Darıca Ülkü Ocakları'ndan anlamlı etkinlik

Darıca 02.01.2017 - 11:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Darıca Ülkü Ocakları'ndan anlamlı etkinlik

Darıca Ülkü Ocakları, Mekke'nin Fethi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ve Seyid Ahmet Arvasi'nin ölüm yıl dönümü sebebiyle il ve ilçe ocaklarda Kuran'ı Kerim okuması ve akabinde sinevizyon gösterisi yaptı. Mekke'nin fethi programında konuşan Darıca Ülkü Ocakları Başkanı Ergin Gültekin  “Mekke'yi Feth etmeye karar veren Hz. Peygamber sahabelerden sefere çıkmak için hazırlanmalarını istedi. Ancak nereye doğru sefere çıkılacağını açıklamadı. Sahabiler kısa sürede hazırlıklarını tamamlayarak çevredeki kabilelerin katılmasıyla on bin kişilik bir ordu meydana getirdiler. Hz. Peygamberin önderliğindeki bu muhteşem ve şerefli ordu, dünyanın en muhteşem ve en şerefli şehri olan Mekke'yi Feth etmek üzere yola çıkmıştı. İslam ordusu Mekke yakınlarına geldiğinde müşriklerin lideri durumundaki Ebu Süfyan bu muhteşem güç karşısında teslimiyet göstermekten başka bir yol bulamamıştı. Mekke"ye dönen Ebu Süfyan "ey Kureyşliler! İşte Muhammed (s.a.v.), karşı koyamayacağınız büyük bir orduyla yanı başınıza gelmiş bulunuyor. Müslüman olunuz da selamete eriniz." diye yüksek sesle hitab etti. Daha sonra da devamla Hz. Peygamberin kendisine söylemiş olduğu; "kim, Ebu Süfyan'ın evine sığınırsa o güvendedir, kim evine girip kapısını kaparsa o güvendedir, kim mescid-i haram"a sığınırsa o güvendedir." cümleyi tekrar ederek konuşmasını bitirdi. Bu haberi duyan Kureyşliler bir iki küçük itirazın dışında topluca teslim olmaktan başka çarelerinin olmadığını anlayarak, çaresizlik içinde hiç bir direnişe kalkışmadan söylenenleri yaptılar. Ve İslam ordusu Mekke'yi, bazı küçük olayların dışında hiçbir direnişle karşılaşmadan, hicret'in sekizinci yılının ramazan ayında, bir cuma günü feth etmiş oluyordu. Hz. Peygamber Mekke'ye, büyük bir zafer elde etmiş komutan edasıyla değil, bilakis Allah'ın kendilerine nasip ettiği bu zaferden dolayı, başı öne eğik, ağlayarak fetih suresini okur bir vaziyette girmişti. Bu şekilde tevhid inancının sembolü ve Müslümanların kıblesi olan kabe'nin içinde bulunduğu Mekke Feth edilmiş oluyordu.” dedi. Program sonunda Darıca Ülkü Ocakları Başkanı Ergin Gültekin programa yoğun katılım sağlayan ülkücülere teşekkür etti.

Darıca Ülkü Ocakları, Mekke'nin Fethi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ve Seyid Ahmet Arvasi'nin ölüm yıl dönümü sebebiyle il ve ilçe ocaklarda Kuran'ı Kerim okuması ve akabinde sinevizyon gösterisi yaptı.

Mekke'nin fethi programında konuşan Darıca Ülkü Ocakları Başkanı Ergin Gültekin  “Mekke'yi Feth etmeye karar veren Hz. Peygamber sahabelerden sefere çıkmak için hazırlanmalarını istedi. Ancak nereye doğru sefere çıkılacağını açıklamadı. Sahabiler kısa sürede hazırlıklarını tamamlayarak çevredeki kabilelerin katılmasıyla on bin kişilik bir ordu meydana getirdiler. Hz. Peygamberin önderliğindeki bu muhteşem ve şerefli ordu, dünyanın en muhteşem ve en şerefli şehri olan Mekke'yi Feth etmek üzere yola çıkmıştı. İslam ordusu Mekke yakınlarına geldiğinde müşriklerin lideri durumundaki Ebu Süfyan bu muhteşem güç karşısında teslimiyet göstermekten başka bir yol bulamamıştı. Mekke"ye dönen Ebu Süfyan "ey Kureyşliler! İşte Muhammed (s.a.v.), karşı koyamayacağınız büyük bir orduyla yanı başınıza gelmiş bulunuyor. Müslüman olunuz da selamete eriniz." diye yüksek sesle hitab etti. Daha sonra da devamla Hz. Peygamberin kendisine söylemiş olduğu; "kim, Ebu Süfyan'ın evine sığınırsa o güvendedir, kim evine girip kapısını kaparsa o güvendedir, kim mescid-i haram"a sığınırsa o güvendedir." cümleyi tekrar ederek konuşmasını bitirdi. Bu haberi duyan Kureyşliler bir iki küçük itirazın dışında topluca teslim olmaktan başka çarelerinin olmadığını anlayarak, çaresizlik içinde hiç bir direnişe kalkışmadan söylenenleri yaptılar. Ve İslam ordusu Mekke'yi, bazı küçük olayların dışında hiçbir direnişle karşılaşmadan, hicret'in sekizinci yılının ramazan ayında, bir cuma günü feth etmiş oluyordu. Hz. Peygamber Mekke'ye, büyük bir zafer elde etmiş komutan edasıyla değil, bilakis Allah'ın kendilerine nasip ettiği bu zaferden dolayı, başı öne eğik, ağlayarak fetih suresini okur bir vaziyette girmişti. Bu şekilde tevhid inancının sembolü ve Müslümanların kıblesi olan kabe'nin içinde bulunduğu Mekke Feth edilmiş oluyordu.” dedi.

Program sonunda Darıca Ülkü Ocakları Başkanı Ergin Gültekin programa yoğun katılım sağlayan ülkücülere teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.