Darıca’da yerli üretim cihazlar kullanılmaya başlandı

Sağlık 23.09.2020 - 15:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıca’da yerli üretim cihazlar kullanılmaya başlandı

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında yerli üretim solunum cihazları kullanılmaya başlandı. Haberi, hastane başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş büyük mutlulukla duyurdu. Nefes alabilen havayı akciğerlerin içine ve dışına hareket ettirerek mekanik ventilasyon sağlamak, fiziksel olarak nefes alamayan veya yetersiz nefes alan bir hastaya nefes vermek için tasarlanmış bir makine olan halk arasında da solunum cihazı olarak bilinen ventilatör Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Tamamen yerli üretim olan ventilatörler hastanenin yoğun bakımında kullanıma alınmaya başlandı. GURURLUYUM Haberi büyük bir mutlulukla sosyal medya hesabı üzerinden duyuran hastane başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, “Yerli üretim ventilatör cihazlarımızı yoğun bakım ünitelerimizde kullanmaya başladık. Ülkemle ve bu cihazların yapımında emeği geçen insanlarımızla gurur duyuyorum.  Bugün kullanılan yabancı ürünler yılların kullanımı ve revizyonlarla bugünkü kalitesine ancak ulaşabildi. Yerli üretim ilk olmasına rağmen iyi bir özelikte olması sevindirici. Gururluyum, mutluyum” dedi.  

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında yerli üretim solunum cihazları kullanılmaya başlandı. Haberi, hastane başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş büyük mutlulukla duyurdu.

Nefes alabilen havayı akciğerlerin içine ve dışına hareket ettirerek mekanik ventilasyon sağlamak, fiziksel olarak nefes alamayan veya yetersiz nefes alan bir hastaya nefes vermek için tasarlanmış bir makine olan halk arasında da solunum cihazı olarak bilinen ventilatör Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Tamamen yerli üretim olan ventilatörler hastanenin yoğun bakımında kullanıma alınmaya başlandı.

GURURLUYUM

Haberi büyük bir mutlulukla sosyal medya hesabı üzerinden duyuran hastane başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, “Yerli üretim ventilatör cihazlarımızı yoğun bakım ünitelerimizde kullanmaya başladık. Ülkemle ve bu cihazların yapımında emeği geçen insanlarımızla gurur duyuyorum.  Bugün kullanılan yabancı ürünler yılların kullanımı ve revizyonlarla bugünkü kalitesine ancak ulaşabildi. Yerli üretim ilk olmasına rağmen iyi bir özelikte olması sevindirici. Gururluyum, mutluyum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.