Darıca’yı İzmir’de Temsil Edecekler

Darıca 13.06.2018 - 10:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca’yı İzmir’de Temsil Edecekler

Tübitak 49. Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında 76 proje arasından ilk 7 proje içerisine Darıca Aslan Çimento Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü Anadolu Teknik Programı öğrencileri girdi. Darıcalı öğrenciler finalde Darıca’yı İzmir’de temsil edecekler.

Katı atık olarak nitelendirilen turunçgil kabuklarında antioksidan özelliği en fazla olan limon kabuğu yağı ve greyfurt kabuğu yağından faydalanarak ayçiçeği yağı ve mısırözü yağının oksidasyonunun geciktirilmesi ve raf ömrünün uzatılması için kullanılması, bunun sonucu olarak sağlık, çevre ve ekonomiye katkı sağlamak için Darıca Aslan Çimento MTAL Kimya Bölümü Anadolu Teknik Programı öğrencilerinden Ebru Yıldırım ve Mehmet Yunus Özdemir, Kimya öğretmeni İlknur Bolu danışmanlığında Tübitak 49. Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında 76 proje arasından ilk 7 proje içerisine girdi. İZMİR’DE TEMSİL EDECEKLER Kocaeli bölgesinden Kimya Alanında Özel ENKA teknik okulları ve Darıca Aslan Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk aşamayı geçip İstanbul/Asya bölge sergisine davet edilmişler, okulumuzu ve ilçemizi temsil edildi. Öğrenciler İzmir- Çeşme’da Darıca’yı temsil edecekler. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Tübitak 49. Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında 76 proje arasından ilk 7 proje içerisine Darıca Aslan Çimento Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü Anadolu Teknik Programı öğrencileri girdi. Darıcalı öğrenciler finalde Darıca’yı İzmir’de temsil edecekler.

Katı atık olarak nitelendirilen turunçgil kabuklarında antioksidan özelliği en fazla olan limon kabuğu yağı ve greyfurt kabuğu yağından faydalanarak ayçiçeği yağı ve mısırözü yağının oksidasyonunun geciktirilmesi ve raf ömrünün uzatılması için kullanılması, bunun sonucu olarak sağlık, çevre ve ekonomiye katkı sağlamak için Darıca Aslan Çimento MTAL Kimya Bölümü Anadolu Teknik Programı öğrencilerinden Ebru Yıldırım ve Mehmet Yunus Özdemir, Kimya öğretmeni İlknur Bolu danışmanlığında Tübitak 49. Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında 76 proje arasından ilk 7 proje içerisine girdi.

İZMİR’DE TEMSİL EDECEKLER

Kocaeli bölgesinden Kimya Alanında Özel ENKA teknik okulları ve Darıca Aslan Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk aşamayı geçip İstanbul/Asya bölge sergisine davet edilmişler, okulumuzu ve ilçemizi temsil edildi. Öğrenciler İzmir- Çeşme’da Darıca’yı temsil edecekler. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.