır.  İŞKUR ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programları' ile  Kocaeli,  İstanbul,  Bursa,  Samsun ve  Ankara illerinde yeni gazeteci adaylarına eğitim verilmiş ve bu eğitimi alan birçok kişinin de gazetelerde istihdam edilmesi sağlanmıştır." diye konuştu. Elçin, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansıyla "Yerel Gazetelerde Reklamcılığın Geliştirilmesi", Doğu  Marmara ve  Batı Karadeniz Kalkınma Ajanslarıyla "Yerel Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi" projelerin gerçekleştirildiğini hatırlattı. İki gün süren programda dijital gazetecilik, yeni yönetmeliğin genel uygulama esas ve usulleri, denetleme ve içerik kontrolü hakkında uygulama esas ve usulleri, BİK ile Resmi İlan ve Reklam Yayınlayan  Gazeteler Arasındaki faturalaşma, ödeme ve mutabakatlar, İLANBİS ve dijital dönüşüm çalışmaları, yerel gazetelerin dijital reklam piyasalarına entegrasyonu hakkında sunumlar yapıldı. BİK'in, özellikle yerel basının dijital dönüşümü, yerel basın çalışanlarının istihdamı ve personel niteliğinin arttırılmasına yönelik farklı kurumlarla geliştirdiği projelere dair bilgiler verildi. Eğitim, programa katılanlara verilen sertifikaların dağıtıldığı törenle sona erdi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yarımcısı Cem Elçin, " İŞKUR ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programları' ile  Kocaeli,  İstanbul,  Bursa,  Samsun ve  Ankara illerinde yeni gazeteci adaylarına eğitim verilmiş ve bu eğitimi alan birçok kişinin de gazetelerde istihdam edilmesi sağlanmıştır." dedi.

Elçin, BİK'in  Darıca Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ve iki gün süren "Basın Mensupları Eğitim Semineri"nin kapanışında konuştu.

Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen basın mensuplarına verilen eğitimin verimli olması temennisinde bulunan Elçin, "BİK, gazetelerde istihdam edilen personelin niteliğinin artması için çeşitli kurumlarla işbirliği içindedir. Kurumumuz resmi ilan ve reklamların süreli yayınlarda yayınlatılmasına aracılık etmenin dışında gazeteciliğin, dolayısıyla gazetelerde istihdam edilen personelin niteliğinin ve kalitesinin arttırılması için de KOSGEB,  İŞKUR ve Kalkınma Ajanslarıyla iş birliği içinde çalışmaktadır.  İŞKUR ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programları' ile  Kocaeli,  İstanbul,  Bursa,  Samsun ve  Ankara illerinde yeni gazeteci adaylarına eğitim verilmiş ve bu eğitimi alan birçok kişinin de gazetelerde istihdam edilmesi sağlanmıştır." diye konuştu.

Elçin, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansıyla "Yerel Gazetelerde Reklamcılığın Geliştirilmesi", Doğu  Marmara ve  Batı Karadeniz Kalkınma Ajanslarıyla "Yerel Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi" projelerin gerçekleştirildiğini hatırlattı.

İki gün süren programda dijital gazetecilik, yeni yönetmeliğin genel uygulama esas ve usulleri, denetleme ve içerik kontrolü hakkında uygulama esas ve usulleri, BİK ile Resmi İlan ve Reklam Yayınlayan  Gazeteler Arasındaki faturalaşma, ödeme ve mutabakatlar, İLANBİS ve dijital dönüşüm çalışmaları, yerel gazetelerin dijital reklam piyasalarına entegrasyonu hakkında sunumlar yapıldı.

BİK'in, özellikle yerel basının dijital dönüşümü, yerel basın çalışanlarının istihdamı ve personel niteliğinin arttırılmasına yönelik farklı kurumlarla geliştirdiği projelere dair bilgiler verildi.

Eğitim, programa katılanlara verilen sertifikaların dağıtıldığı törenle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.