19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıcalı Fatoş Abla Çok Mutlu

Darıca 20.06.2018 - 21:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıcalı Fatoş Abla Çok Mutlu

 Darıca'da, mendil satarak geçimini sağlayan 69 yaşındaki Fatma Özkan kaldırımda yürürken bir otomobilin çarpması sonucu sol ayağı koptu. Esnaflar, 'Fatoş Abla' larını tedavisi boyunca yalnız bırakmadı. Esnaflar, bakımevine yerleştirilen Fatma Özkan'a akülü tekerlekli sandalye alıp, ihtiyaçlarını görmesi için bakımevine 11 bin 100 TL'yi verdi. Akülü tekerlekli sandalyesi ile bakımevinin bahçesinde gezen Fatma Özkan, şen anlar yaşadı. 1 Mayıs tarihinde, Darıca Abdi İpekçi Mahallesi Ethembey Caddesi üzerinde meydana gelen kazada sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil kaldırımda yürüyen Fatma Özkan'a çarptı. Sol ayağı kopan Fatma Özkan, Darıca FarabiEğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Darıca İstasyon Caddesi'nde bulunan esnaflar, mendil satarak geçimini sağlayan 'Fatoş Abla' larının yaşadığı kazanın üzüntüsünü yaşarken, kimsesi olmayan ablalarını tedavisi sırasında yalnız bırakmadı. Bir araya gelen esnaflar, Fatma Özkan için önce akülü tekerlekli sandalye aldı. Fatma Özkan'ı tedavisi sırasında birçok yetkili de ziyaret ederek ilgilendi. Fatma Özkan tedavisinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün girişimleri ile Körfez ilçesinde bulunan özel bir bakımevine yerleştirildi. Darıca'da bulunan esnaflar, 'Fatoş Abla' larını bakımevinde ziyaret ederek, akülü tekerlekli sandalye ile kendi aralarında topladıkları 11 bin 100 TL'yi ihtiyaçlarını görmesi için bakımevi yetkililerine teslim etti. Fatma Özkan akülü tekerlekli sandalyeyi bakımevinin bahçesinde kullanırken yaşadığı sevinç esnafları da mutlu etti. Akülü tekerlekli sandalye ile bahçede turlar atarken çocuklar gibi şenlenen Fatma Özkan, esnaflara dua edip, teşekkür etti. Esnaf Ünal Karataş yaptıklarının abartılmaması gerektiğini, vicdani ve insani bir görevi yerine getirdiklerini belirterek, bunu tek başına değil, duyarlı esnaf arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.

 Darıca'da, mendil satarak geçimini sağlayan 69 yaşındaki Fatma Özkan kaldırımda yürürken bir otomobilin çarpması sonucu sol ayağı koptu. Esnaflar, 'Fatoş Abla' larını tedavisi boyunca yalnız bırakmadı. Esnaflar, bakımevine yerleştirilen Fatma Özkan'a akülü tekerlekli sandalye alıp, ihtiyaçlarını görmesi için bakımevine 11 bin 100 TL'yi verdi. Akülü tekerlekli sandalyesi ile bakımevinin bahçesinde gezen Fatma Özkan, şen anlar yaşadı.

1 Mayıs tarihinde, Darıca Abdi İpekçi Mahallesi Ethembey Caddesi üzerinde meydana gelen kazada sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil kaldırımda yürüyen Fatma Özkan'a çarptı. Sol ayağı kopan Fatma Özkan, Darıca FarabiEğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Darıca İstasyon Caddesi'nde bulunan esnaflar, mendil satarak geçimini sağlayan 'Fatoş Abla' larının yaşadığı kazanın üzüntüsünü yaşarken, kimsesi olmayan ablalarını tedavisi sırasında yalnız bırakmadı. Bir araya gelen esnaflar, Fatma Özkan için önce akülü tekerlekli sandalye aldı. Fatma Özkan'ı tedavisi sırasında birçok yetkili de ziyaret ederek ilgilendi.

Fatma Özkan tedavisinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün girişimleri ile Körfez ilçesinde bulunan özel bir bakımevine yerleştirildi. Darıca'da bulunan esnaflar, 'Fatoş Abla' larını bakımevinde ziyaret ederek, akülü tekerlekli sandalye ile kendi aralarında topladıkları 11 bin 100 TL'yi ihtiyaçlarını görmesi için bakımevi yetkililerine teslim etti. Fatma Özkan akülü tekerlekli sandalyeyi bakımevinin bahçesinde kullanırken yaşadığı sevinç esnafları da mutlu etti. Akülü tekerlekli sandalye ile bahçede turlar atarken çocuklar gibi şenlenen Fatma Özkan, esnaflara dua edip, teşekkür etti.

Esnaf Ünal Karataş yaptıklarının abartılmaması gerektiğini, vicdani ve insani bir görevi yerine getirdiklerini belirterek, bunu tek başına değil, duyarlı esnaf arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.