Darıca İlgisiz inşaat çöplüğü

Darıca 16.01.2017 - 10:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca İlgisiz inşaat çöplüğü

Darıca'da yapımına başlanmış ancak çeşitli nedenlerle tamamlanmamış inşaatlar çöplük görüntüsünden farksız durumda. Alt katlarını suların bastığı, bazı kimliği belirsiz kişilere mesken haline dönüşen inşaatlar kent görüntüsüne de olumsuz etki yapıyor.

Atatürk Caddesi üzerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ıslahı gerçekleştirilen dere etrafında sıralanan yarım kalmış inşaatlar yıllardır çürümeye yüz tutmuş bir şekilde bekliyorlar. Henüz direkleri dikilmiş ve temel ile kat arası betonları atılmış inşaatlar bilinmeyen nedenlerle ne tamamlanıyor nede yıkılıyor.  SÖĞÜT AĞAÇLARI DİKİLECEKTİ Atatürk Caddesi'nin kuzey güzergahında kalan dere yatağındaki sıra da yer alan bölgeye bir dönem Sırasöğütler mahallsienin de adını sembolize eden söğüt ağaçları dikilmesi gündeme gelmiş, hatta mesire alanı olarakta halka hizmet vermesi amaçlanmıştı. Ancak geçen yılların ardından söğüt ağaçları ile süslenmesi bir tarafa dere yatağı güzergahı, inşaat artıkları, araç lastikleri, eskimiş koltuk takımları, küvet ve klozetlerle çöplüğe dönmüş bir görüntüye bürünmüştü. Bu güzergahta yer alan bazı inşaatların temel katları bu mevsimde yağmur suyu ile göle dönmüş, yaz aylarında ise bazı şahısların gece saatlerinde zaman geçirdiği bir meskene dönüştüğü tespit edildi. ELEKTRİK KABLOLARI İNSAN BOYU HİZASINDA Atatürk Caddesi üzerindeki prefabrik yapılarda bazı ticari faaliyetlerin yapıldığı işyerlerine direklerden alınan elektirk bağlantıları ayrı bir tehlike oluşturduğu da görüldü. Elektrik direklerinden bu yapılara gelen kabloların insan boyu alçaklığında olması, kaboların plastik kaplamalarının çürümesi sonrasında çıplak tellerin ortaya çıkması yaşanılması muhtemel tehlikelere de zemin hazırlamış durumda.  İnşaat sahiplerinin bu yarım kalmış inşaatlara, ve diğer konularla ilgili yetkililerinde bölgeye olan ilgileri duyarsız bir noktada kaldığı sürece hem olumsuz görüntünün hem de tehlikenin ortadan kalkması mümkün gibi görünmüyor. Haber: Adnan Ayvaz   Direklerden prafabrik yapılara inen elektrik kabloları insan boyunda olması yaşanacak muhtemel bir tehlike için risk oluşturmuş durumda.
Darıca'da yapımına başlanmış ancak çeşitli nedenlerle tamamlanmamış inşaatlar çöplük görüntüsünden farksız durumda. Alt katlarını suların bastığı, bazı kimliği belirsiz kişilere mesken haline dönüşen inşaatlar kent görüntüsüne de olumsuz etki yapıyor.

Atatürk Caddesi üzerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ıslahı gerçekleştirilen dere etrafında sıralanan yarım kalmış inşaatlar yıllardır çürümeye yüz tutmuş bir şekilde bekliyorlar. Henüz direkleri dikilmiş ve temel ile kat arası betonları atılmış inşaatlar bilinmeyen nedenlerle ne tamamlanıyor nede yıkılıyor. 

SÖĞÜT AĞAÇLARI DİKİLECEKTİ

Atatürk Caddesi'nin kuzey güzergahında kalan dere yatağındaki sıra da yer alan bölgeye bir dönem Sırasöğütler mahallsienin de adını sembolize eden söğüt ağaçları dikilmesi gündeme gelmiş, hatta mesire alanı olarakta halka hizmet vermesi amaçlanmıştı. Ancak geçen yılların ardından söğüt ağaçları ile süslenmesi bir tarafa dere yatağı güzergahı, inşaat artıkları, araç lastikleri, eskimiş koltuk takımları, küvet ve klozetlerle çöplüğe dönmüş bir görüntüye bürünmüştü. Bu güzergahta yer alan bazı inşaatların temel katları bu mevsimde yağmur suyu ile göle dönmüş, yaz aylarında ise bazı şahısların gece saatlerinde zaman geçirdiği bir meskene dönüştüğü tespit edildi.

ELEKTRİK KABLOLARI İNSAN BOYU HİZASINDA

Atatürk Caddesi üzerindeki prefabrik yapılarda bazı ticari faaliyetlerin yapıldığı işyerlerine direklerden alınan elektirk bağlantıları ayrı bir tehlike oluşturduğu da görüldü. Elektrik direklerinden bu yapılara gelen kabloların insan boyu alçaklığında olması, kaboların plastik kaplamalarının çürümesi sonrasında çıplak tellerin ortaya çıkması yaşanılması muhtemel tehlikelere de zemin hazırlamış durumda.  İnşaat sahiplerinin bu yarım kalmış inşaatlara, ve diğer konularla ilgili yetkililerinde bölgeye olan ilgileri duyarsız bir noktada kaldığı sürece hem olumsuz görüntünün hem de tehlikenin ortadan kalkması mümkün gibi görünmüyor.

Haber: Adnan Ayvaz

 

Direklerden prafabrik yapılara inen elektrik kabloları insan boyunda olması yaşanacak muhtemel bir tehlike için risk oluşturmuş durumda.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.