GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Darıca’da ‘kural’ denetimi

Darıca 09.07.2020 - 12:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıca’da ‘kural’ denetimi

Darıca Kaymakamlığı, dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Darıca’da bulunan lokanta ve kahvehanelerde denetim gerçekleştirdi. Belediye, Müftülük ve Emniyet ekipleri gerçekleştirdiği denetimlerde kahve, kıraathane, oyun salonu, berber, kuaför, düğün salonu, çay bahçelerinin hijyen kurallarına uygunluğunu, korona virüs tedbirlerinin alınıp alınmadığını ve masalar arasındaki sosyal mesafe kuralları gibi önemli hususları inceledi. Özellikle iş yerlerinde ateş ölçer ve dezenfektan bulundurulmasını kontrol eden ekipler, masalar arasında 1,5 metre olması gereken sosyal mesafeyi ölçerek kurala uymayan iş yerlerini uyardı. CEZAİ İŞLEM UYGULANDI Denetimler sırasında ateş ölçer bulundurmayan ve masalar arasında ki sosyal mesafe kurallarına uymayan iş yerlerine cezai işlem uyguladı. Ekipler, vatandaşın sağlığı için denetimlerine devam edeceklerini ifade etti. Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından açıklamada, “Darıca Kaymakamlığının organize ettiği kahve, kıraathane, oyun salonu, berber, kuaför, düğün salonu, çay bahçesi denetimlerine İlçe Sağlık Müdürlüğü ekibimizin yanı sıra Belediye, Müftülük ve Emniyet ekipleri katılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Darıca Kaymakamlığı, dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Darıca’da bulunan lokanta ve kahvehanelerde denetim gerçekleştirdi.

Belediye, Müftülük ve Emniyet ekipleri gerçekleştirdiği denetimlerde kahve, kıraathane, oyun salonu, berber, kuaför, düğün salonu, çay bahçelerinin hijyen kurallarına uygunluğunu, korona virüs tedbirlerinin alınıp alınmadığını ve masalar arasındaki sosyal mesafe kuralları gibi önemli hususları inceledi. Özellikle iş yerlerinde ateş ölçer ve dezenfektan bulundurulmasını kontrol eden ekipler, masalar arasında 1,5 metre olması gereken sosyal mesafeyi ölçerek kurala uymayan iş yerlerini uyardı.

CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Denetimler sırasında ateş ölçer bulundurmayan ve masalar arasında ki sosyal mesafe kurallarına uymayan iş yerlerine cezai işlem uyguladı. Ekipler, vatandaşın sağlığı için denetimlerine devam edeceklerini ifade etti. Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından açıklamada, “Darıca Kaymakamlığının organize ettiği kahve, kıraathane, oyun salonu, berber, kuaför, düğün salonu, çay bahçesi denetimlerine İlçe Sağlık Müdürlüğü ekibimizin yanı sıra Belediye, Müftülük ve Emniyet ekipleri katılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.