19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıca’nın pazarında fiyatlar düştü

Darıca 09.08.2020 - 16:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıca’nın pazarında fiyatlar düştü

Darıca İstasyon’da Pazar günleri kurulan semt pazarında bayram öncesi işlerin durgunluğundan yakınan pazarcı esnafı, bayram sonrası nefes aldığını ifade etti. Pazarcı esnafı, fiyatların düştüğünü belirtirken vatandaşın alışverişi pazarda marketlerden çok daha ucuza yaptığını söylüyor. Pazarcı esnafı, koronavirüs sebebiyle vatandaşın pazara çekimser yaklaştığını ifade ederken, geçtiğimiz haftalara göre, domatesin kilosu ortalama 3 liradan satılırken yeni etiketinde 1 buçuk ila 2 lira arasında satışa sunulduğunu belirtti. Üzümün kilosu ise 7 liradan 4 liralara kadar gerilerken, pazarın fiyat rekortmenliğini ise 45 lira ile 60 lira arasında değişen fiyatıyla sarımsak göğüslüyor. Pazarda fiyatlar şu şekilde; Sarımsak (kilo): 45-60 TL Domates (kilo): 1 buçuk TL Patates (kilo): 1,5-3,5 TL Üzüm (kilo): 4 TL Şeftali (kilo): 5 TL Erik (kilo): 5 TL Karpuz (kilo): 2 TL Kavun (tane): 5 -15 TL Mısır (tane) 1,5 TL Armut (kilo): 5 TL Bamya (kilo): 16 TL Kabak (kilo): 2 buçuk TL Fasulye (kilo): 3 buçuk TL Patlıcan (kilo): 2 TL

Darıca İstasyon’da Pazar günleri kurulan semt pazarında bayram öncesi işlerin durgunluğundan yakınan pazarcı esnafı, bayram sonrası nefes aldığını ifade etti. Pazarcı esnafı, fiyatların düştüğünü belirtirken vatandaşın alışverişi pazarda marketlerden çok daha ucuza yaptığını söylüyor. Pazarcı esnafı, koronavirüs sebebiyle vatandaşın pazara çekimser yaklaştığını ifade ederken, geçtiğimiz haftalara göre, domatesin kilosu ortalama 3 liradan satılırken yeni etiketinde 1 buçuk ila 2 lira arasında satışa sunulduğunu belirtti. Üzümün kilosu ise 7 liradan 4 liralara kadar gerilerken, pazarın fiyat rekortmenliğini ise 45 lira ile 60 lira arasında değişen fiyatıyla sarımsak göğüslüyor.

Pazarda fiyatlar şu şekilde;

Sarımsak (kilo): 45-60 TL

Domates (kilo): 1 buçuk TL

Patates (kilo): 1,5-3,5 TL

Üzüm (kilo): 4 TL

Şeftali (kilo): 5 TL

Erik (kilo): 5 TL

Karpuz (kilo): 2 TL

Kavun (tane): 5 -15 TL

Mısır (tane) 1,5 TL

Armut (kilo): 5 TL

Bamya (kilo): 16 TL

Kabak (kilo): 2 buçuk TL

Fasulye (kilo): 3 buçuk TL

Patlıcan (kilo): 2 TL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.