19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıca’lı meclis üyeleri o proje için mahkemede!

Siyaset 10.01.2020 - 12:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıca’lı meclis üyeleri o proje için mahkemede!

Darıca'da yapılması planlanan ama Darıca Belediyesi CHP meclis üyeleri tarafından engellenen Termal Grup'un projesi yine gündemde. CHP'li meclis üyeleri bu konuda ısrarcı ve projeyi iptal ettirmek için dün yine mahkemeye başvurarak projenin durdurulmasını talep etti. CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Darıca kamuoyunu uzun süredir meşgul eden ve tüm Darıcalıları yakından ilgilendiren Termal Grup’un Darıca’ya yapmak istediği proje bilindiği gibi Kocaeli 2. İdare Mahkemesi 18 Ocak 2018 tarihinde oy birliğiyle projenin durdurulması yönünde karar alınmıştı. Ancak yapılmak istenen projede bazı imar tadilat değişiklikleri yapılarak Darıca Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Haziran ayı meclis toplantısında yeniden gündeme gelmişti. CHP Darıca Belediye meclis üyeleri yaptıkları açıklamada “Tüm itirazlarımıza rağmen proje iktidar partisinin meclis üyelerinin oyçokluğuyla meclisten geçmişti. CHP Grubu olarak Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yapılmak istenen ve meclisten oy çokluğuyla kabul edilen projeye karşı geçmiş dönem ilçe başkanımız Gürel Yıldırım ve meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte Kocaeli 2. İdari Mahkemesi’ne giderek hukuki süreci başlatmak üzere gerekli müracaatımızı yapmıştık. İTİRAZIMIZ REDDEDİLDİ Yaşanan bu süreç öncesinde proje ile ilgili yapılan plan değişikliklerine planlar askıda iken itiraz ettik. Ancak itirazlarımız yine belediye meclis toplantısında iktidar partisinin meclis üyeleri tarafından reddedildi. Proje ile ilgili yapılmak istenen plan değişikliği askıda iken geçmiş dönem ilçe başkanımız Gürel Yıldırım itiraz etmişti. Yıldırım’ın yaptığı itirazlara 60 gün içerisinde cevap verilmedi. Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’ne açmış olduğumuz davada da verilen kararda planlar askıda iken itiraz edilmeden doğrudan karar verildi. Verilen bu karar usul ve yasaya aykırı idi. Bu nedenle bugün Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’nin 2019/851E, 2019/984 sayılı kararın kaldırılarak planın iptaline karar verilmesi talebiyle gerekli başvuruda bulunduk' diyerek bu konuda ısrarcı olduklarını yineledi.

Darıca'da yapılması planlanan ama Darıca Belediyesi CHP meclis üyeleri tarafından engellenen Termal Grup'un projesi yine gündemde. CHP'li meclis üyeleri bu konuda ısrarcı ve projeyi iptal ettirmek için dün yine mahkemeye başvurarak projenin durdurulmasını talep etti.

CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Darıca kamuoyunu uzun süredir meşgul eden ve tüm Darıcalıları yakından ilgilendiren Termal Grup’un Darıca’ya yapmak istediği proje bilindiği gibi Kocaeli 2. İdare Mahkemesi 18 Ocak 2018 tarihinde oy birliğiyle projenin durdurulması yönünde karar alınmıştı. Ancak yapılmak istenen projede bazı imar tadilat değişiklikleri yapılarak Darıca Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Haziran ayı meclis toplantısında yeniden gündeme gelmişti. CHP Darıca Belediye meclis üyeleri yaptıkları açıklamada “Tüm itirazlarımıza rağmen proje iktidar partisinin meclis üyelerinin oyçokluğuyla meclisten geçmişti. CHP Grubu olarak Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yapılmak istenen ve meclisten oy çokluğuyla kabul edilen projeye karşı geçmiş dönem ilçe başkanımız Gürel Yıldırım ve meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte Kocaeli 2. İdari Mahkemesi’ne giderek hukuki süreci başlatmak üzere gerekli müracaatımızı yapmıştık.

İTİRAZIMIZ REDDEDİLDİ

Yaşanan bu süreç öncesinde proje ile ilgili yapılan plan değişikliklerine planlar askıda iken itiraz ettik. Ancak itirazlarımız yine belediye meclis toplantısında iktidar partisinin meclis üyeleri tarafından reddedildi. Proje ile ilgili yapılmak istenen plan değişikliği askıda iken geçmiş dönem ilçe başkanımız Gürel Yıldırım itiraz etmişti. Yıldırım’ın yaptığı itirazlara 60 gün içerisinde cevap verilmedi. Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’ne açmış olduğumuz davada da verilen kararda planlar askıda iken itiraz edilmeden doğrudan karar verildi. Verilen bu karar usul ve yasaya aykırı idi. Bu nedenle bugün Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’nin 2019/851E, 2019/984 sayılı kararın kaldırılarak planın iptaline karar verilmesi talebiyle gerekli başvuruda bulunduk' diyerek bu konuda ısrarcı olduklarını yineledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.