Darıca'da Sahne Konyalıların'dı

Darıca 04.08.2018 - 21:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca'da Sahne Konyalıların'dı

Darıca Belediyesi 10. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Konyalılar Derneği’nin düzenlediği program ile devam ederken, Nasrettin Hoca, semazen gösterileri ve yarenlerin yöresel oyunları ile Konya kültürü en iyi şekilde tanıtıldı.

    Programdan önce Konyalılar Derneği protokolü Konya ilinin yöresel yemekleriyle ağırlarken, Konyalı yarenlerin yöresel oyunlarıyla başlayan gece semazenlerin sema gösterileriyle devam etti.Programda açılış konuşmasını yapan Konyalılar Dernek Başkanı Kazım Olgun, dernek yönetimi olarak Konya ilinin kültürünü tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalıştıklarını ifade ederken, “Böylesine güzel bir ortamda bizlere memleketimizi tanıtma fırsatını veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinlikleri kültürlerin yaşatılması, birlik ve beraberlik adına çok önemli bir etkinlik. Sevgi ve hoşgörü şehri olan memleketimiz Konya’yı temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Herkese iyi eğlenceler diliyorum’’ dedi. MEVLANA’NIN ŞEHRİNE SELAM OLSUN Konyalılar gecesinde bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise Konya ilinin güzelliklerini anlatırken, Konya’nın Hz Mevlana, Nasrettin Hoca ve Yunus Emre gibi ilim ve irfan mimarlarını bağrında filizlendiren çok önemli bir şehir olduğunu ifade etti. Başkan Karabacak “Gönlünü Vermedikçe Gönül Bulamazsın” diyen, fikirleriyle dünyayı aydınlatan Mevlana’nın şehri olan vuslat şehrimiz Konya’nın gecesine hoş geldiniz. Karatay Medresesi, Alâeddin Cami Tepesi, Mevlana Türbesi ve Müzesi, Şemsi Tebriz’i Cami ve Türbesi ile Meram Bağları gibi tarihi ve turistik mekânların adresi güzel Konya’nın güzel insanları programımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Yaşadığımız şehrin birliğini ve beraberliği pekiştirme adına organize ettiğimiz bir gönül birlikteliği olan Şehirler ve Kültürler kaynaşmasında, doğduğumuz şehirlerin kültürünü, örf ve ananelerini sahilimizde Darıca’ya hep birlikte yaşayarak öğreniyoruz. Bizlerde “hizmet gönül işidir” diyerek sizlere en iyi şekilde hizmet verme çabası içindeyiz. 10 yıldır birlikte yürüttüğümüz programımıza gösterdiğiniz ilgiden ve katkılarından dolayı siz kıymetli hemşerilerime teşekkür ediyor herkese iyi eğlenceler diliyorum. Biz Hep Birlikte Türkiye’yiz.” diyerek konuşmasını tamamlarken, dernek yönetimi tarafından protokol üyelerine ve geceye katkı sunanlara plaket takdimi yapıldı. KONYA’LI YARENLER VE KAŞIKS GRUBU Protokol konuşmalarının ardından sahne alan Konyalı yarenler Konya yöresine ait geleneksel oyunlarını Darıca’da sergilerken, uluslararası arenada ülkemize birincilikler kazandıran Grup Kaşıks’ın gösterisi izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Program Konya’lı yerel sanatçıların seslendirdiği parçalarla devam ederken, vatandaşlar gönüllerince eğlendiler. 
Darıca Belediyesi 10. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Konyalılar Derneği’nin düzenlediği program ile devam ederken, Nasrettin Hoca, semazen gösterileri ve yarenlerin yöresel oyunları ile Konya kültürü en iyi şekilde tanıtıldı.

 

 

Programdan önce Konyalılar Derneği protokolü Konya ilinin yöresel yemekleriyle ağırlarken, Konyalı yarenlerin yöresel oyunlarıyla başlayan gece semazenlerin sema gösterileriyle devam etti.Programda açılış konuşmasını yapan Konyalılar Dernek Başkanı Kazım Olgun, dernek yönetimi olarak Konya ilinin kültürünü tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalıştıklarını ifade ederken, “Böylesine güzel bir ortamda bizlere memleketimizi tanıtma fırsatını veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinlikleri kültürlerin yaşatılması, birlik ve beraberlik adına çok önemli bir etkinlik. Sevgi ve hoşgörü şehri olan memleketimiz Konya’yı temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Herkese iyi eğlenceler diliyorum’’ dedi.

MEVLANA’NIN ŞEHRİNE SELAM OLSUN

Konyalılar gecesinde bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise Konya ilinin güzelliklerini anlatırken, Konya’nın Hz Mevlana, Nasrettin Hoca ve Yunus Emre gibi ilim ve irfan mimarlarını bağrında filizlendiren çok önemli bir şehir olduğunu ifade etti. Başkan Karabacak “Gönlünü Vermedikçe Gönül Bulamazsın” diyen, fikirleriyle dünyayı aydınlatan Mevlana’nın şehri olan vuslat şehrimiz Konya’nın gecesine hoş geldiniz. Karatay Medresesi, Alâeddin Cami Tepesi, Mevlana Türbesi ve Müzesi, Şemsi Tebriz’i Cami ve Türbesi ile Meram Bağları gibi tarihi ve turistik mekânların adresi güzel Konya’nın güzel insanları programımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Yaşadığımız şehrin birliğini ve beraberliği pekiştirme adına organize ettiğimiz bir gönül birlikteliği olan Şehirler ve Kültürler kaynaşmasında, doğduğumuz şehirlerin kültürünü, örf ve ananelerini sahilimizde Darıca’ya hep birlikte yaşayarak öğreniyoruz. Bizlerde “hizmet gönül işidir” diyerek sizlere en iyi şekilde hizmet verme çabası içindeyiz. 10 yıldır birlikte yürüttüğümüz programımıza gösterdiğiniz ilgiden ve katkılarından dolayı siz kıymetli hemşerilerime teşekkür ediyor herkese iyi eğlenceler diliyorum. Biz Hep Birlikte Türkiye’yiz.” diyerek konuşmasını tamamlarken, dernek yönetimi tarafından protokol üyelerine ve geceye katkı sunanlara plaket takdimi yapıldı.

KONYA’LI YARENLER VE KAŞIKS GRUBU

Protokol konuşmalarının ardından sahne alan Konyalı yarenler Konya yöresine ait geleneksel oyunlarını Darıca’da sergilerken, uluslararası arenada ülkemize birincilikler kazandıran Grup Kaşıks’ın gösterisi izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Program Konya’lı yerel sanatçıların seslendirdiği parçalarla devam ederken, vatandaşlar gönüllerince eğlendiler. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.