GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Darıca’da Hostes Kursu Açılıyor

Darıca 22.10.2018 - 16:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca’da Hostes Kursu Açılıyor

Darıca Halk Eğitim Merkezi, okul taşıtlarında çalışacak hostesler için kurs açıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul servis araçlarına ilişkin yönetmeliğinde okul servis araçlarındaki rehber personelin ise 22 yaşını doldurmuş olması ve en az lise mezunu olması hükme bağlandı. Bu sebeple Darıca Halk Eğitim Merkezi, okul taşıtlarında çalışacak hostesler için kurs açıyor. Kursa başvuru şartları arasında 22 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olmak gerekli. Başvurular halk eğitimi merkezine yapılacak. SERTİFİKA GEREKLİ Geçtiğimiz yıl Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte; Rehber personelin Türk Ceza Kanunu´nun ilgili maddelerindeki suçlardan mahkum olmamış olması veya bu suçlardan hakkında devam eden ya da uzlaşmayla neticelenmiş bir kovuşturma bulunmaması zorunlu olacak. Öğrenciler ile çocukların güvenli şekilde servis aracına binip inmelerini ve gerektiğinde karşıdan karşıya geçişlerini sağlayacak rehber personelin öğrenci ve çocuklar ile iletişim becerilerini geliştirmek amacıyla eğitime katılmaları ve sertifikaya sahip olmaları istenecek. Rehber personel, her yıl "okul servis rehber personeli" olmaya uygun olduğuna dair aile hekimliğinden rapor alacak, ayrıca taşıt içi düzeni sağlayacak, emniyet kemerlerinin takılı olup olmadığını kontrol edecek, okul öncesi eğitim ve ilköğretim öğrencileri ile çocukların inme ve binmeleri sırasında yardımcı olacak, taşıma faaliyeti öncesinde ve sonrasında aracın içini kontrol edecek. TUTANAK DÜZENLEME HAKKI Bu personel ayrıca, standarda uygun, sarı renkte ve üzerinde reflektif şeritler yer alan ve ön ve arka kısmında "REHBER" yazılı ikaz yeleği giyecek. Taşıma faaliyeti sırasında öğrenci ve çocuklara refakat ederken yardımcı ışıklar (ışıklı çubuk, dur-geç levhası gibi) kullanmak zorunda olacak. Belirtilen şartlara uymayanların özel izin belgesi, yetkili kurumların mülki idare amirleri vasıtasıyla ilgili belediyesine bildirimi üzerine iptal edilecek. İptale konu izin belgesi aynı eğitim öğretim yılında yeniden düzenlenemeyecek. Diğer yandan, rehber personele kural ihlali ihbar tutanağı düzenleme yetkisi de verildi. KÜBRA AKABALI
Darıca Halk Eğitim Merkezi, okul taşıtlarında çalışacak hostesler için kurs açıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul servis araçlarına ilişkin yönetmeliğinde okul servis araçlarındaki rehber personelin ise 22 yaşını doldurmuş olması ve en az lise mezunu olması hükme bağlandı. Bu sebeple Darıca Halk Eğitim Merkezi, okul taşıtlarında çalışacak hostesler için kurs açıyor. Kursa başvuru şartları arasında 22 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olmak gerekli. Başvurular halk eğitimi merkezine yapılacak.

SERTİFİKA GEREKLİ

Geçtiğimiz yıl Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte; Rehber personelin Türk Ceza Kanunu´nun ilgili maddelerindeki suçlardan mahkum olmamış olması veya bu suçlardan hakkında devam eden ya da uzlaşmayla neticelenmiş bir kovuşturma bulunmaması zorunlu olacak. Öğrenciler ile çocukların güvenli şekilde servis aracına binip inmelerini ve gerektiğinde karşıdan karşıya geçişlerini sağlayacak rehber personelin öğrenci ve çocuklar ile iletişim becerilerini geliştirmek amacıyla eğitime katılmaları ve sertifikaya sahip olmaları istenecek. Rehber personel, her yıl "okul servis rehber personeli" olmaya uygun olduğuna dair aile hekimliğinden rapor alacak, ayrıca taşıt içi düzeni sağlayacak, emniyet kemerlerinin takılı olup olmadığını kontrol edecek, okul öncesi eğitim ve ilköğretim öğrencileri ile çocukların inme ve binmeleri sırasında yardımcı olacak, taşıma faaliyeti öncesinde ve sonrasında aracın içini kontrol edecek.

TUTANAK DÜZENLEME HAKKI

Bu personel ayrıca, standarda uygun, sarı renkte ve üzerinde reflektif şeritler yer alan ve ön ve arka kısmında "REHBER" yazılı ikaz yeleği giyecek. Taşıma faaliyeti sırasında öğrenci ve çocuklara refakat ederken yardımcı ışıklar (ışıklı çubuk, dur-geç levhası gibi) kullanmak zorunda olacak. Belirtilen şartlara uymayanların özel izin belgesi, yetkili kurumların mülki idare amirleri vasıtasıyla ilgili belediyesine bildirimi üzerine iptal edilecek. İptale konu izin belgesi aynı eğitim öğretim yılında yeniden düzenlenemeyecek. Diğer yandan, rehber personele kural ihlali ihbar tutanağı düzenleme yetkisi de verildi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.