Darıca’da Kadınlar Bilgilendiriliyor

12.11.2018 - 17:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca’da Kadınlar Bilgilendiriliyor

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, Darıcalı kadınların bilgilenmesi için çeşitli etkinlikler düzenledi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak ‘Meme Kanseri ve Anne Sütü, Çocuk Yaşta Evliliğe Karşı Farkındalık Yaratma’ Paneli Bayramoğlu Resort Otel'de gerçekleşti. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nin Darıca Resort Otel'de organize ettiği panele konuşmacı olarak katılan Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarından Doktor Elena Yaşar tarafından panele katılarak 100 Suriyeli göçmen ve sığınmacıya ‘Anne Sütünün Önemi ve Meme Kanseri’ konularında eğitim verildi. KADINLAR BİLGİLENDİRİLDİ Yine etkinlikler kapsamında Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü Hemşiresi Aylin Yeşilyurt tarafından yapılan ‘Kadın Sağlığı Eğitimi’ projesi çerçevesinde, tarama ile erken teşhis edilen (meme, rahim ağzı, kolon) kanserleri, cinsel yolla bulasan hastalıklar, doğum, anne sütünün önemi, menopoz, obezite, fastfood tüketimi, fiziksel aktivite, diyabet, tütün ve uyuşturucu bağımlılığı, kadına yönelik şiddet konuları anlatılmış ve kendi kendine meme muayenesi videosu izletilerek bilgilendirilmelerde bulunuldu. Yapılan bilgilendirmelerin ardından ‘Organ Bağış Haftası’ dolayısı ile organ bağışının önemine de değinildi. KÜBRA AKABALI
Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, Darıcalı kadınların bilgilenmesi için çeşitli etkinlikler düzenledi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak ‘Meme Kanseri ve Anne Sütü, Çocuk Yaşta Evliliğe Karşı Farkındalık Yaratma’ Paneli Bayramoğlu Resort Otel'de gerçekleşti. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nin Darıca Resort Otel'de organize ettiği panele konuşmacı olarak katılan Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarından Doktor Elena Yaşar tarafından panele katılarak 100 Suriyeli göçmen ve sığınmacıya ‘Anne Sütünün Önemi ve Meme Kanseri’ konularında eğitim verildi.

KADINLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Yine etkinlikler kapsamında Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü Hemşiresi Aylin Yeşilyurt tarafından yapılan ‘Kadın Sağlığı Eğitimi’ projesi çerçevesinde, tarama ile erken teşhis edilen (meme, rahim ağzı, kolon) kanserleri, cinsel yolla bulasan hastalıklar, doğum, anne sütünün önemi, menopoz, obezite, fastfood tüketimi, fiziksel aktivite, diyabet, tütün ve uyuşturucu bağımlılığı, kadına yönelik şiddet konuları anlatılmış ve kendi kendine meme muayenesi videosu izletilerek bilgilendirilmelerde bulunuldu. Yapılan bilgilendirmelerin ardından ‘Organ Bağış Haftası’ dolayısı ile organ bağışının önemine de değinildi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.