19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıca'daki o restorasyon durdu!

Darıca 26.03.2017 - 12:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca'daki o restorasyon durdu!

Darıca’da 1922’ye kadar Rum okulu olarak hizmet veren, daha sonra kamu binası olarak bir süre kullanılan İskoliye Mektebi binası için bir süre önce restorasyon inşaatına başlanmıştı. Darıca’daki en önemli tarihi binalardan biri olan İskoliye Mektebi binasının restorasyonunu Kocaeli Valiliği ile Darıca Belediyesi finanse ediyor. Ancak özellikle Darıca Belediyesi’nin taahhütlerini yerine getirmediği, yaklaşık 1 milyon TL alacağı bulunan müteahhidin restorasyon inşaatını durma aşamasına getirdiği öğrenildi. Darıca’daki İskoliye Mektebi binasının restorasyon inşaatının aksamadan tamamlanması ve bölgenin önemli bir tarihi yapıya biran önce kavuşması isteniyor.   KAYNAK: ÖZGÜR KOCAELİ GAZETESİ

Darıca’da 1922’ye kadar Rum okulu olarak hizmet veren, daha sonra kamu binası olarak bir süre kullanılan İskoliye Mektebi binası için bir süre önce restorasyon inşaatına başlanmıştı.

Darıca’daki en önemli tarihi binalardan biri olan İskoliye Mektebi binasının restorasyonunu Kocaeli Valiliği ile Darıca Belediyesi finanse ediyor. Ancak özellikle Darıca Belediyesi’nin taahhütlerini yerine getirmediği, yaklaşık 1 milyon TL alacağı bulunan müteahhidin restorasyon inşaatını durma aşamasına getirdiği öğrenildi.

Darıca’daki İskoliye Mektebi binasının restorasyon inşaatının aksamadan tamamlanması ve bölgenin önemli bir tarihi yapıya biran önce kavuşması isteniyor.

 

KAYNAK: ÖZGÜR KOCAELİ GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.