Darıca’dan gönderilen hurdalarla mermi yapılacak

Darıca 01.09.2020 - 21:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıca’dan gönderilen hurdalarla mermi yapılacak

Darıca Belediyesi, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile yapmış olduğu iş birliği neticesinde 55 ton hurda atık savunma sanayisinde kullanılmak üzere teslim etti. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, dikkat çeken projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Yaşamın her alanında ilçeye değer katan çalışmalara imza atan Başkan Bıyık, geri dönüşüme tam destek veren önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Proje kapsamında Darıca’dan toplanan hurda atıklar Darıca Belediyesi’nin Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile yapmış olduğu iş birliği neticesinde savunma sanayisinde kullanılmak üzere teslim edilecek. YENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Çevremizi temiz tutmak ve israfın önüne geçmek için kaynakların verimli kullanımını önemsiyoruz. Yaptığımız işbirliği ile geri dönüşümde yeni bir sayfa açıyoruz. Geri dönüşüm konusunda Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile yapmış olduğumuz iş birliği neticesinde 55 ton hurda atık savunma sanayiinde kullanılmak üzere teslim edildi” dedi. TOP NAMLUSU VE FİŞEK Darıca’dan gönderilen atıklar, yapılan işbirlikleri neticesine Hurda İşletmesi tarafından ömrünü tamamlamış araçları sıvılarından arındırarak saf metal aksam haline getiriyor. Hammaddeye dönüşen hurdalar da Ağır Silah ve Çelik Fabrikası'nda savunma sanayiinde kullanılacak ürünler haline getiriliyor. Atık metallerin işlenmesiyle üretilen ürünlerden biri de top namlusu. MKEK, hurda metalleri işleyerek çelik ingot ve top namlusuna dönüştürerek ekonomiye geri kazandırıyor. EKONOMİYE KATKI Yine atık yönetimi kapsamında, Gazi Fişek Fabrikasında çeşitli ebatlarda mermi üretimi sırasında oluşan metal atıkları da toplanarak Pirinç Fabrikasına gönderiliyor. Fabrikada işlemden geçirilen atıklar, kurşun blok ve pirinç yüksük haline dönüştürülüyor. Bu ürünler yeniden fişek yapımında kullanılıyor. Böylece çevreye zararlı atık ve savunma sanayii ürünleri değerlendirilmek suretiyle geri kazanıldığı gibi, milli ekonomiye de büyük katkı sunuluyor.

Darıca Belediyesi, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile yapmış olduğu iş birliği neticesinde 55 ton hurda atık savunma sanayisinde kullanılmak üzere teslim etti.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, dikkat çeken projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Yaşamın her alanında ilçeye değer katan çalışmalara imza atan Başkan Bıyık, geri dönüşüme tam destek veren önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Proje kapsamında Darıca’dan toplanan hurda atıklar Darıca Belediyesi’nin Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile yapmış olduğu iş birliği neticesinde savunma sanayisinde kullanılmak üzere teslim edilecek.

YENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Çevremizi temiz tutmak ve israfın önüne geçmek için kaynakların verimli kullanımını önemsiyoruz. Yaptığımız işbirliği ile geri dönüşümde yeni bir sayfa açıyoruz. Geri dönüşüm konusunda Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile yapmış olduğumuz iş birliği neticesinde 55 ton hurda atık savunma sanayiinde kullanılmak üzere teslim edildi” dedi.

TOP NAMLUSU VE FİŞEK

Darıca’dan gönderilen atıklar, yapılan işbirlikleri neticesine Hurda İşletmesi tarafından ömrünü tamamlamış araçları sıvılarından arındırarak saf metal aksam haline getiriyor. Hammaddeye dönüşen hurdalar da Ağır Silah ve Çelik Fabrikası'nda savunma sanayiinde kullanılacak ürünler haline getiriliyor. Atık metallerin işlenmesiyle üretilen ürünlerden biri de top namlusu. MKEK, hurda metalleri işleyerek çelik ingot ve top namlusuna dönüştürerek ekonomiye geri kazandırıyor.

EKONOMİYE KATKI

Yine atık yönetimi kapsamında, Gazi Fişek Fabrikasında çeşitli ebatlarda mermi üretimi sırasında oluşan metal atıkları da toplanarak Pirinç Fabrikasına gönderiliyor. Fabrikada işlemden geçirilen atıklar, kurşun blok ve pirinç yüksük haline dönüştürülüyor. Bu ürünler yeniden fişek yapımında kullanılıyor. Böylece çevreye zararlı atık ve savunma sanayii ürünleri değerlendirilmek suretiyle geri kazanıldığı gibi, milli ekonomiye de büyük katkı sunuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.