Darıca’dan Cumhurbaşkanı’na mesaj var!

Darıca 23.04.2020 - 09:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıca’dan Cumhurbaşkanı’na mesaj var!

Mimari yapısı büyük beğeni toplayan Darıca’nın yeni Hükümet Konağı, kapılarını gazetemiz için açarken, ölümsüz eserin Darıca’ya kazandırılmasında büyük emeği olan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Darıca Hükümet Konağı’ndan balkon konuşması yapmasını arzu ettiklerini ifade etti. Darıca'da, Osmanlı vatandaşı Rumlar tarafından 1875 yılında temelleri atılan ve 1882 yılında Rum çocuklarının eğitim ve öğretimine açılan İskoliye Mektebi, artık Hükümet Konağı olarak hizmet veriyor. Türkiye’nin ilk tarihi Hükümet Konağı olma özelliğiyle kayıtlara geçen yeni kaymakamlık binasını görenler hayranlıklarını gizleyemiyorlar. Aradan geçen uzun yılların ardından aslına uygun olarak restore edilen ve tarihin izlerini barındıran Darıca Hükümet Konağı, şık ahşap dokusuyla mest ederken, parkelerinden perdelerine, kapılarından merdivenlerine kadar Osmanlı işlemeli motifleriyle Darıcalı vatandaşların deyim yerinde ruhunu okşuyor. DARICA’YA ÇOK YAKIŞTI Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın büyük uğraş ve çabaları neticesinde Darıca’ya kazandırılan bu ölümsüz eser, geçtiğimiz günlerde kapılarını gazetemiz için açtı. Kaymakam Karaman gazetemize yaptığı özel açıklamada, Darıca’ya ve Darıca halkına yakışan güzel bir bina kazandırılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, “İnşallah yakın zamanda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Darıca Hükümet Konağı’ndan balkon konuşması yapmak nasip olur” ifadelerini kullandı. MEMNUNİYET DERECESİ ÇOK YÜKSEK Hükümet Konağı'nın tarihi bir bina olması nedeniyle çalışanların motivasyonunun da arttığını ifade eden Ömer Karaman şöyle konuştu:   "Memnuniyet derecesi de çok yüksek oldu. Çalışanlarımızın motivasyonlarından tutun da buraya gelen vatandaşların hizmet almasındaki memnuniyete kadar gerçekten Darıca'nın önemli bir hizmet binası haline geldi. Buraya gelen vatandaşların daha önceden kamu ağırlığını diğer binalarımızda hissetmiyordu ama buraya girerken buraya farklı bir bakış açısı olduğunu hissediyoruz ve genelde çok iyi olduğunu söylüyorlar. 'Devletimize yakışır bir ağırlıkta bina olmuş' diyorlar. İç yapısını da tarihi yapıya uygun mobilyalarla doldurmaya çalıştık. Hem çalışanların bakış açısında ve iç hacmindeki moralini arttı hem de vatandaşlarımızın olumlu tepkilerini aldık." HABER: ÇAĞLAR AKAR

Mimari yapısı büyük beğeni toplayan Darıca’nın yeni Hükümet Konağı, kapılarını gazetemiz için açarken, ölümsüz eserin Darıca’ya kazandırılmasında büyük emeği olan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Darıca Hükümet Konağı’ndan balkon konuşması yapmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Darıca'da, Osmanlı vatandaşı Rumlar tarafından 1875 yılında temelleri atılan ve 1882 yılında Rum çocuklarının eğitim ve öğretimine açılan İskoliye Mektebi, artık Hükümet Konağı olarak hizmet veriyor. Türkiye’nin ilk tarihi Hükümet Konağı olma özelliğiyle kayıtlara geçen yeni kaymakamlık binasını görenler hayranlıklarını gizleyemiyorlar. Aradan geçen uzun yılların ardından aslına uygun olarak restore edilen ve tarihin izlerini barındıran Darıca Hükümet Konağı, şık ahşap dokusuyla mest ederken, parkelerinden perdelerine, kapılarından merdivenlerine kadar Osmanlı işlemeli motifleriyle Darıcalı vatandaşların deyim yerinde ruhunu okşuyor.

DARICA’YA ÇOK YAKIŞTI

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın büyük uğraş ve çabaları neticesinde Darıca’ya kazandırılan bu ölümsüz eser, geçtiğimiz günlerde kapılarını gazetemiz için açtı. Kaymakam Karaman gazetemize yaptığı özel açıklamada, Darıca’ya ve Darıca halkına yakışan güzel bir bina kazandırılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, “İnşallah yakın zamanda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Darıca Hükümet Konağı’ndan balkon konuşması yapmak nasip olur” ifadelerini kullandı.

MEMNUNİYET DERECESİ ÇOK YÜKSEK

Hükümet Konağı'nın tarihi bir bina olması nedeniyle çalışanların motivasyonunun da arttığını ifade eden Ömer Karaman şöyle konuştu:   "Memnuniyet derecesi de çok yüksek oldu. Çalışanlarımızın motivasyonlarından tutun da buraya gelen vatandaşların hizmet almasındaki memnuniyete kadar gerçekten Darıca'nın önemli bir hizmet binası haline geldi. Buraya gelen vatandaşların daha önceden kamu ağırlığını diğer binalarımızda hissetmiyordu ama buraya girerken buraya farklı bir bakış açısı olduğunu hissediyoruz ve genelde çok iyi olduğunu söylüyorlar. 'Devletimize yakışır bir ağırlıkta bina olmuş' diyorlar. İç yapısını da tarihi yapıya uygun mobilyalarla doldurmaya çalıştık. Hem çalışanların bakış açısında ve iç hacmindeki moralini arttı hem de vatandaşlarımızın olumlu tepkilerini aldık." HABER: ÇAĞLAR AKAR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.