Darıca THK hızlı başladı

Darıca 19.10.2017 - 12:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca THK hızlı başladı

Darıca’da faaliyetlerine başlayan Türk Hava Kurumu’na ilçe gençlerinden yoğun ilgi gelmeye başladı.

Sportif havacılık, havadan yangın söndürme, hava ambulans, hava taksi, akademik eğitimler, pilotaj eğitimleri, uçak imalat ve uçak bakım ve modernizasyonu başlıkları altında ülke genelinde faaliyetler veren Türk Hava Kurumu Darıca Şubesini açarak hemen aktif ve etkin bir kimliğe büründü. Türk Hava Kurumu darıca Başkanı Turgut Duman, “Her gün gençler geliyor. Özellikle paraşüt eğitimi noktasında kayıt yaptırmak üzere başvuruda bulunuyorlar. Darıca gençliğinin kurumumuza olan ilgisinden şimdiden çok memnunuz.” dedi. Duman kurum ile ilgili olarak kısaca şu bilgileri verdi. “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlama misyonu ile kurulan Türk Hava Kurumu (THK) 91 yıldır faaliyetlerini Türk havacılık sektörünün sürdürülebilirliği ve sürekli gelişimini odağına alarak gerçekleştirmektedir. Türkiye’nin “Havacılık Federasyonu” yetkisini taşıyan THK’nın doğal üyeleri arasında Cumhurbaşkanı, Başbakan, Kuvvet Komutanları ve Ankara Valisi bulunmaktadır. 91 YILDIR VARIZ Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu THK’nın manevi koruyucularındandır. THK kamu yararına faaliyet gösteren güçlü, güvenilir ve köklü bir dernek olmanın bilinci ile ülkesi ve tüm paydaşlarının menfaatini birlikte gözeten modern ve şeffaf yönetişim ilkelerini benimsemiş yönetim anlayışı ile hedef ve stratejilerini şekillendirmektedir.    Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin havacılık sektöründe rol modeli olan THK; Uluslararası Havacılık Federasyonu’nun (FAI) Türkiye’deki yetkili ve tek temsilcisidir. Kurum tarafından verilen eğitimler Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) yayınları, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) kuralları, 2920 sayılı Sivil Havacılık Kanunu ve bunlara bağlı olarak çıkartılan yönetmeliklerle Müşterek Havacılık Otoritesi (JAA) tarafından çıkartılan yayınlara göre düzenlenmektedir. "dedi.    
Darıca’da faaliyetlerine başlayan Türk Hava Kurumu’na ilçe gençlerinden yoğun ilgi gelmeye başladı.

Sportif havacılık, havadan yangın söndürme, hava ambulans, hava taksi, akademik eğitimler, pilotaj eğitimleri, uçak imalat ve uçak bakım ve modernizasyonu başlıkları altında ülke genelinde faaliyetler veren Türk Hava Kurumu Darıca Şubesini açarak hemen aktif ve etkin bir kimliğe büründü. Türk Hava Kurumu darıca Başkanı Turgut Duman, “Her gün gençler geliyor. Özellikle paraşüt eğitimi noktasında kayıt yaptırmak üzere başvuruda bulunuyorlar. Darıca gençliğinin kurumumuza olan ilgisinden şimdiden çok memnunuz.” dedi. Duman kurum ile ilgili olarak kısaca şu bilgileri verdi. “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlama misyonu ile kurulan Türk Hava Kurumu (THK) 91 yıldır faaliyetlerini Türk havacılık sektörünün sürdürülebilirliği ve sürekli gelişimini odağına alarak gerçekleştirmektedir. Türkiye’nin “Havacılık Federasyonu” yetkisini taşıyan THK’nın doğal üyeleri arasında Cumhurbaşkanı, Başbakan, Kuvvet Komutanları ve Ankara Valisi bulunmaktadır.

91 YILDIR VARIZ

Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu THK’nın manevi koruyucularındandır. THK kamu yararına faaliyet gösteren güçlü, güvenilir ve köklü bir dernek olmanın bilinci ile ülkesi ve tüm paydaşlarının menfaatini birlikte gözeten modern ve şeffaf yönetişim ilkelerini benimsemiş yönetim anlayışı ile hedef ve stratejilerini şekillendirmektedir.    Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin havacılık sektöründe rol modeli olan THK; Uluslararası Havacılık Federasyonu’nun (FAI) Türkiye’deki yetkili ve tek temsilcisidir. Kurum tarafından verilen eğitimler Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) yayınları, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) kuralları, 2920 sayılı Sivil Havacılık Kanunu ve bunlara bağlı olarak çıkartılan yönetmeliklerle Müşterek Havacılık Otoritesi (JAA) tarafından çıkartılan yayınlara göre düzenlenmektedir. "dedi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.