Darıca yeniden planlanıyor!

Darıca 03.01.2017 - 16:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Darıca yeniden planlanıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Darıca'daki planlamayı yenileme kararı aldı. Belediye Meclisi'nde yapılan açıklama da 9 Mahallede yenileme çalışmaları yapılacağı bildirildi. Her mahallede seçilen 6 kişi, Bilirkişi olarak Kadastro ekiplerine yardımcı olacak. Darıca Belediyesi 2017 yılının ilk Meclis toplantısını dün gerçekleştirdi. Şükrü Karabacak Başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Karabacak, 2016 yılının değerlendirmesini yaparak terör olaylarına değindi. Karabacak, "2016 acı olaylarla çok büyük sıkıntılarla geçti. Ama devletimiz güçlü bir devlet. Bugün itibariyle sükunet içinde memleketimize, milletimize, birlik ve beraberlik içinde hizmet etmenin gayreti içinde olacağız. Savunmasız insanlara karşı yapılan saldırılar affedilemez. 2016'nın son günü meydana gelen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Terörün dini, dili, ırkı, görüşü ne olursa olsun lanetlenecektir. Masum insanlar, suçu olmayan insanlar katledildi. Bir terörist, masum insanlara acımasızca kurşun sıkıp hayatlarına son verdi. Terörün nereden geldiğine bakmaksızın, tek vücut olarak devam etmeliyiz. Ülkemizde buna benzer terör eylemlerinin son bulması adına dua ediyoruz."dedi. TAPU KADASTRO ÇALIŞMASI YAPILACAK Kocaeli Valiliği'nce Darıca'nın bazı mahallelerinde Kadastro çalışması yapılacağı bildirildi. Belediye Meclis gündemine gelen konuyla ilgili yapılan açıklama da Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün ilçede yapacağı bildirildi. Bağlarbaşı, Bayramoğlu, Emek, Fevzi Çakmak, Piri Reis, Yeni, Cami, Yalı ve Zincirlikuyu mahallelerinde yeniden planlama yapılacağı açıklanırken, her mahalleden Bilirkişi mahiyetinde 6 kişi seçilerek görevlendirildi. Bununla birlikte Darıca Belediyesi Denetim Komisyonuna Burhanettin Fırtına, Yılmaz Tunalı, Habip Uluoğlu, Yakup Kaya, Şevki Yıldırım seçildi. ELEKTRİK KESİNTİLERİNE TEPKİ Geçtiğimiz hafta Kocaeli'yi kalbinden vuran elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yapan Başkan Karabacak, kesintilere sert tepki gösterdi. En ufak bir kar yağışında enerji kesintisine içerleyen Karabacak, "Sibirya'da buna benzer sıkıntılar yoksa önlemlerimizi almalıyız. Onların uyguladığı teknolojiyi takip edip uygulamalıyız. En ufak kar yağışında günlerce elektrik kesintileri yaşadık. Demek ki daha ağır koşullar olsaydı hiç elektriğimiz olmayacak. Enerji Bakanlığı bu nedenle işletmelere yönelik çok sıkı bir denetim başlattı. Özelleştirme konusu yeniden gözden geçiriliyor. Şu anda mevcut yönetmelik de ağır yaptırımlar yok. Bu nedenle yaptırımlar bekliyoruz."diye konuştu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Darıca'daki planlamayı yenileme kararı aldı. Belediye Meclisi'nde yapılan açıklama da 9 Mahallede yenileme çalışmaları yapılacağı bildirildi. Her mahallede seçilen 6 kişi, Bilirkişi olarak Kadastro ekiplerine yardımcı olacak.

Darıca Belediyesi 2017 yılının ilk Meclis toplantısını dün gerçekleştirdi. Şükrü Karabacak Başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Karabacak, 2016 yılının değerlendirmesini yaparak terör olaylarına değindi. Karabacak, "2016 acı olaylarla çok büyük sıkıntılarla geçti. Ama devletimiz güçlü bir devlet. Bugün itibariyle sükunet içinde memleketimize, milletimize, birlik ve beraberlik içinde hizmet etmenin gayreti içinde olacağız. Savunmasız insanlara karşı yapılan saldırılar affedilemez. 2016'nın son günü meydana gelen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Terörün dini, dili, ırkı, görüşü ne olursa olsun lanetlenecektir. Masum insanlar, suçu olmayan insanlar katledildi. Bir terörist, masum insanlara acımasızca kurşun sıkıp hayatlarına son verdi. Terörün nereden geldiğine bakmaksızın, tek vücut olarak devam etmeliyiz. Ülkemizde buna benzer terör eylemlerinin son bulması adına dua ediyoruz."dedi.

TAPU KADASTRO ÇALIŞMASI YAPILACAK

Kocaeli Valiliği'nce Darıca'nın bazı mahallelerinde Kadastro çalışması yapılacağı bildirildi. Belediye Meclis gündemine gelen konuyla ilgili yapılan açıklama da Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün ilçede yapacağı bildirildi. Bağlarbaşı, Bayramoğlu, Emek, Fevzi Çakmak, Piri Reis, Yeni, Cami, Yalı ve Zincirlikuyu mahallelerinde yeniden planlama yapılacağı açıklanırken, her mahalleden Bilirkişi mahiyetinde 6 kişi seçilerek görevlendirildi. Bununla birlikte Darıca Belediyesi Denetim Komisyonuna Burhanettin Fırtına, Yılmaz Tunalı, Habip Uluoğlu, Yakup Kaya, Şevki Yıldırım seçildi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİNE TEPKİ

Geçtiğimiz hafta Kocaeli'yi kalbinden vuran elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yapan Başkan Karabacak, kesintilere sert tepki gösterdi. En ufak bir kar yağışında enerji kesintisine içerleyen Karabacak, "Sibirya'da buna benzer sıkıntılar yoksa önlemlerimizi almalıyız. Onların uyguladığı teknolojiyi takip edip uygulamalıyız. En ufak kar yağışında günlerce elektrik kesintileri yaşadık. Demek ki daha ağır koşullar olsaydı hiç elektriğimiz olmayacak. Enerji Bakanlığı bu nedenle işletmelere yönelik çok sıkı bir denetim başlattı. Özelleştirme konusu yeniden gözden geçiriliyor. Şu anda mevcut yönetmelik de ağır yaptırımlar yok. Bu nedenle yaptırımlar bekliyoruz."diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.