Darıca Hayvanat Bahçesi Rekora Koşuyor

Darıca 04.12.2015 - 10:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Darıca Hayvanat Bahçesi Rekora Koşuyor

Faruk Yalçın Darıca Hayvanat Bahçesi, 3 bin 600’ün üzerindeki hayvan sayısı ile Türkiye’nin en büyük Hayvanat Bahçesi olma özelliğini taşıyor. Darıca’da başlangıçta Kuş Cenneti olarak kurulan ama daha sonra Faruk Yalçın Darıca Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı olarak daha geniş bir çerçevede hizmet etmeye başlayan Hayvanat Bahçesi, 286 türü aşan ve 3 bin 600 üzerindeki hayvan nüfusu ile Orman Bakanlığı'nca ruhsatlandırılmış Türkiye'nin en çok türüne sahip Hayvanat Bahçesi olma özelliğini taşıyor. Hayvanat bahçesinde aslanlar, kaplanlar,Türkiye'nin ilk gergedanı, balıklar, kuşlar, sürüngenler, maymunlar, penguenler olmak üzere birçok hayvan bulunuyor. Günün her saati yoğun olan hayvanat bahçesi hafta içi öğrenciler, hafta sonu ise aileler tarafından yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor. Parkta bulunan hayvanlardan İran leoparı hakkında bilgi veren Eğitim Sorumlusu Şenol Ünlüer, "İran leoparı, leoparlar arasında en büyük leopar. Zorunlu etçildirler ve toplu halde veya tek yaşayabilirler. En büyük özellikleri çok susuz kaldıklarında, su bulamadıklarında avlarının kanını içerek su ihtiyaçlarını karşılarlar" dedi. Hayvanat bahçesinde doğup büyüyen Sherlock isimli dişi kaplan hakkında bilgi veren Ünlüer, "Hayvanat bahçemizde doğdu büyüdü. O doğduğunda annesi çok gençti ve sahiplenemedi. Bir sabah diğer iki kardeşi ölü olarak bulundu. Veteriner hekimimiz, şuan ki Genel Müdürümüz Yücel Yılmaz tarafından 58 gün evde bakıldı. 58 günün ardından et yemeğe başladığından itibaren olgunlaştı ve evde bakılamaz hale geldi. Onu misafir etmekten hepimiz çok mutluyuz" şeklinde konuştu. Parkta tembel hayvanların da bulunduğunu belirten Ünlüer, "Tembel hayvanlar isminde de belirtildiği gibi aslında çok tembel hayvanlar. Ömürlerinin çoğunu ağlarda ters asılı halde geçirirler. Bu nedenle tüyleri ters uzar ve hatta iç organları da ters dizilmiştir. O kadar tembeldirler ki tüylerinde yosunlar çıkar ve zamanla bu yosunları yalayarak hem kendilerini temizlerler hem besin maddesi elde ederler" ifadelerini kullandı.

Faruk Yalçın Darıca Hayvanat Bahçesi, 3 bin 600’ün üzerindeki hayvan sayısı ile Türkiye’nin en büyük Hayvanat Bahçesi olma özelliğini taşıyor.

Darıca’da başlangıçta Kuş Cenneti olarak kurulan ama daha sonra Faruk Yalçın Darıca Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı olarak daha geniş bir çerçevede hizmet etmeye başlayan Hayvanat Bahçesi, 286 türü aşan ve 3 bin 600 üzerindeki hayvan nüfusu ile Orman Bakanlığı'nca ruhsatlandırılmış Türkiye'nin en çok türüne sahip Hayvanat Bahçesi olma özelliğini taşıyor. Hayvanat bahçesinde aslanlar, kaplanlar,Türkiye'nin ilk gergedanı, balıklar, kuşlar, sürüngenler, maymunlar, penguenler olmak üzere birçok hayvan bulunuyor. Günün her saati yoğun olan hayvanat bahçesi hafta içi öğrenciler, hafta sonu ise aileler tarafından yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor.

Parkta bulunan hayvanlardan İran leoparı hakkında bilgi veren Eğitim Sorumlusu Şenol Ünlüer, "İran leoparı, leoparlar arasında en büyük leopar. Zorunlu etçildirler ve toplu halde veya tek yaşayabilirler. En büyük özellikleri çok susuz kaldıklarında, su bulamadıklarında avlarının kanını içerek su ihtiyaçlarını karşılarlar" dedi.

Hayvanat bahçesinde doğup büyüyen Sherlock isimli dişi kaplan hakkında bilgi veren Ünlüer, "Hayvanat bahçemizde doğdu büyüdü. O doğduğunda annesi çok gençti ve sahiplenemedi. Bir sabah diğer iki kardeşi ölü olarak bulundu. Veteriner hekimimiz, şuan ki Genel Müdürümüz Yücel Yılmaz tarafından 58 gün evde bakıldı. 58 günün ardından et yemeğe başladığından itibaren olgunlaştı ve evde bakılamaz hale geldi. Onu misafir etmekten hepimiz çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Parkta tembel hayvanların da bulunduğunu belirten Ünlüer, "Tembel hayvanlar isminde de belirtildiği gibi aslında çok tembel hayvanlar. Ömürlerinin çoğunu ağlarda ters asılı halde geçirirler. Bu nedenle tüyleri ters uzar ve hatta iç organları da ters dizilmiştir. O kadar tembeldirler ki tüylerinde yosunlar çıkar ve zamanla bu yosunları yalayarak hem kendilerini temizlerler hem besin maddesi elde ederler" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.