Darıca Farabi’de Organ Bağışı konuşuldu!

Darıca 08.11.2017 - 15:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca Farabi’de Organ Bağışı konuşuldu!

Darıca Farabi Devlet Hastanesinde, 3-9 Kasım "Organ Bağışı Haftası" etkinlikleri kapsamında "Organ Nakli" konusunda panel düzenlendi ve hastane içinde bilgilendirme stantları kuruldu.

Darıca Farabi Devlet Hastanesinde, 3-9 Kasım "Organ Bağışı Haftası" etkinlikleri kapsamında "Organ Nakli" konusunda panel düzenlendi ve hastane içinde bilgilendirme stantları kuruldu. Darıca Farabi Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen sunumda Doku ve Organ Bağış Koordinatörü Yetkin Konak sunum yaparak, organ naklinin aşamalarını ve önemi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ Yetkin Konak, "Tedavisi sadece organ ve doku ile mümkün olan hastalıkların dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu ifade etti. Organ naklinin tanımını yapan Konak, "Sağlıklı yaşarken bana olmaz söylemini bir tarafa bırakarak en olmaz ihtimali göz önünde bulundurup yaşamda bize hayatımızı idame ettirmemizi sağlayan çok kıymetli organlarımızın hayatımızı kaybedip, toprağa verildikten kısa bir süre sonra çürüyüp yok olmasına göz yummadan hâlâ yaşamı devam eden organ ya da doku bekleyen diğer insanların bedeninde yaşatarak başka bir insanın acılarını dindirmek, bir aileye mutluluk getirmek herkesin gönlünde yatan bir durum olsa gerek. Ancak, gerek ülkemizde gerekse Dünyada yeterince organ bağışının olmaması konunun ya yeterince anlatılamamış olduğunu ya da kavranamamış olduğunu göstermektedir" diye konuştu. Panelde ayrıca organ bağışının dini boyutu hakkında katılımcılar bilgilendirilerek Diyanet İşleri Başkanlığının da bu konu hakkında verdiği önem anlatılarak  organ bağışının önemine dikkat çekildi.
Darıca Farabi Devlet Hastanesinde, 3-9 Kasım "Organ Bağışı Haftası" etkinlikleri kapsamında "Organ Nakli" konusunda panel düzenlendi ve hastane içinde bilgilendirme stantları kuruldu.

Darıca Farabi Devlet Hastanesinde, 3-9 Kasım "Organ Bağışı Haftası" etkinlikleri kapsamında "Organ Nakli" konusunda panel düzenlendi ve hastane içinde bilgilendirme stantları kuruldu. Darıca Farabi Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen sunumda Doku ve Organ Bağış Koordinatörü Yetkin Konak sunum yaparak, organ naklinin aşamalarını ve önemi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Yetkin Konak, "Tedavisi sadece organ ve doku ile mümkün olan hastalıkların dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu ifade etti. Organ naklinin tanımını yapan Konak, "Sağlıklı yaşarken bana olmaz söylemini bir tarafa bırakarak en olmaz ihtimali göz önünde bulundurup yaşamda bize hayatımızı idame ettirmemizi sağlayan çok kıymetli organlarımızın hayatımızı kaybedip, toprağa verildikten kısa bir süre sonra çürüyüp yok olmasına göz yummadan hâlâ yaşamı devam eden organ ya da doku bekleyen diğer insanların bedeninde yaşatarak başka bir insanın acılarını dindirmek, bir aileye mutluluk getirmek herkesin gönlünde yatan bir durum olsa gerek. Ancak, gerek ülkemizde gerekse Dünyada yeterince organ bağışının olmaması konunun ya yeterince anlatılamamış olduğunu ya da kavranamamış olduğunu göstermektedir" diye konuştu.
Panelde ayrıca organ bağışının dini boyutu hakkında katılımcılar bilgilendirilerek Diyanet İşleri Başkanlığının da bu konu hakkında verdiği önem anlatılarak  organ bağışının önemine dikkat çekildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.