19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıca G.B Maçıyla hayata döndü

Spor 21.01.2017 - 08:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca G.B Maçıyla hayata döndü

Yıldırım Demirören döneminde adeta borç batağına saplanan Beşiktaş geçmiş yıllardaki transfer politikasını tamamen değiştirdi ve doğru politikaları sayesinde hem bu borcu eritti, hem de güçlü bir kadro kurmayı başarıp şampiyon oldu.

Beşiktaş adeta Hollanda ve Portekiz takımları gibi oyuncu yetiştirip satarak hem ekonomisini düzeltti hem de güçlü bir kadro kurmayı bildi. BEŞİKTAŞ'A 41 KERE MAŞALLAH Beşiktaş transfermarkt verilerine göre son 1.5 yılda tam 41 milyon euroluk satış gerçekleştirdi. Beşiktaş bu sırada 25 milyon euroluk da transfer harcaması yaparken toplamda 16 milyon euro transferden kar etti. BEŞİKTAŞ'IN SON 1.5 YILDA SATTIĞI FUTBOLCULAR Demba Ba: 13 milyon euro Jose Sosa: 7.5 milyon euro Ersan Gülüm: 7 milyon euro Atınç Nukan: 6 milyon euro Gökhan Töre: 3 milyon euro (kiralık) Kerim Frei: 2.250 milyon euro Cenk Gönen: 600 bin euro Denys Boyko: 425 bin euro (kiralık) Alexis Delgado: 400 bin euro Aras Özbiliz: 300 bin euro (kiralık) Olcak Şahan: 200 bin euro Alexander Milosevic: 200 bin euro (kiralık) Günay Güvenç: 75 bin euro Utku Yuvakuran: " Beşiktaş tam bir okul" Beşiktaş'ın son dönemde oyuncularını parlatıp satarak borçlarından kurtulmasını en iyi genç kalecisi Utku'nun bu sözleri açıklıyor. Kartal'ın gelecek yıllarda büyük umutlar beslediği Utku için babası Semih Yuvakuran konuştu ve Utku'nun Beşiktaş hakkında düşüncelerini dile getirdi... "Utku Beşiktaş'ı hem çok seviyor, hem de tesisler eve çok yakın. Avrupa'ya gitme konusunda erken olduğunu düşünüyordu. Korktu açıkçası. Baba tam bir kolej takımı diyor. Tam bir okul diyor. Düşünün A takım oyuncularından kurulu antrenmanlar için okul diyor." "ASLA ŞIMARMAYACAKSIN" " Şenol Güneş Utku ile devamlı ilgileniyor. İlgi alaka olduğu zaman daha da iyi. Çalışmayı çok seviyor zaten Utku. Sürekli bir şeyler öğreniyor. Utku hayatta şımarmaz. Darıca maçından sonra Şenol Güneş kafasını okşamış aferin iyi maç çıkardın diye ama havalara girmez. Onun şansı benim gibi bir babasının olması. Ne kadar çok yükselirken, o kadar alçalmayı bileceksin diye kendisine öğütlerde bulundum. Of yok! Hep çalışacaksın! Onun da bilincinde."
Yıldırım Demirören döneminde adeta borç batağına saplanan Beşiktaş geçmiş yıllardaki transfer politikasını tamamen değiştirdi ve doğru politikaları sayesinde hem bu borcu eritti, hem de güçlü bir kadro kurmayı başarıp şampiyon oldu.

Beşiktaş adeta Hollanda ve Portekiz takımları gibi oyuncu yetiştirip satarak hem ekonomisini düzeltti hem de güçlü bir kadro kurmayı bildi.

BEŞİKTAŞ'A 41 KERE MAŞALLAH

Beşiktaş transfermarkt verilerine göre son 1.5 yılda tam 41 milyon euroluk satış gerçekleştirdi. Beşiktaş bu sırada 25 milyon euroluk da transfer harcaması yaparken toplamda 16 milyon euro transferden kar etti.

BEŞİKTAŞ'IN SON 1.5 YILDA SATTIĞI FUTBOLCULAR

Demba Ba: 13 milyon euro

Jose Sosa: 7.5 milyon euro

Ersan Gülüm: 7 milyon euro

Atınç Nukan: 6 milyon euro

Gökhan Töre: 3 milyon euro (kiralık)

Kerim Frei: 2.250 milyon euro

Cenk Gönen: 600 bin euro

Denys Boyko: 425 bin euro (kiralık)

Alexis Delgado: 400 bin euro

Aras Özbiliz: 300 bin euro (kiralık)

Olcak Şahan: 200 bin euro

Alexander Milosevic: 200 bin euro (kiralık)

Günay Güvenç: 75 bin euro

Utku Yuvakuran: " Beşiktaş tam bir okul"

Beşiktaş'ın son dönemde oyuncularını parlatıp satarak borçlarından kurtulmasını en iyi genç kalecisi Utku'nun bu sözleri açıklıyor.

Kartal'ın gelecek yıllarda büyük umutlar beslediği Utku için babası Semih Yuvakuran konuştu ve Utku'nun Beşiktaş hakkında düşüncelerini dile getirdi...

"Utku Beşiktaş'ı hem çok seviyor, hem de tesisler eve çok yakın. Avrupa'ya gitme konusunda erken olduğunu düşünüyordu. Korktu açıkçası. Baba tam bir kolej takımı diyor. Tam bir okul diyor. Düşünün A takım oyuncularından kurulu antrenmanlar için okul diyor."

"ASLA ŞIMARMAYACAKSIN"

Şenol Güneş Utku ile devamlı ilgileniyor. İlgi alaka olduğu zaman daha da iyi. Çalışmayı çok seviyor zaten Utku. Sürekli bir şeyler öğreniyor. Utku hayatta şımarmaz. Darıca maçından sonra Şenol Güneş kafasını okşamış aferin iyi maç çıkardın diye ama havalara girmez. Onun şansı benim gibi bir babasının olması. Ne kadar çok yükselirken, o kadar alçalmayı bileceksin diye kendisine öğütlerde bulundum. Of yok! Hep çalışacaksın! Onun da bilincinde."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.