19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıca’da ZEHİR ALEMİ!

Darıca 30.03.2016 - 12:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Darıca’da ZEHİR ALEMİ!

Darıca’nın bazı mahalle ve sokaklarında bulunan yıkık virane yerler, tinerci ve bonzai kullanan gençlerin mekânı haline geldi. Ülkenin her yerinden öğrenci cinayetlerine ilişkin haberler gelirken kendi gözümüzün önünde ki bu yerlerde her an bir ölümle daha karşı karşıyayız.

Gençlerin birçoğu, gerek bonzai, gerekse tiner çekmek için metruk ve sahipsiz virane yerleri tercih ediyor. Darıca’da ise  bu noktaların başında Fatih Sultan Mehmet Caddesi kurbanlık hayvan pazarının hemen yanında metruk fabrika binaları. Bir tarafında Gebze Teknik Üniversitesinin olduğu terk edilmiş binanın diğer bitişiğinde ise Süleyman Demirel Lisesi bulunuyor. Uyuşturucu maddeyi kullanmak için geliştirilmiş araçların dahi bulunduğu binanın odalarında tiner, yapışkan madde, bonzai ambalajlarının sayısı sayılabilir olmaktan çok daha fazla. SALİH SOKAKTA FARKSIZ DEĞİL Fatih Sultan Mehmet Caddesi Salih sokak No:8 adresinde  yan yana bulunan inşaatı tamamlanmamış biri tek katlı binalarda farksız değil. Bina içinde her türlü duman ve koku içeren maddelere ait malzemeler yer alırken bunları kullanan kişilerin de ilginçliği dikkat çekiyor. Bu binalara komşuluk eden sokak sakinleri “40 yaşından tutunda 16 yaşına kadar gençler var. Bazıları öğrenci bazıları sivil giyimli. Hatta genç kızlarında gelip burada bu maddelerin kullandığını gördük. Bunları kullanan şahısların bir süre sonra binalarda ve arazide sızmış, baygın bir şekilde koyun koyuna yattıklarına şahit olduk.”dediler. BAŞKA YERDE BULUŞUP GRUP OLARAK GELİYORLAR Darıca’nın özellikle Emek ve Osmangazi Mahallelerindeki bazı internet kafeler de buluşup buraya grup halinde geldiklerini tespit ettiklerini belirten çevre sakinleri, “Defalarca bu konuyu polise ilettik. Sağolsunlar hemen geliyorlar. Bu insanları buradan kovuyorlar. Bir süre sonra yine geliyorlar. Polis araçları devriye atarken saklanıyorlar. Araç geçince devam ediyorlar. Yakında bu maddelerden birisi ölmeden gerekli önlemlerin alınması lazım. Bina sahiplerini de uyarsınlar. Yıkılacaksa yıkılsın. Tamamlanacaksa tamamlansın.”dediler. ÖĞRENCİLER TEHDİT ALTINDA   Özellikle eski fabrikanın üniversite ve lise okul yolu üzerinde olması öğrencilerin okullarına geliş gidişlerinde burada madde bağımlısı şahıslar tarafından da tehdit altında kalması ile karşı karşıya kalındığı öğrenildi. Ayrıca bu lisede eğitim öğretim gören bazı öğrencilerinde burada madde kullanan insanlarla bir arada binaya girip çıktıkları da tespit edildiği gelen bilgiler arasında. Haber-Fotoğraf: Adnan AYVAZ
Darıca’nın bazı mahalle ve sokaklarında bulunan yıkık virane yerler, tinerci ve bonzai kullanan gençlerin mekânı haline geldi. Ülkenin her yerinden öğrenci cinayetlerine ilişkin haberler gelirken kendi gözümüzün önünde ki bu yerlerde her an bir ölümle daha karşı karşıyayız.

Gençlerin birçoğu, gerek bonzai, gerekse tiner çekmek için metruk ve sahipsiz virane yerleri tercih ediyor. Darıca’da ise  bu noktaların başında Fatih Sultan Mehmet Caddesi kurbanlık hayvan pazarının hemen yanında metruk fabrika binaları. Bir tarafında Gebze Teknik Üniversitesinin olduğu terk edilmiş binanın diğer bitişiğinde ise Süleyman Demirel Lisesi bulunuyor. Uyuşturucu maddeyi kullanmak için geliştirilmiş araçların dahi bulunduğu binanın odalarında tiner, yapışkan madde, bonzai ambalajlarının sayısı sayılabilir olmaktan çok daha fazla.

SALİH SOKAKTA FARKSIZ DEĞİL

Fatih Sultan Mehmet Caddesi Salih sokak No:8 adresinde  yan yana bulunan inşaatı tamamlanmamış biri tek katlı binalarda farksız değil. Bina içinde her türlü duman ve koku içeren maddelere ait malzemeler yer alırken bunları kullanan kişilerin de ilginçliği dikkat çekiyor. Bu binalara komşuluk eden sokak sakinleri “40 yaşından tutunda 16 yaşına kadar gençler var. Bazıları öğrenci bazıları sivil giyimli. Hatta genç kızlarında gelip burada bu maddelerin kullandığını gördük. Bunları kullanan şahısların bir süre sonra binalarda ve arazide sızmış, baygın bir şekilde koyun koyuna yattıklarına şahit olduk.”dediler.

BAŞKA YERDE BULUŞUP GRUP OLARAK GELİYORLAR

Darıca’nın özellikle Emek ve Osmangazi Mahallelerindeki bazı internet kafeler de buluşup buraya grup halinde geldiklerini tespit ettiklerini belirten çevre sakinleri, “Defalarca bu konuyu polise ilettik. Sağolsunlar hemen geliyorlar. Bu insanları buradan kovuyorlar. Bir süre sonra yine geliyorlar. Polis araçları devriye atarken saklanıyorlar. Araç geçince devam ediyorlar. Yakında bu maddelerden birisi ölmeden gerekli önlemlerin alınması lazım. Bina sahiplerini de uyarsınlar. Yıkılacaksa yıkılsın. Tamamlanacaksa tamamlansın.”dediler.

ÖĞRENCİLER TEHDİT ALTINDA
 

Özellikle eski fabrikanın üniversite ve lise okul yolu üzerinde olması öğrencilerin okullarına geliş gidişlerinde burada madde bağımlısı şahıslar tarafından da tehdit altında kalması ile karşı karşıya kalındığı öğrenildi. Ayrıca bu lisede eğitim öğretim gören bazı öğrencilerinde burada madde kullanan insanlarla bir arada binaya girip çıktıkları da tespit edildiği gelen bilgiler arasında.

Haber-Fotoğraf: Adnan AYVAZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.