Darıca MEM’den Tercih Bürosu!

Darıca 03.07.2018 - 18:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca MEM’den Tercih Bürosu!

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tercih işlemleri de başladı. Darıca’da lise tercihleri yapacak öğrenciler için ‘Tercih Bürosu’ oluşturuldu.

LGS sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Şimdi sıra tercih maratonunda. 971 bin 657 öğrenci bir liseye yerleşmek için tercih yapacak. Liseye geçiş tercihlerinin başlaması ile birlikte Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. E-Okul üzerinden gerçekleştirilebilen lise tercihleri aracılığıyla bölgelerine en yakın ve kendilerine en uygun lise seçimini yapacak olan öğrenciler, bu çerçevede LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu kullanacak. Bu yıl ilk kez TEOG'un yerine yapılan ve yaklaşık bir milyon sekizinci sınıf öğrencisinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) sonuçları açıklanmasının ardından öğrencileri tercih telaşı sardı. HİZMETE AÇILDI Öğrencilerin nasıl tercih yapmaları gerektiği konusunda Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz tarafından Darıca’da ‘Tercih Bürosu’ açıldı. Kurulan tercih büroları hakkında bir bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, “Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ortaokullarımızda kurulan Tercih Danışmanlığı bürolarına ilaveten, Müdürlüğümüz bünyesinde de Şube Müdürlerimiz başkanlığında Rehber öğretmenlerimiz İrem Yalçın Güler ve Öznur Gültekin tarafından Orta Öğretime Geçiş Sistemi hakkında tercih dönemi boyunca yönlendirme ve danışmanlık yapmak üzere hizmet verilmeye başlanmıştır. Tercihte bulunurken yardım almak isteyen herkesi okullarımızın yanı sıra Müdürlüğümüze bekleriz. Telefon numarası: 7457628 Dahiliye: 134”dedi. KÜBRA AKABALI
Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tercih işlemleri de başladı. Darıca’da lise tercihleri yapacak öğrenciler için ‘Tercih Bürosu’ oluşturuldu.

LGS sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Şimdi sıra tercih maratonunda. 971 bin 657 öğrenci bir liseye yerleşmek için tercih yapacak. Liseye geçiş tercihlerinin başlaması ile birlikte Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. E-Okul üzerinden gerçekleştirilebilen lise tercihleri aracılığıyla bölgelerine en yakın ve kendilerine en uygun lise seçimini yapacak olan öğrenciler, bu çerçevede LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu kullanacak. Bu yıl ilk kez TEOG'un yerine yapılan ve yaklaşık bir milyon sekizinci sınıf öğrencisinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) sonuçları açıklanmasının ardından öğrencileri tercih telaşı sardı.

HİZMETE AÇILDI

Öğrencilerin nasıl tercih yapmaları gerektiği konusunda Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz tarafından Darıca’da ‘Tercih Bürosu’ açıldı. Kurulan tercih büroları hakkında bir bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, “Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ortaokullarımızda kurulan Tercih Danışmanlığı bürolarına ilaveten, Müdürlüğümüz bünyesinde de Şube Müdürlerimiz başkanlığında Rehber öğretmenlerimiz İrem Yalçın Güler ve Öznur Gültekin tarafından Orta Öğretime Geçiş Sistemi hakkında tercih dönemi boyunca yönlendirme ve danışmanlık yapmak üzere hizmet verilmeye başlanmıştır. Tercihte bulunurken yardım almak isteyen herkesi okullarımızın yanı sıra Müdürlüğümüze bekleriz. Telefon numarası: 7457628 Dahiliye: 134”dedi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.