Darıca'da matem var

Darıca 30.09.2017 - 11:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca'da matem var

Türkiye Caferiler Vakfı tarafından Hz. Muhammed'in torunu olan Hz. Hüseyin ve yanındaki 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin bin 378’inci yıl dönümü nedeniyle Darıca’da bir anma programı düzenlendi.

Darıca Nenehatun Stadı’nda düzenlenen anma programına AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kocaeli Büyükşehir Başkanıvekili Necmi Özen, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Türkiye Caferiler Vakfı Başkanı Yahya Kemal Utar, AKP Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan ve çok sayıda Caferi katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan anma programında Türkiye Caferiler Vakfı Başkanı Yahya Kemal Utar’ın konuşmasıyla devam edildi. Yahya Kemal Utar yaptığı konuşmada, “Kerbela çölünde öldürülen Hz. Hüseyin İslam peygamberinin torunudur. Bütün mezhepler Hz. Peygamberin ona karşı olan sevgi ve muhabbetini mübalağasız yazmışlardır ama nedense öldürülmesi karşısında sessiz kamış ve itirazlarda bulunmamışlardır. Ben müslümanım diyen herkesin ortak peygamberi Hz.Muhammed olduğuna göre Hz. Hüseyin’e matem tutmak nebevi bir sünnet olduğu gibi her müslümanın boynunun borcudur.” dedi.   MATEMİNİZ MATEMİZDİR Yahya Kemal Utar’ın konuşmasının ardından Türkiye Caferiler Vakfı Sekteri Hüseyin Apaydın bir selamlama konuşması yaparak, “Bugün burada Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi için biraya geldik. 11 yıldır her muharrem ayında burada oluyoruz. Biz Hz. Hüseyin matemini en zor anlarda da yerine getirdik. Allah hepinizden razı olsun. Bu yağan yağmur keşke Kerbela’da yağsaydı. Kerbela birlik ve birliğimizin göstergesidir.” diye konuştu. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise Kerbela acısının herkesin içini burktuğunu ifade ederek, “Yeni Kerbela’lar oluşmaması adına bizlerin birlik ve beraberliği daha çok ön plana çıkıyor. Mateminiz matemizdir.” dedi. İl Müftüsü Yusuf Doğan, “Muharrem ayının onuncu günü bugün Müslümanlar için ayrı bir önem taşımaktadır. Hz. Hüseyin’in ve 70 kişinin Kerbela’da şehit edilmesinin acı tarihidir. Kerbela’yı çok iyi anlamalıyız. Kerbale’yı anlamak Hz. Hüseyince yaşamaktır. Bugün bizlere düşen tüm farklıkları bir taraf bırakıp yeni Kerbela’ların önüne geçmeliyiz. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, “Bugün Kerbela’nın anma programını yapıyoruz. Bu acı hepimizin acısı. Kerbela bir ve beraber olmayı öğretmeli. Acılar paylaşıldıkça azalıyor. Bugün bir ve beraber olmanın matemini yaşıyoruz. Farklılıklarımız zenginliklerimiz olmalı. Kerbela’daki bu acıdan dolayı hepimizi başı sağ olsun."dedi.
Türkiye Caferiler Vakfı tarafından Hz. Muhammed'in torunu olan Hz. Hüseyin ve yanındaki 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin bin 378’inci yıl dönümü nedeniyle Darıca’da bir anma programı düzenlendi.

Darıca Nenehatun Stadı’nda düzenlenen anma programına AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kocaeli Büyükşehir Başkanıvekili Necmi Özen, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Türkiye Caferiler Vakfı Başkanı Yahya Kemal Utar, AKP Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan ve çok sayıda Caferi katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan anma programında Türkiye Caferiler Vakfı Başkanı Yahya Kemal Utar’ın konuşmasıyla devam edildi. Yahya Kemal Utar yaptığı konuşmada, “Kerbela çölünde öldürülen Hz. Hüseyin İslam peygamberinin torunudur. Bütün mezhepler Hz. Peygamberin ona karşı olan sevgi ve muhabbetini mübalağasız yazmışlardır ama nedense öldürülmesi karşısında sessiz kamış ve itirazlarda bulunmamışlardır. Ben müslümanım diyen herkesin ortak peygamberi Hz.Muhammed olduğuna göre Hz. Hüseyin’e matem tutmak nebevi bir sünnet olduğu gibi her müslümanın boynunun borcudur.” dedi.  

MATEMİNİZ MATEMİZDİR

Yahya Kemal Utar’ın konuşmasının ardından Türkiye Caferiler Vakfı Sekteri Hüseyin Apaydın bir selamlama konuşması yaparak, “Bugün burada Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi için biraya geldik. 11 yıldır her muharrem ayında burada oluyoruz. Biz Hz. Hüseyin matemini en zor anlarda da yerine getirdik. Allah hepinizden razı olsun. Bu yağan yağmur keşke Kerbela’da yağsaydı. Kerbela birlik ve birliğimizin göstergesidir.” diye konuştu. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise Kerbela acısının herkesin içini burktuğunu ifade ederek, “Yeni Kerbela’lar oluşmaması adına bizlerin birlik ve beraberliği daha çok ön plana çıkıyor. Mateminiz matemizdir.” dedi. İl Müftüsü Yusuf Doğan, “Muharrem ayının onuncu günü bugün Müslümanlar için ayrı bir önem taşımaktadır. Hz. Hüseyin’in ve 70 kişinin Kerbela’da şehit edilmesinin acı tarihidir. Kerbela’yı çok iyi anlamalıyız. Kerbale’yı anlamak Hz. Hüseyince yaşamaktır. Bugün bizlere düşen tüm farklıkları bir taraf bırakıp yeni Kerbela’ların önüne geçmeliyiz. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, “Bugün Kerbela’nın anma programını yapıyoruz. Bu acı hepimizin acısı. Kerbela bir ve beraber olmayı öğretmeli. Acılar paylaşıldıkça azalıyor. Bugün bir ve beraber olmanın matemini yaşıyoruz. Farklılıklarımız zenginliklerimiz olmalı. Kerbela’daki bu acıdan dolayı hepimizi başı sağ olsun."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.