Darıca’da kitabı yazılacak yarışma

Darıca 12.12.2018 - 14:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca’da kitabı yazılacak yarışma

Darıca Kaymakamlığı bünyesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ekmek israfına karşı dikkat çekmek ve bayat ekmeği değerlendirilmesi noktasında Darıca Park AVM’de bir yarışma düzenledi. Darıcalı öğrenci ve veliler bayat ekmek ile yapılan tariflerle dereceye girmek için yarıştı.

Darıca Kaymakamlığı, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Darıca Park AVM’nin iş birliği ile yapılan, ekmek israfına dikkat çekmek ve bayat ekmeklerin kullanımı ile ilgili sosyal farkındalık oluşturmak amacı ile bir yarışma düzenlendi.  Düzenlenen yarışmaya Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Darıca Müftüsü Muharrem Bilgiç, Darıca Park AVM yönetim kurulu başkanı Abdullah Öz, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Yarışmacı olarak Darıca’da bulunan ilkokul düzeyinde özel ve devlet okullarından birer öğrenci ve velileri katıldı. Yarışmada Türk mutfağının tanınan isimlerinden Emine Beyder, Bera Tatlıları Sayfa sahibi Emine Demirci’nin yanısıra Türk televizyonlarının sevilen ismi Alpaslan Özmol jüri olarak görev yaptılar.  Yarışma sonucunda Özel İlim Koleji 3. Ahmet Parmaksızoğlu İlkokulu 2. Barbaros İlkokulu ise 1.liği kazandı.  Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, hem yarışmacı öğrenci ve velilere, hem jüri üyelerine hem de yarışmada dereceye giren aile ve öğrencilere çeşitli hediyeler sundu. HALK EĞİTİM MERKEZİNE DAVET ETTİ Darıca Kaymakamı Ömer Karaman yarışmanın ulusal düzeyde büyük ilgi gördüğünü, geçen yıl yapılan organizasyonun bu yıl daha da geniş kapsama çıkarıldığını belirterek, “Biz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’müzde yemek yapımı üzerine eğitimler veriyoruz. Bu kursu tamamlayarak sertifikalarını alanlar aile bütçelerine belirli oranlarda katkı da sunuyorlar. Burada yarışan anneleri Halk Eğitim Merkezimize bekliyoruz. Kendileri yarışmacı kursiyerlerimiz olacaklar. Burada sadece ekmek tasarrufu değil tüm yerli ürünlerimizin tasarruflarını desteklemek ve yerli ürünlerinin kullanımına teşvik etmek çok önemlidir. Ayrıca aşçılık ve pasta yapımı noktasında bayanlarımızın kendilerini yetiştirmek üzere bir platform şansı elde etmeleri de ayrıca önemlidir. Darıca Halk Eğitim Merkezimizde yemek ve pasta yapımı üzerine eğitimlerini tamamlayan bayanların tarifleri ile bir kitapta oluşturulacak ve bu kitapta bu yarışmacıların tariflerine de yer verilecek.”dedi. Darıca’da ki tüm devlet ve özel okullarının yer aldığı ilk ve ana okulu öğrencilerinin yarıştığı yarışmada çok renkli görüntüler ortaya çıktı. Darıca Park AVM Sahibi Abdullah Örs dereceye girenler dışındaki yarışmacılarıda sinema bileti mansiyon ödülü verdi. Haber: Adnan Ayvaz
Darıca Kaymakamlığı bünyesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ekmek israfına karşı dikkat çekmek ve bayat ekmeği değerlendirilmesi noktasında Darıca Park AVM’de bir yarışma düzenledi. Darıcalı öğrenci ve veliler bayat ekmek ile yapılan tariflerle dereceye girmek için yarıştı.

Darıca Kaymakamlığı, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Darıca Park AVM’nin iş birliği ile yapılan, ekmek israfına dikkat çekmek ve bayat ekmeklerin kullanımı ile ilgili sosyal farkındalık oluşturmak amacı ile bir yarışma düzenlendi.  Düzenlenen yarışmaya Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Darıca Müftüsü Muharrem Bilgiç, Darıca Park AVM yönetim kurulu başkanı Abdullah Öz, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Yarışmacı olarak Darıca’da bulunan ilkokul düzeyinde özel ve devlet okullarından birer öğrenci ve velileri katıldı. Yarışmada Türk mutfağının tanınan isimlerinden Emine Beyder, Bera Tatlıları Sayfa sahibi Emine Demirci’nin yanısıra Türk televizyonlarının sevilen ismi Alpaslan Özmol jüri olarak görev yaptılar.  Yarışma sonucunda Özel İlim Koleji 3. Ahmet Parmaksızoğlu İlkokulu 2. Barbaros İlkokulu ise 1.liği kazandı.  Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, hem yarışmacı öğrenci ve velilere, hem jüri üyelerine hem de yarışmada dereceye giren aile ve öğrencilere çeşitli hediyeler sundu.

HALK EĞİTİM MERKEZİNE DAVET ETTİ

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman yarışmanın ulusal düzeyde büyük ilgi gördüğünü, geçen yıl yapılan organizasyonun bu yıl daha da geniş kapsama çıkarıldığını belirterek, “Biz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’müzde yemek yapımı üzerine eğitimler veriyoruz. Bu kursu tamamlayarak sertifikalarını alanlar aile bütçelerine belirli oranlarda katkı da sunuyorlar. Burada yarışan anneleri Halk Eğitim Merkezimize bekliyoruz. Kendileri yarışmacı kursiyerlerimiz olacaklar. Burada sadece ekmek tasarrufu değil tüm yerli ürünlerimizin tasarruflarını desteklemek ve yerli ürünlerinin kullanımına teşvik etmek çok önemlidir. Ayrıca aşçılık ve pasta yapımı noktasında bayanlarımızın kendilerini yetiştirmek üzere bir platform şansı elde etmeleri de ayrıca önemlidir. Darıca Halk Eğitim Merkezimizde yemek ve pasta yapımı üzerine eğitimlerini tamamlayan bayanların tarifleri ile bir kitapta oluşturulacak ve bu kitapta bu yarışmacıların tariflerine de yer verilecek.”dedi. Darıca’da ki tüm devlet ve özel okullarının yer aldığı ilk ve ana okulu öğrencilerinin yarıştığı yarışmada çok renkli görüntüler ortaya çıktı. Darıca Park AVM Sahibi Abdullah Örs dereceye girenler dışındaki yarışmacılarıda sinema bileti mansiyon ödülü verdi.

Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.