19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıca Kurban Pazarı’nda denetim var!

Darıca 29.07.2020 - 21:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıca Kurban Pazarı’nda denetim var!

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Darıca Kurban Pazarı’nı ziyaret ederek hayvan sahiplerinden bilgi aldı. Covid-19 pandemi etkisi altında gireceğimiz Kurban Bayramı için Darıca’da ekstra önlemler alındı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hem alınan önlemleri denetlemek hem de hayvan sahiplerinden bilgi almak üzere dün Darıca Kurban Pazarı’nı ziyaret etti. Kurban pazarında kurallara tam riayet edildiğini söyleyen Başkan Bıyık, hayvan sahiplerine hayırlı işler dileyerek yaklaşan kurban bayramlarını kutladı. GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI Başkan Bıyık gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Covid-19 pandemi etkisi altında idrak edeceğimiz Kurban bayramında, vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli bir şeklide dini vecibelerini yerine getirmeleri, hijyen tedbirlerine uygun olarak hazırlanmış hayvan satış yerlerinden kurbanlık temin edebilmeleri, usulüne uygun olarak kesim yapılarak, muhtemel salgın hastalıkların bulaşma ve yayılma risklerinin önlenmesi için dahilinde gerekli tedbirler alındı. TOKALAŞMA YAPILMADI Kurban Bayramı'nın simgelerinden olan pazarlık sonrası tokalaşma bu yıl Darıca Kurban Pazarı’nda yapılmadı. Kurban pazarında maske mesafe hijyen kurallarına uyuldu, kurban kesim alanlarında da bu kurallara tam riayet edilecek. Hayvan satış alanımızı 8 metrekareye bir kişi (müşteri ve satıcı beraber) olacak şekilde düzenleyerek hayvan pazarına kontrollü insan girişi sağladık. Hayvan satış alanına girişlerde ateş ölçümleri yapıldı, ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum sıkıntısı olanlar alınmadı. KURALLARA UYALIM      Müşterilerin, hayvan satış alanlarında uzun süre kalmamaları için gerekli uyarılarımızı yaptık. Hayvan satış alanında insan kalabalığı ve belirli yerlerde yoğunluğu önlemek için uygun hayvan satış üniteleri oluşturduk. Bu üniteler arası mesafeyi de en az 2 metre olarak ayarladık. Tüm hemşerilerimize tekrardan Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uydukları için teşekkür ediyor, yaklaşan Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum.”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Darıca Kurban Pazarı’nı ziyaret ederek hayvan sahiplerinden bilgi aldı.

Covid-19 pandemi etkisi altında gireceğimiz Kurban Bayramı için Darıca’da ekstra önlemler alındı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hem alınan önlemleri denetlemek hem de hayvan sahiplerinden bilgi almak üzere dün Darıca Kurban Pazarı’nı ziyaret etti. Kurban pazarında kurallara tam riayet edildiğini söyleyen Başkan Bıyık, hayvan sahiplerine hayırlı işler dileyerek yaklaşan kurban bayramlarını kutladı.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Başkan Bıyık gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Covid-19 pandemi etkisi altında idrak edeceğimiz Kurban bayramında, vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli bir şeklide dini vecibelerini yerine getirmeleri, hijyen tedbirlerine uygun olarak hazırlanmış hayvan satış yerlerinden kurbanlık temin edebilmeleri, usulüne uygun olarak kesim yapılarak, muhtemel salgın hastalıkların bulaşma ve yayılma risklerinin önlenmesi için dahilinde gerekli tedbirler alındı.

TOKALAŞMA YAPILMADI

Kurban Bayramı'nın simgelerinden olan pazarlık sonrası tokalaşma bu yıl Darıca Kurban Pazarı’nda yapılmadı. Kurban pazarında maske mesafe hijyen kurallarına uyuldu, kurban kesim alanlarında da bu kurallara tam riayet edilecek. Hayvan satış alanımızı 8 metrekareye bir kişi (müşteri ve satıcı beraber) olacak şekilde düzenleyerek hayvan pazarına kontrollü insan girişi sağladık. Hayvan satış alanına girişlerde ateş ölçümleri yapıldı, ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum sıkıntısı olanlar alınmadı.

KURALLARA UYALIM     

Müşterilerin, hayvan satış alanlarında uzun süre kalmamaları için gerekli uyarılarımızı yaptık. Hayvan satış alanında insan kalabalığı ve belirli yerlerde yoğunluğu önlemek için uygun hayvan satış üniteleri oluşturduk. Bu üniteler arası mesafeyi de en az 2 metre olarak ayarladık. Tüm hemşerilerimize tekrardan Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uydukları için teşekkür ediyor, yaklaşan Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.