GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Darıca Hayvanat Bahçesi’ne Bağışta Bulunun

Darıca 08.10.2018 - 15:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca Hayvanat Bahçesi’ne Bağışta Bulunun

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, hayvanların refah standartlarını olması gerektiği koşullara yükseltmek için vatandaşları yardımda bulunmaya davet etti.

Hayvanat bahçesi yönetiminden yapılan açıklamada, “Doğa, insanoğlunun bitmek bilmeyen ihtiyaç ve zevklerine daha fazla dayanamayıp tamamen yok olmaya doğru ilerlemektedir. Bu sebeple doğanın kıymetini bilen duyarlı kişiler, 1822’de İngiltere’de bir araya geldiler. Hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını ve onların daha iyi koşullarda beslenmelerini ve barınmalarını sağlamak amacıyla Hayvan Koruma Birliği’ni kurdular ki, bilinen ilk hayvan koruma kurumu olarak tarihe geçmiştir. Ardından aynı amaçla Hollanda’da Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu kurularak 4 Ekim, hayvanları koruma günü olarak ilan edildi. YAPABİLECEKLERİMİZ BASİT Sürdürülebilir bir yaşam için sadece 4 Ekimlerde değil her gün hayvanların sesi olup, ellerinden alınan doğal yaşam standartlarını onlara geri vermeliyiz. Göz önündeki hayvanlar (kedi, köpek, kuş vs.) çevredeki duyarlı insanlar sayesinde tehlikeden uzak daha iyi yaşam sürebiliyorlar. Peki ya her gün görmediğimiz hayvanlar? Okyanusun 5000m derinliğinde yaşayan canlılar, Afrika düzlüklerindeki yırtıcılar, gökyüzündeki büyük kuşlar ve daha nice keşfedilmemiş türler. Aslında, bu canlılar için yapabileceklerimiz çok daha basittir. DEVAMLILIĞA KATKI SAĞLAYIN Sadece kullandığınız ürünleri geri dönüşüme göndererek, evinizdeki suları daha tasarruflu kullanarak, çevreyi kirletmeyerek ve doğayı severek bu canlılara yardım edebilirsiniz. Bu konuda daha profesyonel çalışan kurum ve kuruluşlara destek vererek veya gönüllü olarak, koruma çalışmalarının devamlılığına da katkı sağlayabilirsiniz. Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, birçok canlı ve bitki türüne ev sahipliği yaparak onları korumaktadır. Günümüzde hayvanat bahçeleri, doğa yaşanan tahribatın artmasıyla birer koruma merkezi olarak görev üstlenmektedirler. DOĞAYI KORUYORUZ Parkımız hem gurbette koruma çalışmaları ile bünyesinde koruma altına aldığı hayvanları soy devamlılığı için itinayla çalışmakta hem de yerinde koruma çalışmaları ile doğa korumayı amaç edinmiş vakıf ve derneklerin yerinde koruma çalışmalarına da destek olmaktadır. Bu doğrultuda, Kızıl Panda Ağı ile Kızıl Panda Koruma Çalışmalarına, Kuzey Doğa Derneği ile Boz Ayıları Koruma Çalışmalarına, Zürafa Koruma Vakfı ile Zürafa Koruma Çalışmalarına, Doğa Koruma Vakfı ile Boynuzlu Kuşları Koruma Çalışmalarına ve SANCOB ile Afrika Gözlüklü Penguenlerini Koruma Çalışmalarına destek olmaktayız.” denildi.  
Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, hayvanların refah standartlarını olması gerektiği koşullara yükseltmek için vatandaşları yardımda bulunmaya davet etti.

Hayvanat bahçesi yönetiminden yapılan açıklamada, “Doğa, insanoğlunun bitmek bilmeyen ihtiyaç ve zevklerine daha fazla dayanamayıp tamamen yok olmaya doğru ilerlemektedir. Bu sebeple doğanın kıymetini bilen duyarlı kişiler, 1822’de İngiltere’de bir araya geldiler. Hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını ve onların daha iyi koşullarda beslenmelerini ve barınmalarını sağlamak amacıyla Hayvan Koruma Birliği’ni kurdular ki, bilinen ilk hayvan koruma kurumu olarak tarihe geçmiştir. Ardından aynı amaçla Hollanda’da Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu kurularak 4 Ekim, hayvanları koruma günü olarak ilan edildi.

YAPABİLECEKLERİMİZ BASİT

Sürdürülebilir bir yaşam için sadece 4 Ekimlerde değil her gün hayvanların sesi olup, ellerinden alınan doğal yaşam standartlarını onlara geri vermeliyiz. Göz önündeki hayvanlar (kedi, köpek, kuş vs.) çevredeki duyarlı insanlar sayesinde tehlikeden uzak daha iyi yaşam sürebiliyorlar. Peki ya her gün görmediğimiz hayvanlar? Okyanusun 5000m derinliğinde yaşayan canlılar, Afrika düzlüklerindeki yırtıcılar, gökyüzündeki büyük kuşlar ve daha nice keşfedilmemiş türler. Aslında, bu canlılar için yapabileceklerimiz çok daha basittir.

DEVAMLILIĞA KATKI SAĞLAYIN

Sadece kullandığınız ürünleri geri dönüşüme göndererek, evinizdeki suları daha tasarruflu kullanarak,
çevreyi kirletmeyerek ve doğayı severek bu canlılara yardım edebilirsiniz. Bu konuda daha profesyonel çalışan kurum ve kuruluşlara destek vererek veya gönüllü olarak, koruma çalışmalarının devamlılığına da katkı sağlayabilirsiniz. Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, birçok canlı ve bitki türüne ev sahipliği yaparak onları korumaktadır. Günümüzde hayvanat bahçeleri, doğa yaşanan tahribatın artmasıyla birer koruma merkezi olarak görev üstlenmektedirler.

DOĞAYI KORUYORUZ

Parkımız hem gurbette koruma çalışmaları ile bünyesinde koruma altına aldığı hayvanları soy devamlılığı için itinayla çalışmakta hem de yerinde koruma çalışmaları ile doğa korumayı amaç edinmiş vakıf ve derneklerin yerinde koruma çalışmalarına da destek olmaktadır. Bu doğrultuda, Kızıl Panda Ağı ile Kızıl Panda Koruma Çalışmalarına, Kuzey Doğa Derneği ile Boz Ayıları Koruma Çalışmalarına, Zürafa Koruma Vakfı ile Zürafa Koruma Çalışmalarına, Doğa Koruma Vakfı ile Boynuzlu Kuşları Koruma Çalışmalarına ve SANCOB ile Afrika Gözlüklü Penguenlerini Koruma Çalışmalarına destek olmaktayız.” denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.