19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıcalı Kırmızı Pandalar Bursa’da

Darıca 22.09.2018 - 09:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıcalı Kırmızı Pandalar Bursa’da

Darıca Hayvanat Bahçesi’nden Bursa Hayvanat Bahçesi’ne kırmızı pandalar götürüldü.

Çin, Nepal, Bhutan, Myanmar gibi Asya ülkelerinin ormanlarla kaplı dağlık arazilerinde yaşayan kırmızı pandalar, alacakaranlıkta aktif ve genelde ağaçlarda yaşıyor. Doğal yaşamda sayıları azalmış nadir türlerden olan kırmızı pandalar, kırmızı listede (IUCN) tehlike altında kategorisinde listelenmektedir. Dünyada popülasyonunda 10 binden az yetişkin birey olduğu tahmin ediliyor. Yaş ortalamaları 10 sene olan kırmızı pandaların yavrularının ölüm oranının da yüzde 74’den fazla olduğu belirtildi. ÇİN ENGELİ Büyükşehir Belediyesi tarafından 1998 yılında kurulan ve 121 türden 1200 civarında hayvana ev sahipliği yapan Bursa Hayvanat Bahçesi’nin yeni sakinleri Darıca Hayvanat Bahçesi’nden getirilen 2 kırmızı panda oldu. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’nin (EAZA) asil üyesi olan ve bugüne kadar Hayvanat Bahçesi’ne dâhil edilen hayvanların tamamını EAZA’ya üye yurt dışındaki hayvanat bahçelerinden ücretsiz getirten Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘beyaz panda’ hedefinde ise Çin engeline takıldı. Engele takılan belediye çareyi Darıca Hayvanat Bahçesinden kırmızı panda getirmekte buldu. KIRMIZI PANDA GÜNÜ Her Eylül ayının üçüncü Cumartesi günü kutlanan ‘Dünya Kızıl Panda Günü’ nedeniyle Bursa Hayvanat Bahçesi’nde de farklı bir etkinlik düzenlendi. Elele Anaokulu öğrencileri, Bursa Hayvanat Bahçesi’nde kırmızı pandaları ziyaret etti. Bambu yaprağı yiyen ve ağaç tepelerinde gezen kırmızı pandaları meraklı gözlerle izleyen minikler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaretin ardından minik öğrenciler boyama etkinliğine katılarak Kırmızı Panda resimlerini renklendirdiler. KÜBRA AKABALI  
Darıca Hayvanat Bahçesi’nden Bursa Hayvanat Bahçesi’ne kırmızı pandalar götürüldü.

Çin, Nepal, Bhutan, Myanmar gibi Asya ülkelerinin ormanlarla kaplı dağlık arazilerinde yaşayan kırmızı pandalar, alacakaranlıkta aktif ve genelde ağaçlarda yaşıyor. Doğal yaşamda sayıları azalmış nadir türlerden olan kırmızı pandalar, kırmızı listede (IUCN) tehlike altında kategorisinde listelenmektedir. Dünyada popülasyonunda 10 binden az yetişkin birey olduğu tahmin ediliyor. Yaş ortalamaları 10 sene olan kırmızı pandaların yavrularının ölüm oranının da yüzde 74’den fazla olduğu belirtildi.

ÇİN ENGELİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından 1998 yılında kurulan ve 121 türden 1200 civarında hayvana ev sahipliği yapan Bursa Hayvanat Bahçesi’nin yeni sakinleri Darıca Hayvanat Bahçesi’nden getirilen 2 kırmızı panda oldu. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’nin (EAZA) asil üyesi olan ve bugüne kadar Hayvanat Bahçesi’ne dâhil edilen hayvanların tamamını EAZA’ya üye yurt dışındaki hayvanat bahçelerinden ücretsiz getirten Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘beyaz panda’ hedefinde ise Çin engeline takıldı. Engele takılan belediye çareyi Darıca Hayvanat Bahçesinden kırmızı panda getirmekte buldu.

KIRMIZI PANDA GÜNÜ

Her Eylül ayının üçüncü Cumartesi günü kutlanan ‘Dünya Kızıl Panda Günü’ nedeniyle Bursa Hayvanat Bahçesi’nde de farklı bir etkinlik düzenlendi. Elele Anaokulu öğrencileri, Bursa Hayvanat Bahçesi’nde kırmızı pandaları ziyaret etti. Bambu yaprağı yiyen ve ağaç tepelerinde gezen kırmızı pandaları meraklı gözlerle izleyen minikler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaretin ardından minik öğrenciler boyama etkinliğine katılarak Kırmızı Panda resimlerini renklendirdiler.

KÜBRA AKABALI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.