19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıca’ya “Göçmen Sağlığı Merkezi” geliyor!

Darıca 10.11.2017 - 15:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca’ya “Göçmen Sağlığı Merkezi” geliyor!

Ülkemizde açılması planlanan 178 Göçmen Sağlığı Merkezi’nden birisi Darıca’ya açılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Darıca Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Caner Üstüner, “Darıca Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı olarak kurulacak Göçmen Sağlığı Merkezi’nde hekim ve hemşireler birinci basamak koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini geçici koruma altındaki Suriyeli misafirlere sunacaklar.” dedi. DARICA’YA “GÖÇMEN SAĞLIĞI MERKEZİ” Darıca Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Caner Üstüner ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Kocaeli Temsilcisi Sinem Mısırlıoğlu tarafından Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’a merkez ile ilgili ayrıntılı bilgi verildi.  Ayrıca bu sağlık yapısının yanında yine göçmenlere yönelik, psikolog ve sosyal çalışmacılarla kadınların bilgisini ve farkındalığını arttıracak bir kadın danışma merkezi de açılacak. Darıca Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı olarak kurulacak Göçmen Sağlığı Merkezi’nde hekim ve hemşireler birinci basamak koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini geçici koruma altındaki Suriyeli misafirlere sunacaklar. PROJEYE DESTEĞE HAZIRIZ Kadın Danışma Merkezi’nde kadın sağlığı, erken yaşta evlilikler, okuma yazma oranın arttırılması konularına ağırlık verilecek. Konuyla özel olarak ilgilenen Darıca Kaymakamı Ömer Karaman projeye her zaman destek olacağını belirterek diğer kamu kurumlarıyla birlikte daha organize bir şekilde çalışılması için talimatlarını verdi. Karaman ayrıca, yoğun Suriyeli nüfusun bulunduğu ilçemizdeki önemli bir eksiklik bu merkezle birlikte giderilmiş olacağını sözlerine ekledi.  
Ülkemizde açılması planlanan 178 Göçmen Sağlığı Merkezi’nden birisi Darıca’ya açılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Darıca Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Caner Üstüner, “Darıca Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı olarak kurulacak Göçmen Sağlığı Merkezi’nde hekim ve hemşireler birinci basamak koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini geçici koruma altındaki Suriyeli misafirlere sunacaklar.” dedi.

DARICA’YA “GÖÇMEN SAĞLIĞI MERKEZİ”

Darıca Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Caner Üstüner ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Kocaeli Temsilcisi Sinem Mısırlıoğlu tarafından Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’a merkez ile ilgili ayrıntılı bilgi verildi.  Ayrıca bu sağlık yapısının yanında yine göçmenlere yönelik, psikolog ve sosyal çalışmacılarla kadınların bilgisini ve farkındalığını arttıracak bir kadın danışma merkezi de açılacak. Darıca Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı olarak kurulacak Göçmen Sağlığı Merkezi’nde hekim ve hemşireler birinci basamak koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini geçici koruma altındaki Suriyeli misafirlere sunacaklar.

PROJEYE DESTEĞE HAZIRIZ
Kadın Danışma Merkezi’nde kadın sağlığı, erken yaşta evlilikler, okuma yazma oranın arttırılması konularına ağırlık verilecek. Konuyla özel olarak ilgilenen Darıca Kaymakamı Ömer Karaman projeye her zaman destek olacağını belirterek diğer kamu kurumlarıyla birlikte daha organize bir şekilde çalışılması için talimatlarını verdi. Karaman ayrıca, yoğun Suriyeli nüfusun bulunduğu ilçemizdeki önemli bir eksiklik bu merkezle birlikte giderilmiş olacağını sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.